close

2. divisjon

2. divisjonNyheter

Dypdykk i divisjonene

IMG_9155

Hvordan står det til i breddefotballen? Vi sjekker så du slipper.

Kampen om kvalifisering til 1. divisjon er i gang, og vi går raskt gjennom 2. divisjon for å se om det er noen tendenser å legge merke til. Kvalifiseringen fra i fjor videreføres, så prekvalifiseringen i nord er fjernet og vinneren av alle avdelingene går direkte til kvalifiseringen. Nummer 2 i avdeling 1 kommer derfor ikke til å spille om opprykk.

2. divisjon avdeling 1

Dersom du husker Liungen, noe flesteparten nok ikke gjør, er 2. divisjon avdeling 1 bevis på at kommunen presset inn mellom Asker og Drammen ikke har glemt gamle kunster. Etter fire andrelag (Vålerenga, LSK, Lyn og Kolbotn), finner vi Lier som det beste førstelaget. De har fire poengs forsprang på Sarpsborg 08 før vi begynner på høstsesongen. Sarpsborg 08 kjemper sammen med Ørn Horten om å ta igjen Lier.

Andrelagene har hatt noe variasjon, men den eneste av førstelagene som har lyktes å ta noen poeng mot andrelagene har vært Lier, som slo Kolbotn 2 borte. Kolbotn 2 stilte da uten Jenny Norem.

I nedrykksstriden er det Fjellhamar, Skedsmo, Stoppen og Eik Tønsberg som kjemper om den ene plassen som betyr sikker plass. Stoppen, fortsettelsen av Liungen, har 2 poeng, de andre har fem. Det er ni poeng opp til Kongsvinger 2 på plassen foran.

2. divisjon avdeling 2

Denne er litt mer kaotisk, særlig på grunn av andrelagene. Røa 2 hadde så mange skader på førstelaget at de måtte trekke seg fra bortekampen mot Lyngdal. Hjemme mot Snøgg ble det hjemmeseier. Så store variasjoner blir det gjerne når man har lange reiser. Stabæk har også flere sterkt varierende resultater, men har ikke hatt veldig store forandringer på laget de stiller med. Grei 2 varierer også noe, men gjør det litt bedre hjemme enn borte, noe som ofte gjelder andrelag.

Dette kaoset medfører at bare Stabæk 2 ligger foran beste førstelag, som er Snøgg, et lag som rykket opp til 2. divisjon i 2014 og som kjempet mot Gimletroll om seier i denne gruppen i fjor. Gimletroll vant den, men tapte for Fløya. Nå blir det tett mellom Gimletroll og Snøgg, som skilles bare med ett poeng. Nanset er i et slags ingenmannsland langt fra bunn og med for langt til toppen.

Det er enda tettere i nedrykksstriden. Lyngdal er på trygg grunn med 11 poeng foran Telemarksbataljonen med Pors (9 poeng), Fossum (8) og Skarphedin (6). Urædd 2 med 12 poeng skal heller ikke føle seg trygge.

2. divisjon avdeling 4

Klepp har et godt førstelag og et godt andrelag. Imidlertid har flere spillere som ikke fant seg tilrette på førstelaget og ikke ville spille på et andrelag kommet over til Hinna. Laget satser, og har også tatt opp i seg seniorspillerne til Viking for å skape et seniorlag fra Stavanger med noe å stille opp med. De ligger nå på andreplass i 2. divisjon avdeling 4 bak Sandviken 2. De har fire poengs forsprang på Fyllingsdalen og Kaupanger, som begge har 20 poeng. Deretter er det et lite hopp ned til Haugar på 14 poeng. Innimellom har vi Klepp 2 og Avaldsnes 2. Haugar har altså ikke overlevd nedrykket til 2. divisjon særlig godt.

Det gode juniorlaget Forus og Gausel har ikke gjort det særlig skarpt i 2. divisjon, og ser ut til å gå ned igjen. I tillegg krangler Staal Jørpeland med tre bergenslag: Vestsiden/Algrøy, Bergen Nord/Hovding og Arna-Bjørnar 2 om å unngå nedrykk. Haugar skal også være forsiktige.

2. divisjon avdeling 6

Husker folk Kyrksæterøra? Vel, de har altså laget KIL/Hemne, og det er faktisk de som leder 2. divisjon avdeling 6. Det er ganske sensasjonelt ikke bare fordi de stort sett bare har ett navn vi kjenner igjen, Maren Snekvik, men også fordi det stort sett har vært gitt at Trondheims-Ørn 2 har vært klart best. Nå ligger Ørns andrelag på femteplass, og er ikke engang beste andrelag (det er Byåsen 2). KIL/Hemnes første utfordrer er Molde, på samme poengsum og med to mål dårligere målforskjell. To poeng bak de to ligger tidligere overraskelseslag Tynset. Denne blir tøff…

Nedrykket ser ut til å være en kamp mellom Træff/Gossen, Nidelv og Hødd. Hødd har bare 2 poeng, og det ser ikke bra ut. Nidelv er på trygg grunn, men bør ta noen poeng til før de kan puste lettet ut. Omtrent midt mellom nedrykk og opprykk ligger Volda og Sunndal. De skal kunne være med i kampen om opprykk, men da må de hente inn fem og tre poeng på de lagene foran.

2. divisjon avdeling 8

I en i utgangspunktet gørrkjedelig avdeling der man ikke rykker ned og der Medkila 2 alltid vinner, har ting virkelig begynt å skje. Mjølner fra Narvik har virkelig begynt å svinge seg. De leder med fem poeng på andrelaget, som er Grand Bodø 2, og ned til neste førstelag, Innstrandens, er det hele åtte poeng. Narvik er en by vi lenge har håpet på at skulle ta seg sammen og konsentrere om ett lag og felles satsning, så dette er bare gode nyheter.

Halsøy og Bossmo og Yttern ligger midt på. Det blir som sagt ikke nedrykk, og det skal Håkvik og Brønnøysund være glade for med ett poeng hver. Håkvik er uansett utkant-Narvik, og vi tror Mjølner forsyner seg av kvalitetsspillerne. For de som savner Sortland, gjør vi det også. De og Harstad Dame er ikke med oss lenger.

2. divisjon avdeling 9

I fjor var Fløya en virvelvind som lekte seg med motstanderne. Nå er det Bossekop fra Alta og Tromsdalen som kjemper om førsteplassen, med Porsanger overraskende på tredjeplass. Stakkevollan, som var ivrige i fjor, er oppløst og gjenoppstått i 3. divisjon. Tromsø, som mange  hadde tiltro til, er midt på tabellen. Bonus får gå til Bardufoss. Laget fikk 0 poeng i fjor, men det var ikke nedrykk grunnet utvidelser. Dermed ble i stedet laget med i 2. divisjon i år, og nå har de 10 poeng og ligger foran nevnte Tromsø.

Vi regner med at det blir nedrykk på det nederste laget ettersom Stakkevollan trakk seg. Dermed er det Kirkenes-laget Hesseng som ligger dårligst an med ett poeng. Det gamle topplaget Alta, som nesten rykket opp til Toppserien i sin tid, ligger på plassen foran med fem.

 

3. divisjon fort gjennomgått

Agder ledes av Lillesand med Randesund rett bak og med en kamp mindre spilt. Toget er i ferd med å gå for Mandalskameratene/Søgne og Flekkefjord. Det er ikke nedrykk, noe som er gode nyheter for Imås/Amazon Grimstad 2, som har null poeng hittil.

Finnmark ledes av Vadsø-laget Polarstjernen, som har Bossekop 2 tre poeng bak med en kamp mindre spilt. Begge lag har én tapt kamp, bortekampen mot hverandre. Blir det opprykk til første for Bossekop kan det bli en rysare, men Polarstjernen har mye bedre målforskjell enn Bossekop 2.

Hordaland har favoritten Fana i ledelsen. Et par eks-toppseriespillere og andre interessante navn ledes av Madeleine Giske, og har tre uavgjort og syv seire. De har ett poengs forsprang på Gneist med en kamp mindre spilt. Bak lurer Voss med en mindre spilt enn Gneist. Dette kan bli spennende fordi Fana skal møte Gneist og Voss borte, og hjemmekampene var tette. Loddefjord, Bønes og Djerv ligger et stykke bak resten i bunnen.

Indre Østland er noe kaotisk i forhold til kamper. Elverum leder med åtte poeng på Brumunddal, men har tre kamper mer spilt. En kamp mindre enn Brumunddal igjen har Lunner, som har tre poeng mindre. Her er det meste mulig. I bunnen har det gått dårlig for det tidligere 2. divisjonslaget Valdres, nå Valdres/Fagernes/Aurdal/Leira, og med Sander/Skarnes. Begge lukter på nedrykk.

Nordmøre/Romsdal er en kamp mellom Molde 2 og Surnadal/Søya/Todalen, begge på 19 poeng, og med ett mål i målforskjell i fordel Molde 2. Nå hjelper det lite i opprykkskampen for Molde 2 om ikke førstelaget rykker opp, da blir Surnadal med mer. Nå kan Dahle finne på noe, fordi Nordmøre/Romsdal spiller dobbelt serie (altså to hjemme- og bortekamper mot samme lag), men vi har mest tro på Molde 2 og Surnadal, de har vist seg sterkest hittil.

Østfold (med Oslo) har dessverre mistet Rapid Athene som trakk seg. Frigg leder klart foran Skeid og Bækkelaget. Eidsvold TF fikk et brutalt møte med 3. divisjon, og har null poeng og går nok ned igjen i fjerde.

Rogaland har et veldig tett kobbel, og Kopervik på første til Bryne på femte skiller det ett poeng. Også Egersunds, Haugar 2 og Djerv 1919 er med der. Dette blir et bikkjeslagsmål.

Sogn og Fjordane er svært spennende. Nesten alle lag er med i kampen om opprykk etter halvspilt serie. Sogndal leder med ett poeng på Breimsbygda/Sandane, som igjen er ett poeng foran Høyang, som igjen er poenget foran Balestrand, som igjen er poenget foran Førde. Tøff kamp her, altså.

Sunnmøre ledes av Fortuna/Aksla, men også her er det tett, og ingenting er avgjort ennå. Herd, Ravn, Sykkylven og Blindheim er nærmest, alle kan ta dem igjen om de taper.

Troms ledes greit av Nordreisa, som sannsynligvis kommer til å vinne gruppen. To andrelag, Tromsdalen og Tromsø, konkurrerer bak, men om Tromsdalen taper for Bossekop, blir det enda mindre spennende. Midt på tabellen finner vi Stakkevollan, som kjemper seg oppover igjen.

Trøndelag – Orkla er tilbake. De leder gruppen, og kan fort ende opp i 2. divisjon. Det er rivalen Orkanger som krangler mest med dem om opprykk.

Vestfold (og Telemark og Buskerud) ledes klart av Hønefoss, og de kommer etter de fleste solemerker til å ta med seg seieren i gruppa. Fem poeng på Hallingdal og med Modum og Åssiden på plassene etter viser at Buskerud endelig tar kvinnefotballen på alvor (med skjeve blikk til Østfold).

 

 

 

 

read more
1. divisjon2. divisjon

Raufoss rykket opp

Raufoss har sikret opprykk etter to seire på rad i kvalifiseringen. Tynset ble slått 3-0 på hjemmebane.

Raufoss har vært i toppen i den tøffe 2. divisjon avdeling 1, men etter at den framsto parodisk på grunn av alle andrelagene, var det vanskelig å måle hvordan nivået deres var. I dag fikk vi bevis på at de holdt nivået.

Oppland har ikke vært bortskjemt på kvinnefotballsiden, men nå har de fått et lag tilbake i 1. divisjon. Sist de hadde et lag i den nest øverste divisjonen, var det Gjøvik Fotballklubb. Dette var forløperen til det nåværende Raufoss. Gjøvik var igjen en fortsettelse av Raufoss/Vind, gamlelaget til superkeeper Bente Nordby. Nå er altså laget igjen tilbake i toppfotballen, da i 1. divisjon.

read more
2. divisjonRegelendringer

Nedrykk det mest fornuftige

Skeidbilde

Skeid har nettopp blitt frarøvet plassen som gir kvalifisering om plass i 1. divisjon. Det var på tide.

Først og fremst håper vi at Skeid finner veien tilbake til 2. divisjon, og at de lykkes bedre da. Laget har lange tradisjoner innen kvinnefotball, og dekker et område i Oslo med høyt innbyggertall og gode fotballtradisjoner, men altså ingen topplag. Det er prinsippet vi argumenterer mot.

Andrelag kompliserer

Det har vært langt mer oppmerksomhet enn vanlig om 2. divisjon avdeling 1. Siden vi belyste temaet for ett år siden, har media interessert seg mer og mer for den odde situasjonen der et lag kan både rykke opp og ned samtidig. Nytt av året er at Sarpsborg 08 har gått fra opprykks- til nedrykksfavoritt, og om de rykker ned, blir det enda vanskeligere å få kabalen til å gå opp.

Problemet til NFF er i hovedsak for avdeling 1 at det hoper seg opp av andrelag. Å fjerne andrelag fra serien for kvinner uten å gjøre det samme for menn er også høyst problematisk all den tid de to kjønnene må følge samme regler så langt det lar seg gjøre. Å sende andrelaget til Stabæk og Røa ned til avdeling 2, der de må regne med to til fire timers kjøretur til alle bortekampene og der de andre lagene må legge inn en like lang tur opp til Oslo-området er ikke praktisk gjennomførbart. Å utvide antall lag i 1. divisjon er nok den beste løsningen, men det er bare en midlertidig løsning.

Vi mistenker at NFF kontemplerer to løsninger. Enten utvider de antall lag i avdeling 1, eller så kutter de antall opprykkskandidater. Muligens begge.

Nivåforskjell for oslolaget

Tilbake til Skeid. Laget har altså rykket ned. Reglene er slik, mener Rune Pedersen, at nedrykk inntreffer først. Denne oppklaringen burde ha kommet tidligere, for Skeid kan ha spilt med nettopp det i tankene at det eneste viktige for dem var å sikre andreplassen blant andrelag.

Skal man imidlertid dømme hva som er best for produktet Toppserien, er det utvilsomt ikke i noens interesse at man skal belønne 10. plass i divisjonen med opprykksmulighet. Hvor vidt Skeid er bedre eller dårligere enn Fløya eller Innstrandens, som nå slipper internkvalifisering, er ikke poenget. Poenget er det at man skal belønne de som er best i sin avdeling med spill om plass i 1. divisjon.

Vi tror ikke at Skeid ønsket å spare krefter slik at de endte på nedrykksplass. Det er heller ikke poenget. Poenget er at da 2. divisjon avdeling 1 fikk to plasser, var andrelag unntakene. Vi har fått Lyn, Kongsvinger og Øvrevoll-Hosle gjennom nåløyet der. I 1. divisjon finner vi også Grei. Toppserien har fem lag fra området som avdeling 1 inkluderer. Nå, selv med færre andrelag, bør man spørre seg om Indre Østland fortsatt skal ha denne særbehandlingen.

PS: Vi håper at Skeid ikke bare fortsetter å satse på kvinnelaget, men også at de begynner å satse på hjemmesiden.

read more
2. divisjon

En gjennomgang av 2. divisjon mot slutten

IMG_7223

Vi har neglisjert situasjonen i 2. divisjon lenge nok. Her tar vi en rask oppsummering:

 

Avdeling 1

Raufoss har, ikke overraskende, tatt den første kvalifiseringsplassen. De er riktignok langt bak avdelingsleder Vålerenga 2. De leder med seks poeng på LSK Kvinner 2, og på tirsdag møtes de to i LSK-hallen. Vinner Vålerenga den, er det bare en svært tynn målforskjellteroi som kan hindre em gruppeseier.

Som kjent er det 2 lag som skal spille om opprykk, og her er det så berømte problemet som vi omtalte i fjor og mange andre har fått med seg i år. Skeid ligger rett over nedrykksstriden, åtte mål bedre målforskjell, men like mange poeng som, Grei 2. Skeid møter Røa 2 borte tirsdag, mens Grei 2 møter et annet bunnlag, Elverum, på søndag. Går ting veien for andrelagene, er altså Skeid et opprykks- og nedrykkslag som mye omtalt. Ned fra divisjonen går etter alle solemerker Brumunddal og Elverum, sammen med et lag til som det blir rimelig vrient å forstå hvilket er om Skeid ender under streken.

 

Avdeling 2

I Telemark har det vært et lite maktskifte. Snøgg er nå foran Skarphedin, og Pors sniker seg forbi Fossum. Snøgg kjemper faktisk om kvalifisering til 1. divisjon. Dessverre for dem er de litt for flinke til å spille uavgjort, og enda Gimletroll har tapt for Snøgg hjemme og har ett tap for Nanset, også det hjemme, holder det til to poengs ledelse på Snøgg, som har seks uavgjort. Det er ingen interne oppgjør igjen, så det handler om disiplin i de andre kampene.

Nanset er bak dem, men har egentlig forspilt sine sjanser. Lyngdal har en teoretisk mulighet bak der igjen, men vi tror ikke helt på det. Nederst finner vi Kongsberg, som trakk laget, og Amazon 2, som har 2 poeng. Foran dem har vi Stoppen (gamle Liungen) med 7.

På grunn av at Kongsberg trakk seg, blir det litt vrient å følge med på de forskjellige rundene, men Gimletroll møter uansett Skarphedin hjemme på søndag, mens Snøgg møter Pors hjemme tirsdag.

 

Avdeling 4

Fyllingsdalen har åtte poengs avstand til Vestsiden-Askøy på fjerde (innimellom er Klepp 2 og Sandviken 2) med fem kamper igjen. Bergenslaget er sikret gruppeseier med tre seire eller to dersom Vestsiden spiller uavgjort minst en gang. Fyllingsdalen har kommet litt ut av ingenting, og imponerer i denne avdelingen i Haugars fravær. Oppgaven er langt fra umulig for Fyllingsdalen, som har igjen kamper mot lag lenger ned på tabellen, og ingen mot andrelag.  Vestsiden-Askøy, også et out of the blue-lag, har noen litt pussige poengtap, og er fortsatt ikke stabile nok til at vi tror de tar igjen Fyllingsdalen. De har igjen kamp mot blant annet Avaldsnes 2, og det kan gå alle veier.

Nederst finner vi Voss, Fana og Førde. Førde er soleklart sist, mens Fana har en teoretisk sjanse til å unngå nedrykk. Voss har relativt god kontakt til lagene foran.

Søndag møter Fyllingdsalen Voss hjemme mens Vestsiden-Askøy møter Kaupanger borte. Vrient for Vestsiden-Askøy, mens Fyllingsdalen må leve med et tungt favorittstempel. Blir det hjemmeseier for bergenserne, er svært mye gjort.

 

Avdeling 6

Lørdag er det rett og slett «seriefinale». Vinner Tynset borte mot Molde, er avstanden dem imellom 11 poeng, og Molde har tre kamper igjen. Med Molde-seier er avstanden «bare» seks poeng, så Tynset ligger uansett ryddig an. Med en kamp mer spilt er det, som vanlig, Trondheims-Ørn 2 som leder. Tynset viser, som Byåsen før dem, at de holder det nivået. Det får de bruk for, laget skal i ilden to ganger til helgen, på søndag møter de Clausenengen.

Clausenengen begynte forferdelig, men etter to ganger juling, tok de seg opp, og har ryddige resultater. De ligger sist, men det er tett oppover . Det gamle toppserielaget Verdal ligger på plassen foran, men to poeng foran Clausenengen med en kamp mer spilt og to poeng bak Volda med en kamp mindre spilt. Verdal møter Trondheims-Ørn 2 på mandag, så det kan bli i tøffeste laget.

 

Avdeling 8

Hålogaland fotballkrets er noe kaotisk. Den ledes med 11 poeng av Medkila 2, med Innstrandens på en andreplass, om enn med tre kamper mindre spilt. Deretter følger Grand Bodø 2 med en kamp mindre enn Medkila 2 og to mer enn Innstrandens – men altså tre poeng mindre. Innstrandens nærmeste konkurrent til opprykksspill er Bossmo/Ytteren og Mjølner.

Lørdag er det «toppoppgjør» mellom Medkila 2 og Innstrandens i Harstad. Sortland, som tidligere var et topplag i avdelingen, er nå solid sist. De tar imot nettopp Innstrandens søndag. Vinner Innstrandens begge, har de nesten avgjort avdelingen på egen hånd. Bossmo/Ytteren spiller ikke denne helgen, mens Mjølner spiller borte mot Gand Bodø 2.

 

Avdeling 9

Denne har vi vært innom før. Fløya er bare formaliteter unna å vinne serien. Selv med uavgjort i toppkampen borte mot Stakkevollan lørdag holder det inn med den ekstreme målforskjellen. Fløya får uansett matchballer i den andre toppkampen, som hjemme mot Bossekop, som har sneket seg opp på andreplass, og mot noe skuffende Tromsø, som ligger tredje sist. Bossekop møter Tromsdalen hjemme og må vinne for å holde liv i den syltynne teorien om opprykk.

Bardufoss har null poeng og rykker ned. Furuflaten har heller ingen lett situasjon.

 

Hvem går opp?

Slik vi ser det, blir det Raufoss, Skeid, Gimletroll, Fyllingsdalen, Tynset, Innstrandens og Fløya som vinner.

Vi vet at Skeid og Raufoss kommer i hver sin gruppe. Vi vet også at Innstrandens og Fløya spiller om retten til å gå til gruppen, og alt peker på at Fløya vinner.

Gimletroll og Skeid virker ikke som noen topplag. Raufoss, Fløya og Tynset virker som de beste lagene på papiret, med Fyllingsdalen som littegrann svakere. Dette er muligens urettferdig om vi ser på cupresultatene, der lagene må bryne seg mot bedre motstandere. Raufoss tapte knepent for Kongsvonger, mens det ble klarere tap for Fløya. Tynset slo ut Fart, så det høres brukbart ut.

Samtidig er det ikke uvanlig at Raufoss overpresterer i cupen og ikke helt lykkes i å kvalifiserer seg. Dermed tror vi mest på Tynset. Fløya sliter litt mer enn forventet borte, og det kan bli avgjørende til fordel Raufoss eller Fyllingsdalen.

Så får heller Gimletroll og Skeid tilgi oss om det viser seg at vi har tråkket i salaten.

read more
2. divisjonNyheter

Har Fløya snudd trenden?

Fløya

Mange lag som har falt fra de høye tinder, forsvinner helt eller ramler godt nedover divisjonssystemet. Fløya har imidlertid ambisjoner om å komme seg oppover igjen.

 

De leder nå 2. divisjon avdeling 9 med 21 poeng av 21 mulige etter en knepen, men relativt kontrollert borteserier mot Bossekop. Ned til Tromsdalen på andreplass er det fem poeng. De to møtes i en hengekamp den 25. august på Fløyabanen, men ettersom Fløya slo Tromsdalen 5-1 borte, får du lite igjen for å satse på hjemmeseier. Poenget bak Tromsdalen jager Stakkevollan, men laget som slo ut Fløya i cupen i fjor har merket et helt annet Fløya i år. Med 0-3 i serien og 0-4 i cupen på Fløyabanen, har Stakkevollen mye å forandre på om de skal tukte Fløya.

Det kan virke som om det nå nesten bare er formaliteter igjen for Fløya – inkludert hjemmekamper mot to bunnlag, et av hvilke ikke engang tar tatt poeng i år. Det som faktisk kan skape problemer for dem er bortekamper utenfor Tromsø. De slet mer enn forventet mot Bossekop og Furuflaten, og det ble 1-3 i cupen mot Byåsen, et lag som er i nedre del av 1. divisjon.

Det var imidlertid langt fra åpenbart. I vinter var de ikke de åpenbare førstelaget fra byen, og det var tre andre utfordrere i Stakkevollan, Tromsø IL og Tromsdalen. Og de satset. Tromsø IL hadde også ressurser som Fløya ikke kunne regne med. Fløya fikk favorittstempelet likevel, og hadde presset på seg til å levere. Og levere har de gjort. Med Sofie Skjelstad Jensen på topp, skal det heller ikke være umulig å fortsette trenden, selv om  de mistet gode spillere i overgangsvinduet i sommer.

 

En vanskelig trenerkabal

Fløyas siste sesong i Toppserien, den kaotiske 2010-sesongen. (Foto: Arne Melbye)
Fløyas siste sesong i Toppserien, den kaotiske 2010-sesongen. (Foto: Arne Melbye)

Før vi ser på dagens situasjon, er det relevant å se på hva som skjedde som fikk dem til å ende opp i 2. divisjon. Det hele begynte med Jan Aksel Odden.

– En form for profesjonalisme ble innført med Jan Aksels ankomst i 2003, forklarer Lasse Holmeslet. Holmeslet har formell tittel «lagleder», men gjør egentlig det meste som må gjøres i Fløya.

Hvordan tenker du?

– Vel, for første gang  i klubbens historie ble det hentet inn utenlandske forsterkninger, Randee Hermus, Kristina Kiss, Katrine Pedersen, Kristy Moore og Satu Kunnas kom tidlig inn, alle etablerte landslagsspillere for sine respektive land, forklarer Holmeslet, og gir kanskje Moore litt mye ære for landslagsinnsatsen.

Dette hørtes dyrt ut?

– Rent økonomisk var det et minusforetak, ja.

Ble økonomien utslagsgivende for bruddet med Odden?

– Det er vrient å svare på dette, men da det daværende styret trakk kontraktsforslaget til Odden sommeren 2005 var det nok først og fremst økonomisk betinget. En viss mistillit i spillergruppen kan også ha påvirket denne avgjørelsen, forklarer altmuligmannen.

Vrient ble også trenerkabalen deretter, for å si det beskjedent.

 • I 2006-07 ble det Jan Erik Bjerk før Fløya ikke hadde råd og Bjerk uansett ville hjem til Bodø.
 • 2008: Neste trener ble Rune Repvik, men der ble samarbeidet avsluttet ved en personalsak som fortsatt er uklar.
 • 2009-2010: Ny trener i 2009 ble Trine Lise Andersen, som ble lovet satsning.  Hun dro halvveis ut i 2010-sesongen til Olympiatoppen, og det ble et uheldig etterspill.
 • 2010: Peter Pedersen tok over som trener ut året og Fløya rykket ned.
 • 2011: Trond Erling Jenssen tok over da Pedersen dro til Danmark i januar 2011, og fikk til en tredjeplass før det igjen ble klart at treneren ikke fortsatte.
 • 2012: Fløya valgte å se innad i klubben, og tidligere spiller Elisabeth Wahlin ble hovedtrener med Anneli Giske som assistent. For Wahlin ble det med ett år før det ble for stor belastning med jobben som etterforskningsleder i Troms Politidistrikt.
 • 2013: Deretter var det bare å lete etter ny trener, og det ble Einar Hauglid. Han holdt også i ett år før han ga seg, blant annet på grunn av at han var skuffet over manglende satsning.
 • 2014: Deretter fikk de Odd-Karl Stangnes, men han forsvant allerede i april etter en disiplinærsak.
 • 2014: Så fikk de altså Roger Nilsen, som er den første siden 2007 som, etter alle solemerker, ser ut til å holde to hele sesonger.

I tillegg til trenersituasjonen, har flere dyktige spillere forlatt klubben i løpet av sesongene. Særlig var 2010-sesongen tøff.

– Nedrykket var ikke direkte overraskende ettersom den økonomiske situasjonen gjorde at det måtte satses på egne juniorer i stadig større grad. Etablerte spillere som June Tårnes  og Anneli Giske  forsvant ut på grunn av respektive økonomi og skade. På høsten 2010 spilte vel halve juniorlaget fast i Toppserien.

Etter en god 2011-sesong i 1. divisjon, falt dere ned til middelhavsseilere og så nedrykk. Hvorfor slet dere med å forbli et topplag?

– Flere faktorer spiller nok inn her, men en altfor stor «turnover» av spillere og trenere de påfølgende sesongene har gjort det vanskelig å bygge opp et stabilt topplag. Lovende unge spillere som ønsket å satse oppdaget etterhvert at klubben stadig måtte kutte og valgte klubber sørpå for å nå sine mål.

Hvilke tenker du på da?

– Vel, Guro Pettersen, Lisa-Marie Karlseng Utland, Stine Ryslett, Eline Johansen, Charlotte Jakobsen, Ane Wikeland med flere dro, de fleste på kort tid. De måtte erstattes av enda yngre lokale jenter.

Edruelighet og samhold

June Tårnes var en av flere som trakk frem samholdet i Fløya som en styrke. På spørsmål om hvordan hun husket tiden i klubben, svarte hun at «Jeg trivdes kjempegodt i Fløya, og vi hadde et kjempebra miljø i klubben i tiden jeg var der. Vi var en sammenspleiset gjeng». Dette kan være av viktighet om man skal holde på spillere.

Fløya har jo hatt et svært godt samhold. Er dette av avgjørende betydning fortsatt?

– Samholdet i dagens lag er godt, og det skyldes nok mye at det er veldig liten aldersspredning nå. De siste par sesongene har nok ikke gruppa fungert helt etter Fløyastandarden men det ser som sagt mye bedre ut i år, forklarer Holmeset.

Fløya er nå overlegne i 2. divisjon avdeling 9…

– Overlegne er å ta litt hardt i da vi har måttet slite for poengene i mange av kampene hittil. Vi konkluderte til ferien med at resultatene nok har vært litt bedre enn prestasjonene så langt.

 OK. Uansett er Fløya et lag helt i toppen i avdelingen. Dere spiller med selvtillit og framstår mye mer som vinnertyper. Hva har skjedd for å få Fløya til å bli klart best i byen igjen? 

– Flere ting. For første gang de siste 5 sesongene har vi beholdt treneren og de fleste spillerne inn i ny sesong. Vi mener også at spillerstallen er sterkere i år enn i fjor hvor vi måtte bruke en del kortsiktige løsninger for å forsøke å berge plassen. Oppkjøringen til sesongen har forløpt problemfritt og vi nærmer oss for første gang på mange år en skadefri tropp. Etablerte spillere som Sara Johansen og Christine Olsen har fått ny glød, og en solid 97-,98- og 99-årgang tar stadig nye steg, svarer Holmeset. Samarbeidet med NTG-Tromsø gjør at det stadig kommer nye treningsvillige og hardtsatsende jenter til klubben. Utfordringen for Fløya blir å beholde de beste også etter endt videregående skole.

Hva har dere lært av tiden i Toppserien?

– Først og fremst økonomisk edruelighet. Millionunderskudd og en klubb på konkursens rand har tatt budsjettene ned i dag til en tiendedel av det de var på midten av 2000-tallet, avslutter mannen som av eget lag er omtalt som «en gudegave sendt fra oven».

read more
1. divisjon2. divisjonHjemmesiderMedia

Heia Grei!

Grei_hjemmeside

Uten å bli anklaget for å være partiske, ønsker vi Grei Kvinner Elite all lykke videre. Ene og alene på grunn av hjemmesiden.

Vi er mer enn gjennomsnittlig opptatt av hjemmesider, og da vi kom over hjemmesiden til Grei Kvinner Elite, opplevde vi en klar ting: Her kan alle klubber lære.

Greis hjemmeside er en fryd å lese om man skal se på kampreferat:

 • Ingen anklager mot dommeren – med ett unntak, mot Brumunddal der de ville ha straffe – er Grei mer opptatt av å beskrive kampen enn å skylde på at de ikke fikk fordeler.
 • Respekt for motstanderen. De innrømmer om de ikke er best, og de skryter uoppfordret av motstanderen uansett.
 • Kampreferatene er lange nok til at man får en god oversikt over hva som faktisk skjedde.

Fortsatt er ikke Grei flinke nok til å komme med alle kampreferatene. Greis knepne hjemmetap for Grand Bodø og flaue 0-4 mot Fortuna Ålesund og den imponerende 4-1-seieren til andrelaget over LSK 2 mangler. Det forekommer skrivefeil, og det kan å raskt i svingene. Heller ikke Grei har førsteellever i formasjon.

Greis Lena Aanensen forklarer at skribenten ikke hadde anledning til å være tilstede på kampene, og at de ikke hadde noen alternativer. Likevel virker det som om de jobber ekstra med dette for å holde hjemmesiden på et høyt nivå.

Dette er en side vi skal følge litt ekstra med på. Vi håper også at andre lag lenger opp i systemet gjør det samme.

read more
2. divisjonNyheter

Fremtiden i Tromsø

Fløya

Det er nå en rekke klubber i 2. divisjon med ambisjoner om opprykk. Hvordan vil det da gå?

 

Nylig ble det avgjort på styremøtet til Tromsø Idrettslag at de skal satse på damelaget. Ingenting er bedre enn det. Timingen er heller ikke tilfeldig, nå som flaggskipet Fløya har rykket ned i breddefotballen sammen med de andre lagene, da i hovedsak Tromsdalen, TIL og Stakkevollan. Det er med andre ord ingen klar ener ennå.

 

Bare plass til en

Det betyr at det kan bli en stor kamp om hegemoniet i Tromsø. Det er ikke nok gode spillere fra Tromsø til at det er plass til mer enn ett topplag. Det ble foreslått fra avisen Tromsøs sportsredaktør Rune Robertsen at det må medføre et samarbeid slik at man kan oppnå den samme situasjon hos kvinnene som hos mennene, der TIL er ubestridt topplag.

Dette er selvfølgelig alt annet enn uproblematisk. Fløya har lenge vært topplaget, men det  førte ikke med seg stort. De er neppe interessert i å gi slipp på dette, og Fløya har ingen planer om å forbli et breddelag. Samtidig var Stakkevollan farlig nære kvalifisering til 1. divisjon da de ble stoppet av Hardhaus. Tromsdalen satser på egen hånd, og de har ofte vært i opposisjon til TIL uansett, så det er langt fra sikkert at dette går strøkent.

 

I seneste laget for 2015

Likevel er tanken besnærende. Fotballen nord for polarsirkelen har alltid vært snakk om litt ekstra underdog og litt ekstra lokal forankring – om enn «lokal» ofte får en geografisk langt videre betydning i Troms enn på Østlandet.

Mye handler imidlertid om ressurser. Fløya fikk merke dette i Toppserien, og de slet lenge med de økonomiske ringvirkningene etter storsatsningen unner Jan Aksel Odden  på midten av 2000-tallet. Fløyas trener har selv hintet om at tanken på at TIL tar over ikke er helt gal, uten at nødvendigvis alle i klubben er enige.

Thor-Gøran Sørensen, ansvarlig for Kvinnefotball-TGS mistenker at det blir i tidligste laget nå.

– Hadde TIL gått ut tidligere i vinter at de ønsket å satse fullt på damesiden, tror jeg situasjon hadde vært svært annerledes. Nå har alle 2.divisjonslagene i Tromsø startet forberedingen kun uker fra sesongstart, og jeg vet at både TUIL, TIL, Fløya og SIF har et sterkt lag fra Tromsø i år, i tillegg til Bossekop fra Alta.

Likevel er Sørensen langt fra skeptisk til at talentene ser spredd:

– Når det er så mange sterke lag som satser på opprykk, så har jeg også litt tro på at det ikke bare er negativt at det ikke ble et flaggskip på et tidligere tidspunkt. Det blir mer kvalitet på kampene, og det kreves mye mer trening og terping på kvaliteten for hver spiller på alle lag. Men på lengre sikt, så er det ikke tvil at et flaggskip i Tromsø hadde vært det beste for alle parter.

Tidliger toppseriespiller for Fløya og Røa June Tårnes er mer opptatt av by enn klubb:

– Jeg tenker at det bør være et ordentlig satsningslag i Tromsø. Om det er TIL, Fløya, TUIL etc. er ikke så vitkig. Det viktigste er at det satses. Tromsø er en by som absolutt bør ha toppserielag.

 

 

read more
1. divisjon2. divisjonNyheter

Haugar tilbake til 1. divisjon

Haugar

Rogaland blir stadig større i kvinnefotballen. Nå har Haugar lykkes å ta seg til 1. divisjon.

På tross av at Klepp har dominert lenge i fylket, Vikings satsing og Avaldsnes storsatsning, har Haugar lykkes i å rykke opp til 1. divisjon.

Haugar følger dermed Byåsen opp til 1. divisjon etter at de slo Nanset (som en gang var halvparten av FK Larvik) hele 5-2 hjemme søndag. Haugar har tidligere spilt i den øverste divisjonen tidligere, da fra 1994 til 1996. Beste plassering da ble en 7. plass. Haugar har spilt i toppen siden 1973, og er en av de eldste kvinnesatsningene i Norge.

Vi gratulerer Haugar og ønsker dem lykke til i 1. divisjon 2015.

read more
1. divisjon2. divisjonBloggIntervjuSKFToppserien

– Man kan snu på det

Richard Jansen og Øyvind Eide.no

Å intervjue Richard Jansen er en gave som fortsetter å gi. Er man ute etter klare meninger, er mannen med en fortid som NFF-delegat, i Serieforeningen for Kvinnefotball og alltid i Stabæk et oppkomme av sterke og klare meninger.

 

TV-kamp, sølv og skader

– Litt under pari, svarer Jansen på spørsmålet om sesongen hittil. Spørsmålet stilles da før gullkampen, slik at Jansen ikke kan bruke resultatet i den siste kampen for å kamuflere for resten.

Var det spesielt noen kamper du tenkte på?

– Mot Ørn var vi for arrogante, og slapp dem inn og lot dem utlikne. Mot Vålerenga går vi opp i liminga tidlig i andre omgang. Mot Klepp bestemte vi oss for å spare to spillere, men de måtte spille i andre omgang. Vi brenner jo en straffe der også etter at vi hentet inn 0-2, mimrer Jansen.

Og mot Avaldsnes?

– Der ble vi bortdømt av NRK, svarer Richard kontant.

Hvordan da?

– Det var landskamp på onsdag [i Tønsberg mot Portugal, red. anm.], vi fikk tilbake jentene på torsdag. Kampene skulle egentlig spilles søndag, men så hadde NRK lyst på en lørdagskamp, og da måtte jentene dra til Haugesund allerede fredag. Og dessuten måtte vi ombooke. NFF burde ha nektet det.

Samtidig er det jo slik at Stabæk mistet flest poeng før den store skadeperioden. Ørn, Avaldsnes og Klepp var begge før skadeperioden, i tillegg til hjemmekampen mot LSK Kvinner. Nå har dere bare tapt poeng mot Vålerenga og spilt i hvert fall resultatmessig jevnt mot Wolfsburg.

Richard Jansen tenker seg litt om før han kommenterer. – Det tok tid før vi tok inn over oss savnet av Katrine Pedersen. Hun var vanskeligere å erstatte enn vi trodde. Under Pedersen var det ikke en eneste feilpasning, og nå opplever vi til Stabæk å være mange brudd i midtbaneleddet. Vi har nå lagt om spillestilen, og det er en sinnsykt «go» i laget for de som ikke er skadde. De har tatt steg, kanskje fordi de endelig slipper til.

Det kan fortsatt bli gull for Stabæk, men om vi ser på de fem sesongene siden dere ble utpekt som det nye, store laget, har det blitt to gull. Er du fornøyd, og har dere levd opp til favorittstempelet?
– Ja, jeg er fornøyd, det er bra. Man kan snu på det, vi har aldri vært dårligere enn sølv. Det kan vi være fornøyd med. Det er ikke jeg som kom med de bastante kommentarene om at vi skulle bli det nye storlaget, så jeg kan si meg fornøyd.

Det kan virke som om det bare er plass til to store lag i Toppserien: BUL og Sprint-Jeløy, Sprint-Jeløy og Asker, Asker og Trondheims-Ørn, Ørn og Kolbotn, Kolbotn og Røa, Røa og Stabæk og nå Stabæk og LSK Kvinner. Er det ikke plass til flere storlag?

– Det burde ha vært en trelagsserie i år. Avaldsnes har ikke fått det de skulle ut av serien, og de må sees som en skuffelse. Ellers er det nok litt for tidlig å trekke en konklusjon om at vi er en tolagsserie ennå.

Kanskje, men man kan legge merke til tendenser. For eksempel er Avaldsnes og LSK Kvinner to lag med god råd og gode lønninger sett i sammenheng med konkurrentene. Stabæk har hittil ikke blitt med på karusellen. Tror du at dere eller Avaldsnes og LSK representerer fremtiden?

– Fremtiden er i hvert fall ikke rike onkler, kontrer Richard. Når de forsvinner, vet vi hva som skjer. Man bør tenke seg om to ganger før man takker ja til det. Samtidig er det ikke noen tvil om at Per Berg og Arne Utvik har hjertet med, de kommer fra området og har vært med. Likevel er det ikke sikkert de alltid er med.

Ja, sånn apropos fremtiden, tror du at tippeligalag vil være fremtiden for Toppserien også?

– Det er også for tidlig å dømme. Molde, Tromsø og Sogndal har hatt god satsning, og de sender dyktige spillere videre. Om de hadde satset hele veien, hadde vi nok kunnet se gode lag derfra også. Vi ser også at Viking satser. Svaret er det at ikke alle skal være med på Tippeliga/Toppserie-satsningen. Større lag tåler svingninger godt, og i et stort apparat er det flere å ta av. Folk og omgivelser er bedre. Jeg tror likevel det er verst med de rene kvinnefotballagene.

Ørn og Amazon?

– Ja, det er jo krise om de rykker ned. Dette er jo viktige lag. Ørn har jo historien med seg som topplag, men de har vel bare tre lag igjen.

 

Opprydning i divisjonene

Rundt nå ringer telefonen til Richard, som er så godt beskyttet at den ser ut som en effekt fra en Steampunk-film. Dette passer som scenebytte, for Richard blir nå utspurt med en annen hatt, den som kjenner av kvinnefotball med fartstid som kampdelegat og med innsats i Serieforeningen for Kvinnefotball. Vi begynner med et dypdykk.

Urædd rykket opp til 1. divisjon i fjor, nå ligger de an til å spille om opprykk til Toppserien, og det med et par Amazon-spillere og ellers beskjedne navn på blokka. Sier det mest om Urædds evne til spill, eller om nivået i 1. divisjon?

– Det syer mye om nivået i 1. divisjon, svarer Jansen alvorlig. – Jeg er skremt etter at jeg har sett at ØHIL [Øvrevoll-Hosle] og Urædd har klart seg så bra. Man ser avstanden til Sandviken, som vinner klart. Og de har vel gått i minus siden i fjor? Jeg har også sett 2. divisjonskamper som holder minst nivået til et par førstedivisjonskamper.

- Legg til to lag i 1. divisjon og kutt avdelinger i 2. divisjon, kommenterer Jansen på spørsmål om oppsettet (Foto: Thomas Karlsen/Fotballmagasinet)
– Legg til to lag i 1. divisjon og kutt avdelinger i 2. divisjon, kommenterer Jansen på spørsmål om oppsettet (Foto: Thomas Karlsen/Fotballmagasinet)

Sånn apropos, om du hadde fått gjøre hva du ville med de tre øverste divisjonene, hva hadde du da gjort?

– Først hadde jeg gjort en regel i 2. divisjon om at vi skulle alltid lagt andrelagskampene til dagen etter en toppseriekamp. Nå kan kamper spilles tre dager etter, og det ødelegger treningshverdagen til mange spillere, og flere trenere kvier seg for å gi fra seg førstelagsspillere til andrelagskamper, svarer Richard uten å tenke seg om. Det er ingen tilfeldighet i svarene, dette er nøye gjennomtenkt og bittert erfart.

Og fordelingen av lag og avdelinger?

– Jeg tror nok jeg hadde holdt Toppserien slik den er. Jeg har vært inne på tanken på ti lag, og det finnes gode argumenter. Et av dem er gode spillere, men om vi hadde kuttet to lag, er det ikke gitt at for eksempel Medkilas spillere hadde kommet til andre lag. De hadde nok heller blitt der og kjempet seg inn igjen. Dessuten liker jeg at det er 12 forskjellige toppfotballmiljøer i Norge.

Så du er ikke bombastisk på antall lag?

– Nei, men jeg er bombastisk på min motstand mot sluttspill. For de fleste er ikke ute etter færre kamper, de vil gjerne ha et sluttspill. Jeg er allergisk mot sluttspill, der kommer jeg til å kjempe til krampa tar meg. Det er stort sett bare amerikansk idrett som har det, og det kan jeg spare meg for her. Skal man ha en ekstra kamp, burde det heller være en supercup før hver sesong. Det tror jeg hadde vært mye mer interessant.

De andre divisjonene?

– Du, der hadde jeg økt 1. divisjon til 14 lag og så hadde jeg kuttet ned antall avdelinger i 2. divisjon til tre-fire. Og så hadde jeg latt andrelagene rykke opp til 1. divisjon.

 

Utviklinger og trender de siste årene

Mange ser med bekymring på Oslo-områdenes dominans. Det nevnes at hovedstadens utdanningstilbud har skylden. Samtidig ser vi at det er gode tilbud til utdanning i Bergen (Handelshøyskolen og UiB) og Trondheim (NTNU), men likevel er det nesten bare lokale spillere på Arna-Bjørnar og Trondheims-Ørn…

– Ja, men det er jo ikke noe forskjellig fra demografien for øvrig. De smarte jentene flytter gjerne til byene, og du må være smart for å heve seg på toppnivå. Det er derfor mange velger utdannelse i USA, det er jo mer attraktivt.Og du må være smart for å lykkes som kvinnelig fotballspiller.

Sånn apropos dette med å lykkes, hvordan oppsummerer du Jenteløftet?

– Problemet med Jenteløftet var at det ble bestemt før halvveis at det ikke fungerte. NFF kuttet for å spare penger, men det var jo ikke stort de sparte på det kuttet i den store sammenhengen.

Har noe riktig skjedd den siste tiden? Med eller uten Jenteløftet?

– Ja, gjennomsnittsalderen er gått opp for kvinner, de blir også eldre før de slår igjennom. Det er flere spillere over 30. Det er gjerne store frafall når jentene er 19 og 23, gjerne da de er ferdig på videregående eller ferdig med bachelor.

Hvorfor har dette skjedd?

– Klubbene er blitt flinkere. Samtidig må jeg advare mot en trend.

Ja?

– Det ser ut til at mange klubber er opptatt av at gode jenter skal spille med gutter. Dette er ikke noe for alle. Dessuten kan det hende at det er 1-2 gode spillere som da spiller med guttene, og så faller resten av jentesatsningen sammen.

 

Potensialet ligger der

Sverige får ting langt bedre til på kvinnesiden. Hva skyldes dette?

– Dette er historisk betinget. Slik jeg hørte det, var det noen journalister i Sverige som diskuterte kvinnefotballen over en øl, og så kom de fram til at de alle krevde en dekning av kvinnefotballen av sine redaktører. Så bygget det seg opp.

Jansen har god oversikt over kvinnefotballen og klare meninger om hva som bør gjøres. (Foto: Thomas Karlsen/Fotballmagasinet)
Jansen har god oversikt over kvinnefotballen og klare meninger om hva som bør gjøres. (Foto: Thomas Karlsen/Fotballmagasinet)

Kan dette skje i Norge?

– Vanskelig å si. I Norge er det en sirkulærargumentasjon: ingen skriver om kvinnefotball fordi ingen ser på kvinnefotball, og ingen ser på kvinnefotball fordi ingen skriver om det. I Sverige har media vært med på å øke interessen. Nå har den svenske interesseorganisasjonen en helt annen virkelighet. I Norge har SKF et budsjett på omtrent 800 000 så vidt jeg vet. I Sverige har de 38 millioner. I Norge er inntrykket at jentene skal være takknemlige for at noen gidder å dekke dem, mens i Sverige er mediadekningen et overskuddsfenomen.

Hva kreves i Norge?

– Det er nok ikke så mye. Se for eksempel på hvor mye som har skjedd på to år på NFFs hjemmeside [fotball.no, red. anm.]. Det er ikke så mye mer som skal skje. Det er blitt sinnsykt bra på kort tid. Ting dekkes mye bedre, både på yngre og eldre nivå. Og vi har sett at det har medført gode ting. Jeg fikk jo gledessjokk da Dagbladet greide å skrive om kvinnefotball uten at det var sexfiksert.

Sist, landslaget har lenge vært ledestjernen for kvinnelige fotballspillere, men det medfører skader og frustrasjoner for klubber. På herresiden er det mer skepsis. Hvilken rolle synes du landslaget har i kvinnefotballen?

– A-landslaget er veldig viktig. Fra klubbsynspunkt er det imidlertid mange samlinger. Det er et latent utgangspunkt for konflikter. Vi er glade og stolte over jentene våre som fikk EM-medaljer, og selv i Norge får kvinnelandslaget oppmerksomhet, så landslaget er en god ting.

Og helt til slutt: Om du skulle forandre én ting i kvinnefotballen, hva hadde det vært?

– Økonomi. Vi opplever at jenter er så pliktoppfyllende og lojale. De trener og jobber og studerer samtidig. Det går ofte ut over søvn, restitusjon og hvile, og det blir mye slitasje og en tøff hverdag. Om de fikk bedre betalt, hadde det nok gått bedre. Der tror jeg Jenter i Tet-prosjektet til Kolbotn og Røas Bayerngas er fremtiden. Det er mindre draktreklame og mer om å gjøre noe for lokalmiljøet. Dessuten er det smarte folk på lagene, og firmaene kan se etter fremtidige ansatte på laget. En feilansettelse er kostbar, og dette gir en mulighet for å velge ut gode og lojale arbeidstakere for sponsorene. Det og goodwill.

Takk så mye!

– Selv takk!

read more
1. divisjon2. divisjonNyheter

Byåsen i 1. divisjon

Byåsen Kvinnefotball

Med ett minusmål å gå på, måtte Byåsen slå Raufoss hjemme for å klare opprykk. Det klarte Trondheims-laget med glans. Laget vant 4-1, og spiller neste år i 1. divisjon. Letsplay Futbol gratulerer.

Byåsen tapte overraskende 3-5 borte for Hardhaus, som i sin tur tapte 0-1 borte mot Raufoss. Byåsen måtte dermed vinne med tre mål for å komme seg forbi Narvik-laget. Dette lyktes Byåsen med, da de vant 4-1. Samtlige lag endte med 3 poeng, og målforskjell avgjorde til Byåsens favør.

 

Lag K V U T Mål +/- P.
Byåsen 2 1 0 1 7-6 +1 3
Hardhaus 2 1 0 1 5-4 +1 3
Raufoss 2 1 0 1 2-4 -2 3

 

Byåsen var sist i den øverste divisjonen i 2000 til 2002. De har hatt flere spennende spillere på laget, og flere spillere fra Kattem dro dit etter at laget ble oppløst, der iblant Mathea Hovde, Cathrine Larsen og Dina Misund, mens Synnøve Lindseth og Kamilla Lillefjære har kommet dit fra Trondheims-Ørn. Byåsen tilhører et viktig senter for kvinnefotball. Vi gratulerer Byåsen med seieren og ønsker dem velkommen tilbake til den nest øverste divisjonen.

read more
1 2
Page 1 of 2