close

Cup

CupNyheter

Gamle kjente i andre runde

IMG_6634

Urædd møter igjen Amazon Grimstad, mens vi får et spennende bergensoppgjør i 2. runde. Vi ser på oppsettet.

 

Da har NFF bestemt seg for hvem som møtes i 2. runde i cupen, som spilles 25. mai i utgangspunktet. Vi går her gjennom oppsettet med kommentarer. Hjemmelaget står alltid først.

Åsane tar imot Sandviken nord i Bergen. De oransjekledde har begynt sesongen brukbart, men tok klar kommando hjemme mot Raufoss. De møter et Sandviken som har stukket av med en verdifull seier mot Medkila og et litt flaut tap for Klepp. Sandviken skal være favoritter, men de bør være på tå for å få det til.

Urædd møter altså Amazon Grimstad for tredje gang i cupen. Det vil si, det var for andre gang, for første møte dem imellom fikk Amazon Grimstad seier på walkover etter at Urædd trakk seg. I 2014 ble det Urædd-seier da Amazon prioriterte å overleve i serien. Dette er imidlertid første gang de to møtes når Urædd er det på papiret beste laget. Urædd skal også vinne denne kampen mot trenere Margunn Haugenes’ gamleklubb. Amazon Grimstad har ikke vist seg frem i serien hittil, og Urædd har mer inne enn de har fått ut.

Grei tar imot Lyn til et spennende oppgjør vi mest tror ender med borteseier til laget fra Oslo Vest. Nå er Grei gode hjemme, men Lyn virker akkurat hakket bedre.

Øvrevoll Hosle møter Kolbotn, og her skal det bli borteseier. ØHIL har imponert i to kamper, og enda det «bare» ble uavgjort mot Fløya, er de langt bedre enn mange tippet. Imidlertid skal de ikke kunne stille opp mot topplaget Kolbotn, som har gitt alle lag svært god motstand.

KongsvingerVålerenga har mye mystikk og tradisjon – for ikke å glemme hat – i herrefotballen, men for kvinner er det ikke like engasjerende. Hjemmelaget har vist seg som et vrient lag, men de fikk problemer med Lyn nylig. Vålerenga skal være bedre enn Lyn enda det ikke har gått deres vei hittil. Nok en hjemmeseier.

Raufoss har fått det tøft i 1. divisjon, og det blir ikke mindre tøft mot Røa. Røa banket Arna-Bjørnar hjemme, og har nok mange spillere som vil vise seg frem selv om de sannsynlig sparer noen av de beste.

Lier får juling når de tar imot LSK Kvinner. Enkelt og greit. Det er fint at Lier får tilbake et lag som kjemper seg oppover, men de er ikke i nærheten av LSK Kvinner nå.

Nanset taper nok også hjemme mot Stabæk. Larviklaget er alltid i nærheten av opprykk til 1. divisjon, men har ingenting å stille opp mot bærumslaget.

Lyngdal tar imot Klepp i en kamp vi ikke helt tror på noen stor overraskelse i. Klepp viste at de kjemper og står på hele veien, og Lyngdal mangler kvalitetene til å stoppe dem.

Hinna tar imot Arna Bjørnar, og skal få store problemer. Hinna har riktignok hentet flere Klepp-spillere, men har lite å stille opp med. Arna-Bjørnar har et stykke til tidligere form, men skal ikke rote bort dette.

Fyllingsdalen tar imot Avaldsnes, som lett skal ta dette hjem. Fyllingsdalen spilte kvalifisering, men hadde ikke sjanser mot Gimletroll. Da holder det ikke mot Avaldsnes på langt nær.

KIL/Hemne møter Trondheims-Ørn, som skal ta dette. Enda trondheimslaget ikke har imponert, er de veldig flinke i cupen, særlig mot motstandere nede i divisjonene.

Molde møter Volda, og vi tror nok litt mer på borteseier. Volda har begynt skarpt hjemme, og enda vi tror at Moldes 2-3 mot Trondheims-Ørn 2 viser at romsdalingene har skumle hensikter, tro vi mest på Volda, som slo ut Fortuna Ålesund i 1. runde.

Byåsen tar imot Grand Bodø til noe som kan bli spennende. Byåsens klare seier over Grei vitner om at laget begynner å få skumle hensikter. Grand Bodø har levert OK, men ikke veldig mye mer, og dette kan bli en nøtt for dem. Vi tror litt mer på borteseier, men her kan virkelig alt skje.

Tromsdalen møter Fløya, som kommer til å vinne. Tromsdalen skal ha for forsøket i 2015, men Fløya er nå klart bedre.

Medkila slår altalaget Bossekop.

 

 

read more
AnalyseCup

Hvor blir cupfinalepublikum av?

finale 2006 publikum

LSK Kvinner er regjerende cupmester etter å ha forsvart fjorårets cupfinale. Viktigere er at publikum i det minste snek seg oppover.

 

Svake tall i det siste

Publikumstallet i blått. Gjennomsnittet 2000-2015 i rødt.
Publikumstallet i blått. Gjennomsnittet 2000-2015 i rødt.

Og det trenger vi. For det er faktisk ikke særlig positiv lesning å se publikumstallene for cupfinalen de siste årene. Vi så på publikumstall fra 2000 til i år. Verd å merke seg er at det altså fra 2003 (Kolbotn – Medkila) til 2009 (Team Strømmen – Røa) var over 6000 tilskuere hver gang, med toppen i 2006 og 2007, som hadde over 8000. I 2008 ble finalen spilt på Bislett i regnvær, men holdt seg fortsatt godt over 6000. Det gikk ned i 2010, da Røa møtte Trondheims-Ørn, for så å skyte til værs igjen i 2011, da Stabæk slo Røa på straffer.

De fire siste cupfinalene har ligget under snittet siden 2000. Riktignok var parodien i 2012, som ble spilt i regnvær på Åråsen litt spesiell. Mange tilhengere av både Røa og Stabæk boikottet finalen etter at den ble plassert på Åråsen. Det hjalp ikke at Kjetil Siem mente at de burde være takknemlige. Siem er imidlertid den eneste som har greid å få Røa og Stabæk til å enes om noe som helst da begge langs fans ropte ut sterke mishagsytringer mot Norges Fotballforbund, eller for å sitere Romerikes Blads utsendte:

«2453 tilskuere har funnet veien til Åråsen i dag. Begge lags supportere roper ‘hater, hater, hater NFF’. Da er de iallfall enige om noe

Selv uten fadesen på Åråsen er tallene dårlige i det siste. Tross et godt EM og gode tendenser også i VM (vi tapte for et av VMs beste lag, som spilte jevngodt med Japan og slo Tyskland), har aldri tilskuertallet tatt seg noe særlig opp. Ja, altså før nå. I 2015 var vi over 5000 igjen, sannsynligvis delvis takket være at Avaldsnes lyktes i å mobilisere både tilhengere og folk som håpet på at de tapte. Fortsatt er publikumstallet på 5648 ørlite bak snittet på 5793, men det er definitivt på riktig vei. Dersom vi ser bort ifra Åråsen, er snittet på 6013 tilskuere, og dermed er årets tall altså enda litt under snittet.

 

Lokale lag uten herrestøtte trekker

 
År Lag Publikum Stadion
2000 Asker – Bjørnar 3465 Ullevaal
2001 Ørn – Asker 4175 Ullevaal
2002 Arna-Bj. – Ørn 4107 Ullevaal
2003 Medkila – Kolbotn 6024 Ullevaal
2004 Røa – Asker 7023 Ullevaal
2005 Asker – Team St. 7050 Ullevaal
2006 Røa – Asker 8856 Bislett
2007 Kolbotn-Asker 8523 Bislett
2008 Røa – Team St. 6749 Bislett
2009 Team – Røa 7015 Telenor
2010 Ørn – Røa 5312 Telenor
2011 Røa – Stabæk 7648 Telenor
2012 Stabæk – Røa 2453 Åråsen
2013 Stabæk – Avalds. 4167 Ullevaal
2014 LSK – Ørn 4474 Telenor
2015 Avaldsnes – LSK 5648 Telenor
 Kamper markert i rødt er lokaloppgjør

Hvorfor er det sånn? Det er mange forklaringer, men en naturlig forklaring er at jo nærmere man bor, jo større er sjansen for at publikum kommer. Siden finalene i denne perioden alltid ble spilt i Oslo-området, er det naturlig at Røa, Stabæk, Kolbotn og Team Strømmen/LSK Kvinner lokker flere enn for eksempel Trondheims-Ørn, Avaldsnes og Arna-Bjørnar.

Og med unntak igjen av Åråsen, har alle de lokale oppgjørene markant høyere oppmøte enn de der en av motstanderne kommer langveis fra. Snittet dersom et av lagene har reist en del ligger på 4671 tilskuere, mot 6915 for kamper der begge lag er lokale. Det sier igjen mye om Avaldsnes innsats at de trekker snittet godt opp i 2015.

Ser vi på snittene, finner vi ut at den ultimate finalen Røa – Kolbotn. Snittet til Kolbotn er høyest, på hele 7273 tilskuere i snitt. Riktignok har Kolbotn bare spilt to cupfinaler i denne perioden (de spilte også i 1998) og sist i 2007. Røa har et snitt på 6437 på hele sju cupfinaler, men om vi ser bort ifra Åråsen, er snittet på 7100.

For de «nye» lagene er det faktisk ikke så bra. Snittet til Stabæk ligger på 4756. LSK Kvinner har et snitt på 5061. Dette er altså lag med dedikerte fanskarer som burde dra opp snittet. Likevel ligger begge under. Hva verre er, ser man på snittet til deres forgjengere, ligger Asker på 6515 tilskuere i perioden, mens Team Strømmen i perioden hadde 6938 tilskuere i snitt. Snittet til Avaldsnes ligger for øvrig på 4908.

Det er forskjellige måter å tolke dette på:

 1. Interessen for kvinnefotball i seg selv er dalende. Dette er svært tvilsomt. Vi har begrenset med tilskuertall fra 2010 og bakover totalt for hele Toppserien, men vi vet at utviklingen er positiv de siste fem årene: 23 556 (2011), 25 652 (2012), 26 173 (2013), 29 452 (2014) og 29 726 (2015).
 2. Interessen for cupfinalen er mindre blant blaserte fans. Har man vært med på TV-sendte kamper for menn ofte og har man sett en cupfinale for menn der laget spiller for 26 000 tilskuere, er cupfinalen for kvinner muligens en nedtur. Å lokke noen innom en kvinnekamp for å se hva det er, er nok enklere enn å få dem med på cupfinalen, enda cupfinalen er gratis og mer behagelig.
 3. Dette er et unikt utstillingsvindu for små lag. Trondheims-Ørn er bare et damelag. Røa har først i år spilt om opprykk fra breddefotballen. Kolbotn tilhører også periferien for herrer. Når disse lagene cupfinalen, får de TV-dekning for hele Norge og masse oppmerksomhet. Lokalpatriotismen blir noe helt spesielt da.
 4. En fjerde måte å tolke dette på, er at det følger hvilket stadion man spiller på. Dette er egentlig bare delvis en god forklaring. Åråsen trekker veldig ned, Telenor Arena gjør det brukbart, Ullevaal er et godt valg og Bislett er vinneren. Dette er nok ikke nødvendigvis så rett. Samtlige stadia har hatt en nedgang. Telenor tar seg opp igjen, men det er fortsatt et stykke unna Team Strømmen – Røa og Røa – Stabæk.
 5. Tidspunktet er dårlig. Da vi spurte Richard Jansen om hans forklaring, sa han at det er dumt at finalene går i julebordsesongen. Det kan stemme i og for seg; uansett om det er julebord eller om det er fordi det er to til tre uker fra sesongslutt til cupfinale, har tallene gått drastisk ned de tre siste cupfinalene. For

Richard Jansen mente at tidspunktet kan være en forklaring på at Asker gjorde det bedre:

– Det tror jeg handler om litt når vi spilte og litt om hvem motstanderen var. Jeg var selv å så finalen Asker – Kolbotn på Bislett – det var ikke Asker-folk som dro opp snittet der.

Jansen kom tilbake til tidspunktet: – Det er en betydelig forskjell å spille i slutten av oktober kontra slutten av november med tanke på vær og temperatur, forklarer han. Det stemmer nok også da to av de tre finalene Stabæk spilte, begge med dårlig oppmøte, var i dårlig vær ute. Sånn sett er Telenor en fordel med tanke på at det i det minste er inne. Samtidig var cupfinalene i 2005 og 2008 også spilt i dårlig vær.

Vi fikk ikke tak i noen fra LSK Kvinner, men vet at Kanarifansen har gått hardt ut mot NFF for de dårlige forberedelsene foran cupfinalen i år. Det at Norges Fotballforbund er dårlige til å planlegge cupfinalen for kvinner er i og for seg ikke nytt.

NFF har med andre ord noe å rydde opp i.

 

read more
CupNyheter

Tredje runde i cupen

IMG_6774

Tredje runde i cupen er trukket, og det blir mye spennende der.

Mange lokaloppgjør, men en del tilfeller der lag må strekke på bena.

Stabæk – Vålerenga er et spennende møte der VIF ofte overpresterer på Nadderud. De to har aldri møttes i cupen før. Stabæk dro til Alta, så det var aldri særlig stor tvil om hvem som ville få hjemmefordelen her.

Røa – Øvrevoll Hosle er et svært lokalt oppgjør. Heller ikke her har de to møttes tidligere. Røa spilte borte og Øvervoll hjemme, så da blir det hjemmebane til Røa. Om enn det er tre kilometer mellom de to hjemmebanene.

Amazon Grimstad – LSK Kvinner er en reprise av den tette kampen som endte med 2-0 til gjestene etter at Amazon holdt imot i nesten 70 minutter. Amazon dro til Drammen og LSK til Oslo, så hjemmebanefordelen til de grønnkledte er fornuftig. Også dette er første gang de to møtes i cupen.

Klepp – Sandviken blir et tøft møte for Sandviken. Klepp dro til Bergen i andre runde, nå får de besøk av bergensere. Sist Klepp og Sandviken møttes i cupen var i 2009, da rogalendingene vant 5-0.

Avaldsnes – Arna-Bjørnar er et annet interessant møte. Forrige møte var i første serierunde, mens forrige cupmøte var i 2010, da Arna-Bjørnar vant hele 12-1 på Haugalandet. Det var en kort bortetur for Avaldsnes, men hjemmekamp for Arna-Bjørnar i forrige runde.

Fortuna – Kolbotn blir spilt i Ålesund etter at Forduna måtte dra til Ulsteinvik og Kolbotn til Porsgrunn. Formelt burde det vært omvendt her, det var litt lengre reisevei for Kolbotn. De to møttes i 2007, da Kolbotn vant 5-1. Kolbotn ble norgesmester det året.

Trondheims-Ørn – Byåsen blir nok et trønderoppgjør. Etter alle solemerker skal Ørn vinne denne, men det er et artig oppgjør mellom de to beste lagene i Trondheim. I fjor spilte de to også på hjemmebanen til Ørn i cupen, og da vant Ørn 5-1.

Grand Bodø – Medkila blir en kamp mellom to tilsynelatende formlag. Det ble uavgjort i begge oppgjørene i fjor, og det kan bli spennende også i cupen. Medkila spilte hjemme i Harstad da de banket Mjølner, mens Grand Bodø banket Innstrandens hjemme. Grand Bodø har imidlertid en bortetur i 1. runde til Mo i Rana. Disse to lagene har møttes ofte i cupen, sist i 2012 i det omvendte oppgjøret i Harstad, da Medkila vant 2-1.

read more
BloggCup

Cupfakta av den mer obskure sorten

Røa – Grand Bodø Røa angrep

Inspirert av Serieforeningen for kvinnefotball har vi kost oss litt med statistikk om cup.

Ser du noe feil? Si fra i kommentarfeltet, så retter vi det omgående!

Richard Jansen publiserte søndag en svært interessant artikkel om statistikk om hjemmebane i cupen. Vi holder oss for en gang skyld unna diskusjoner og ser litt mer på statistikk om cup.

 

De lange reisene

Som oftest møtes nordlige lag så langt det lar seg gjøre. I det siste har imidlertid også 2. runde åpnet for at lag fra sør i Toppserien kan måtte dra langt. Vi ser her på de lengste turene siden 2009 som inkluderer toppserielag. Vi tar ikke med fjerde runde, da kvartfinalene blir mellom de lagene som «er igjen», og disse er trukket. Vi regner i luftlinje, ikke kjørelengde, og vi ser på avstander lenger enn 50 mil.

 

125 mil: Bossekop – Stabæk (2. runde 2015)
125 mil: Bossekop – LSK Kvinner (2. runde 2014)
115 mil: Fløya – Stabæk (3. runde 2012)
115 mil: Fløya – Stabæk (3. runde 2009)
115 mil: Tromsdalen – Lyn (1. runde 2015)
103 mil Medkila – Kolbotn (3. runde 2009)
92 mil: Alta – Malvik (1. runde 2012)
84 mil: Grand Bodø – Røa (3. runde 2014)
64 mil: Trondheims-Ørn  – Medkila (3. runde 2012)
62 mil: Sortland – Byåsen (1. runde 2009)

 

De vanligste møtene

Er det dem igjen? Noen kombinasjoner går igjen litt ofte. Det gir lite i odds om Røa møter LSK Kvinner eller om de drar til Bergen eller Trondheim i cupen. Fortuna Ålesund blir lite overrasket om de skal til Sunndal eller Ullsteinvik, mens Avaldsnes er godt vant til Jæren og nabooppgjør i Haugesund.

Vi har sett på de vanligste møtene fra 2009 og fram til i dag:

4

Røa og Team Strømmen/LSK Kvinner (2009, 2010, 2012, 2013)

Klepp og Avaldsnes (2009, 2011, 2013, 2014)

Fortuna Ålesund og Hødd (2010, 2013, 2014, 2015)

 

3

Fortuna Ålesund og Sunndal (2011, 2014, 2015)

Avaldsnes og Haugar (2010, 2013. 2014)

Stabæk og LSK Kvinner (2011, 2013, 2014)

Fart og Tynset (2009, 2014, 2015)

Urædd og Amazon Grimstad (2009, 2013*, 2014)

Medkila og Grand Bodø (2010, 2011, 2012)

Voss og Kaupanger (2013, 2014, 2015)

Røa og Arna-Bjørnar (2009, 2011, 2012)

Røa og Trondheims-Ørn (2010, 2011, 2014)

 

Annet statistikk-snacks

Vi ser her altså «bare» på tiden fra 2009 til i dag.

Den største seieren da er Sandvikens 15-0 over Fana. På andreplass finner vi 14-0 til Donn over Runar og på tredje Øvrevoll Hosles 12-0 over Fossum.

Kanselleringer: Ser man på antall kamper som ble kansellert de siste årene der et lag vinner på walkover, får vi dette:

2009 3 kamper
2010 0 kamper
2011 2 kamper
2012 2 kamper
2013 3 kamper
2014 1 kamper
2015 2 kamper

 

Flest cupfinaler: Siden 2009 ser vi altså denne listen:

Røa 4 finaler
Stabæk 3 finaler
Trondheims-Ørn 2 finaler
LSK Kvinner* 2 finaler
Avaldsnes 1 finale

* En som Team Strømmen.

Tøft under toppen: Ingen lag fra 1. divisjon har kommet til kvartfinalen i 2009 – 2014. Det skjedde imidlertid i 2008, da Fortuna Ålesund kom dit etter å ha slått ut Trondheims-Ørn.

 

read more
CupNyheter

Cupens andre runde er satt opp

IMG_6419

Da er kampene i 2. runde satt opp. Noen interessante poeng og en rekke spennende oppgjør. Det blir langt å reise for Stabæk, mens Lyn og Grei får hjemmebane.

 

Her er oversikten (hentet fra kvinnefotball.no):

Tirsdag 5. mai klokken 18.00:
Lyn – LSK kvinner
Grei – Røa
Øvrevoll Hosle – Kongsvinger
Stoppen – Amazon Grimstad
Urædd – Kolbotn
Hinna – Avaldsnes
Sandviken – Haugar
Åsane – Klepp
Byåsen – Fløya
Medkila – Mjølner
Bossekop – Stabæk

 

Onsdag 6. mai klokken 18.00:
Sarpsborg 08 – Vålerenga
Arna Bjørnar – Kaupanger
Hødd – Fortuna
Tynset – Trondheims-Ørn
Grand Bodø – Innstrandens

 

Enkelte av disse kampene var forutsigbare. At Arna-Bjørnar fikk besøk av Kaupanger hadde vi regnet med, og byoppgjøret mellom Grand Bodø og Innstrandens heller ikke overrasket. Medkila møter Mjølner hjemme i det som i nordnorsk målestokk må regnes som et nabooppgjør.

På Østlandet er det mye lokalt. Lyn har reist langt i første runde, nå blir det hjemmekamp mot vanskelige LSK Kvinner. Grei møter Røa hjemme i en annen tøff kamp mot et lag som gir det lille ekstra i cupen. Ingen av disse var overraskende heller. Mer spennende er det kanskje at Øvrevoll Hosle spiller hjemme mot Kongsvinger kort etter at de to møttes borte.

Ovreraskelseslaget Tynset får bryne seg mot fjorårsfinalist Trondheims-Ørn, mens Fløyas storspill gjorde at de fikk dra til Trondheim. Stabæk ble det laget som måtte dra overlegent lengst da de må til Alta og Bossekop.

 

Ingen overraskelser

Vi tror ikke helt på de store overraskelsene. Skal vi vurdere noen, må det være Kongsvinger borte mot Øvrevoll Hosle, og den er tvilsom. Fløya kan meg mye hell slå Byåsen. For Toppseriens del virker de for gode. Sandviken skal slå Haugar på hjemmebane, Amazon Grimstad virker å være i for god form for å bli truet av overraskelsen Stoppen og Medkila virker langt bedre enn Mjølner. Vålerenga har hatt en dårlig periode, men vi greier ikke helt å tro på Sarpsborg 08 der. I viktige kamper lykkes ikke østfoldingene.

Det er dessverre litt trist. Urædd kunne ha blitt en av de lagene som kunne ha vært med lenge, men mot Kolbotn tviler vi på at det rekker særlig langt.

 

 

read more
CupNyheter

Cupen 1. runde

urædd hjemme

Da er 1. runde over, og vi tar en rask oppsummering.

 

Et par små bomber

Stoppen overrasket alle med å vinne 1-0 mot Nanset. Stoppen har mistet mange spillere siden i fjor, og at de slo Nanset hjemme sier mye. Larvik-laget er favoritt til å spille om opprykk, og de har to klare seire, mens Stoppen tapte hjemme for Skarphedin. At Stoppen vant, må derfor ses på som en stor overraskelse.

Litt overraskende var det også at Fart tapte hjemme mot Tynset i en kamp Tynset var klart best. Dette tror vi delvis skyldes at Fart ikke var i kampform og at de ikke satser på cupen. Likevel viser Tynset at de har et lag som er klare for å kjempe om opprykk til Farts divisjon. Tynset har tatt to sterke borteseire med klar margin mot Volda og Hødd i egen serie også.

Det ble også en klar seier til Hinna over Lyngdal med sterke 4-1, men laget har kommet raskt ned på banen i egen avdeling.  Tap for Kaupanger og Klepp 2 gjør at de må hevde seg til neste runde. En så stor seier er en liten overraskelse.

 

Førstedivisjonslag som ramlet videre

Byåsen kranglet seg videre med seier over Verdal etter at de rotet bort første en tomålsledelse og så en ettmålsledelse. Til slutt ble det 4-3 for Byåsen. Trønderne lyktes brukbart også mot Urædd, der det ble et 1-2 tap for opprykksfavorittene.

Kongsvinger slapp med skrekken mot Raufoss. Kampen gikk til straffesparkkonkurranse, der Kongsvinger trakk det lengste strået.

Urædd vant 2-0 i Kristansand mot Gimletroll, og er dermed igjen klare for neste runde. De sortkledde er favoritter til å bli det første laget fra Telemark til å spille i Toppserien, og greide seg greit mot andredivisjonslaget uten egentlig å imponere.

Lyn imponerte ikke i «Gokk», og lå under 0-2, men greide å snu til 3-2 med Kristin Mikaelsen som matchvinner. Vi bør se mer til Lyn enn dette fremover om de skal være med i opprykksstriden, men det holdt til neste runde.

 

Kamper med full kontroll

Øvrevoll Hosle sto ikke uventet for en overlegen seier da de nedsablet skienslaget Fossum hele 13-0 i Skien. Etter en middels bortekamp mot Kongsvinger fikk bæringene vise at de er farlige i 1. divisjon. Fossum på sin side vil overraske om de blir noe mer en midt på treet i 2. divisjon avdeling 2.

Fortuna Ålesund lekte med Sunndal og beviser fortsatt god form. 9-0 med syv forskjellige målscorere hjemme på Color Line Stadion. Grand Bodø hadde god kontroll på Bossmo Ytteren og vant kontrollert 7-1. Laget virker å være i god form. Haugar banket Fana 5-1, og viser divisjonsforskjellen mellom de to. Rogalendingene fikk en tøff start borte mot Grand Bodø, men har her vist seg litt fram igjen. Kaupanger tok ingen fanger mot Voss og vant hele 4-1 hjemme, med samtlige hjemmemål av Synne Sofie Christiansen.

4-0 ble ellers et populært resultat. Fløya fjernet all tvil om hvem som er best i Tromsø akkurat nå med en klar 4-0 mot Stakkevollan. Dersom dette er tegn til hvordan det går i 2. divisjon, ser det ut til at vi snart ser de grønnkledte i toppfotballen igjen. Åsane hadde god kontroll mot Fyllingsdalen i nord mot sør, og det ble til slutt 4-0. Grei hadde ingen problemer mot Brumunddal, og den tidligere Stabæk- og Konnerudspiller Soorin Saba Bamdadsoofi scoret to av målene i en 4-0-seier. Sarpsborg 08 vant greit 4-0 borte mot Ørn-Horten. Dette er fullt brukbart uten å kaste bort energi for østfoldingene.

 

 

Kampene ellers

Dessverre ble det to lag som trakk seg. Verst var det at Hardhaus trakk hele laget sitt fra kvinnefotballen, og ga Innstrandens seier på walkover. Også Sortland trakk seg og ga dermed Mjølner seier på walkover.

Hødd vant 2-0 over Clausenengen i Kristiansund. Hødd har hatt et greit tak på hjemmelaget, og dette overrasker lite.

Bossekop og Porsanger spilte en jevn kamp som endte med 1-1 etter 90 minutter. Bossekop scoret 2-1, og gikk dermed videre som eneste Finnmark-lag.

read more
CupNyheter

Første runde i cupen bestemt

10557698_1470521696535911_9066879037314701535_o (1)

Mange interessante oppgjør når cupens første runde skal sette i gang den 22. april. Eller når enn det passer.
Først listen:
Innstrandens – Hardhaus
Mjølner – Sortland
Gimletroll – Urædd
Fyllingsdalen – Åsane
Verdal – Byåsen
Haugar – Fana
Brumunddal – Grei
Bossekop – Porsanger
Fossum – ØHIL
Clausenengen – Hødd
Tromsdalen – Lyn
Ørn Horten – Sarpsborg 08
Fart – Tynset
Lyngdal – Hinna
Stoppen – Nanset
Fløya – Stakkevollan
Fortuna – Sunndal
Bossmo/Yttern – Grand Bodø
Kongsvinger – Raufoss
Kaupanger – Voss

 

Så til godbitene – det vil si alle kampene.

Innstrandens – Hardhaus er oppgjøret mellom to av opprykksfavorittene i Hålogaland, altså divisjon 8. I 2014 var Hardhaus hakket bedre og dessuten slo de kraftig fra seg hjemme i utkant-Narvik mot Byåsen. Laget kan fullt mulig rykke opp til 1. divisjon om de holder nivået. Innstrandens er Bodøs nest beste lag, og har mye å bevise mot opprykksrivalen.

Mjølner – Sortland er to lag som var litt sånn midt på treet i divisjonen. Mjølner er lillesøsteren til Hardhaus i Narvik og Sortland har gått nedover sakte siden de vant sin gruppe i 2010. Interessant om de to greier å snu trenden.

Gimletroll – Urædd bekrefter at Urædd må vende seg til tanken å dra til Sørlandet. Dette skal etter alle tegn være en klar borteseier for de sortkledte. Gimletroll var – nesten – i kampen om seier i 2. divisjon avdeling 2, men skal ikke kunne stille opp mot det stadig bedre Urædd.

Fyllingsdalen – Åsane er det første rene byoppgjøret. Hjemmelaget var et topplag i 2. divisjon avdeling 4 i fjor, men var aldri helt i nærheten av Haugar. Åsane leverte en svak sesong i 1. divisjon. Dermed kunne det ha vært spennende, men Åsane virker skarpe i vinter, og vi tror på borteseier. Uansett er det interessant å se hva som bor i Fyllingsdalen, som vi mistenker debuterer i cupen (vi fant forgjengeren Fyllingen i 2006).

Verdal – Byåsen er ekstra moro for oss historienerder som husker at de to lagene rykket ned fra det øverste nivå rett etter hverandre (Verdal i 1997, Byåsen i 1998). I fjor vant Byåsen begge oppgjørene 3-1, og vi tror mest på dem her også. Samtidig kan Verdal være en kandidat til opprykk fra avdeling 6 i år.

Haugar – Fana er to lag som møttes i 2. divisjon avdeling 4 to ganger, begge med solid seier til Haugar, i fjor. Fana kjempet til seg en godkjent plass. Fana har jo siden tapt Stine Andreassen,  men skal uansett ikke undervurderes; i fjor holdt de Åsane til uavgjort og seier i straffesparkkonkurranse. Fana er en spennende kandidat til seieren i divisjonen i 2015 uansett sammen med Fyllingsdalen.

Brumunddal – Grei skal normalt være en borteseier. Grei har riktignok fått juling mot god motstand i treningskampene og Brumunddal blir stadig bedre, men avstanden skal fortsatt være for stor. Brumunddal er ellers blant favorittene til opprykk i den svært kaotiske 2. divisjon avdeling 1, så det blir spennende å se hva de kan by på.

Bossekop – Porsanger er et artig finnmarksoppgjør mellom et hjemmelag som var nesten med i kampen om å spille kvalifisering til 1. divisjon og et bortelag som var overlegne i 3. divisjon, da blant annet mot Bossekop 2 og gode, gamle Alta. Bossekop skal vinne greit mot et Porsanger som i 2013 rykket ned med fem poeng på 14 kamper.

Fossum – ØHIL blir oppgjøret mellom lillesøster i Grenland og lillesøster i Bærum. Av disse skal Øvrevoll Hosle vinne greit. Fossum leverte ingen større sesong, og endte på femteplass i fjor, og når Øvrevoll Hosle er omtrent på Urædd-nivå og det ble 0-6 i cupen for Urædd, skal Fossum ha mer enn nok med å forsvare seg.

Clausenengen – Hødd er oppgjøret mellom to samfylkinger fra 2. divisjon avdeling 6. Hjemmelaget var notorisk varierende, og tapte og spilte uavgjort mot bortelaget, som var noe bedre, men ikke stort. Hødd tilhørte den gruppen lag som var best av de lagene som ikke var Byåsen eller Trondheims-Ørn 2. Denne er åpen, og vi håper på god fotball.

Tromsdalen – Lyn inkluderer et hjemmelag som kan bli Tromsø (og omegn)s beste lag og et bortelag som fortsatt ikke har tatt det siste skrittet opp til Toppserien. Alt peker på borteseier til Lyn, men kampen skal nå spilles. Lyn får igjen strukket på bena i 1. runde, i fjor ble det kamp mot  Nanset.

Ørn Horten – Sarpsborg 08 – Vest mot Øst her. Ørn Horten var i skorpa til opprykk, men aldri helt på Nansets nivå. Selv med Sarpsborg 08s formsvikt, skal det bli borteseier her.

Fart – Tynset betyr at hjemmelaget får kjørt seg. De to møttes også i cupen i fjor, og da ble det Tynset, da som hjemmelag, som vant. Vanskelig å måle Fart nå, så denne er åpen.

Lyngdal – Hinna skal bli en interessant affære. Hinna endte litt nede på tabellen, men det var fire poeng fra Fyllingsdalen på tredje til Hinna på åttende. Lyngdal var også med en stund mot Nanset i opprykkskampen. Liten knapp på Lyngdal på grunn av hjemmebane, men spennende oppgjør, det også.

Stoppen – Nanset krevde faktisk litt research fra undertegnede. Stoppen er rett og slett Konnerud i en sammenslåing. De var markant dårligere enn larviklaget i fjor, og vi tror at Nanset tar seieren i cupen også.

Fløya – Stakkevollan er et svært symbolsk oppgjør. De to møttes i fjor også, da ble bortelaget seirende. Nå er de to i samme divisjon, og dette handler om hvem som er best i Tromsø. Det er helt umulig å si hvem som faktisk er best av de to – og Tromsdalen – men dette er et svært spennende oppgjør. Stakkevollan var ellers nær vet en overraskelse mot Medkila i runde 2, men det ble tap hjemme.

Fortuna – Sunndal er en kopi av det samme oppgjøret fra i fjor, da Fortuna vant 5-1. Vi tror på en gjentakelse her. Sunndal kan med mye medvind kjempe i toppen i 2. divisjon, men er fortsatt langt nok unna Fortuna til at vi tror på hjemmeseier.

Bossmo/Yttern – Grand Bodø blir enkelt for det tidligere toppserielaget. Selv andrelaget hadde kontroll på Bossmo og Yttern.

Kongsvinger – Raufoss er et annet spennende oppgjør mellom Hedmark og Oppland. Kongsvinger ligger i divisjonen over, men Raufoss har et godt lag og kan muligens sjokkere. I fjor slo Kongsvinger Pors 3-0 før de trakk seg fra møtet med Røa, så cupformen og cupprioriteringen er en annen sak. Raufoss på sin side slo ut Grei, og kan derfor fort true Kongsvinger. Kanskje det er her «bomben» kommer?

Kaupanger – Voss er kampen mellom to nedrykkskandidater. Kaupanger virker hakket vassere etter at de hadde en forsøksvis snuoperasjon i fjor høst. Det holdt ikke inn, men Kaupanger viste hva som bodde i dem. Voss har ikke helt holdt seg på et høyt nivå, men tilhører den store gruppen av lag med nesten like mange poeng som også inkluderte Hinna, Fana, Fyllingsdalen og to andrelag. Vi tror mest på Kaupanger, men det er spennende å se hvor gode de er og om det fortsatt er ambisjoner om toppspill i Voss.

 

read more
CupJulekalender

Julekalender luke 11

11

Vi har kommet til 11 desember , nå er det 13 dager igjen til jul. I dagens luke har vi tatt turen til midten av Norge og til jentene i gult.
Trondheims Ørn har hatt en vekslende sesong i Toppserien men tok seg helt til finalen i NM . Det er fra semifinalen mellom dem og Røa vi har dagens luke.

Hadde denne kampen foregått et par måneder tidligere, hadde det vært oslolaget som var favoritter. Røa hadde imidlertid ikke levert, og nylig spilte de to 0-0 i Trondheim i et lag hjemmelaget dominerte.

Fra første omgang gikk hjemmelaget ut i hundre og fikk inn 3 mål før det var spilt 40 min.Lisa-Marie Karlseng Utland åpnet med ett flott mål etter 20 minutter. Tina Fremo fulgte opp 7 minutter senere med 2-0  før  Andrea Eimstad Haugstøyl satte inn 3-0 , da det sto 39 minutter på kampklokken.

3-0 mot Røa? jeg husker godt jeg satt i godstolen og fulgte godt med på kampen hvor jeg tenkte, hvordan løfter Røa seg nå? Vel, Røa hadde to ting: en vinnerinnstilling og Geir Nordby. Sistnevnte satte inn halvskadde Eline Johansen for Sofie Skjelstad Jensen. Eline var på banen i under ett minutt før hun satte sitt første mål og snudde kampen til Røas fordel. Det ble press og sjanser og ørn-jentene hadde mer enn nok med å forsvare seg.  Eline satte et mål til i det 53. minutt, og ga ikke opp. De siste ti minuttene før slutt var det fotball én vei, og det var mot Ørns mål. Da dommeren la til åtte minutter i kampen tenkte jeg at dette kunne gå Røas vei. Hvordan kunne et lag stå imot så lenge.

Svaret var at Trondheims-Ørn også er et cuplag, og at de også kjemper til siste sekund. Da dommeren til slutt blåste av kampen, satt jeg i stolen like svett som jentene ute på banen. For en kamp! Årets TV-kamp slik jeg så den, der Ørn endelig var tilbake i cupfinalen.

Vi legger lenken til NRKs stream fra kampen her, dette er en kamp jeg gledelig ser igjen.

read more
Cup

Fakta foran cupfinalen

IMG_1155

Til glede for kvinnefotballnerder, her har vi samlet en del ting som seg hør og bør. Både LSK Kvinner, Trondheims-Ørn og finalen i seg selv.

 

Så først,

Finalen

 • Dette er den 37. offisielle finalen i kvinnefotballens historie. Norgesmesterskapet startet 9 år før samlet serie og seks år før vi fikk en serie for kvinner, da tredelt.
 • Serien ble riktignok offisiell i 1978, men Frigg og Dagbladet hadde vært med på arrangementet siden 1971. Topplaget da var Vestar, et Oslo-lag som stort sett er kjent for håndball.
 • Den største seieren tilhører Asker, som slo Sandviken hele 8-0 i 1991. Dette var for øvrig det eneste året Asker vant The Double.
 • Det jevneste oppgjøret er todelt: Bondeungdomslaget og Trondheims-Ørn måtte to ganger spille omkamp, en av dem, i 1978, gikk til straffesparkkonkurranse. I 2011 gikk Stabæk – Røa også til straffesparkkonkurranse.
 • Stabæk, Medkila og Bøler er de eneste lagene som aldri har tapt en finale. Av disse er det bare Stabæk som har vært i mer enn én finale.
 • Årets største seier i NM var Hardhaus’ 9-0 over Mjølner. Dette er den laveste største seier siden 2008. Det er også uvanlig i og med at vinnerlaget spiller i 2. divisjon.
 • Finaler er i det siste dominert av lag fra Oslo og Akershus. Hadde Avaldsnes slått ut LSK Kvinner, ville det ha vært første gang siden 2002 at ingen av lagene kom fra Stor-Oslo.
 • Og for øvrig: Oda Fugelsnes er den eneste spilleren som har spilt på begge av årets finalelag. Så er det ute av verden.

 

Trondheims-Ørn

 • Trondheims-Ørn er i sin 15. finale. Det er flere enn noen andre. Nummer to er Asker med 13 finaler.
 • Trondheims-Ørn har vunnet 8 og er mestvinnende med god margin. Nummer to er delt mellom to lag, Asker og Røa, på fem seire.
 • Trondheims-Ørn har også tapt 6 finaler. Dette gjør at de også er det mesttapende finalelaget delt med Asker og Sprint-Jeløy/Athene Moss.
 • Trondheims-Ørns største seier er 6-1 over Klepp i 1997.
 • Trondheims-Ørns største tap er 0-7 mot Røa i 2010.
 • Trondheims-Ørns totale målforskjell på finaler er 34-28.
 • Trondheims-Ørn vant 3-0 over Setskog, forløperen til LSK Kvinner, i uoffisiell finale i 1977.
 • Trondheims-Ørn har igjen Solfrid Andersen Dahle, Camilla Åseng, Andrea Haugstøyl og Inger Ane Hole fra de som spilte i 2010 på førstelaget og Ida Flakk på andrelaget.
 • Vinner Trondheims-Ørn cupfinalen, har de vunnet ni ganger, nesten dobbelt så mange som nummer to. Da har de også vunnet cupfinalen i tre tiår på rad.

 

LSK Kvinner er i sin første finale - under det navnet.
LSK Kvinner er i sin første finale – under det navnet.

LSK Kvinner

 • Dette er den første finalen LSK Kvinner er i som LSK Kvinner. De har vært i finale som Team Strømmen (2005, 2008 og 2009) og Setskog/Høland (1992). Sistnevnte vant overbevisende 3-0 mot forhåndsfavoritt Asker. Team Strømmen tapte mot nettopp Asker etter ekstraomganger i en gjørmete finale som ble den siste på Ullevaal Stadion, og to ganger for Røa.
 • LSK Kvinner har siden de skiftet navn (desember 2009) blitt slått ut annenhver gang av Røa (2010 og 2012) og Stabæk (2011 og 2013).
 • LSK Kvinner har imidlertid fire på laget som har vunnet NM: Emilie Haavi, Lene Mykjåland, Isabell Herlovsen og Celine Kommandantvold Pettersen. Av disse har alle unntatt Haavi scoret i en cupfinale.
 • I tillegg har Oda Fugelsnes, Marita Skammelsrud Lund, Gudbjørg Gunnarsdottir og Ingrid Moe Wold spilt finale.
 • Vinner LSK Kvinner cupfinalen, blir de det femte laget som vinner «The Double». Fra før har  Asker (1991),Trondheims-Ørn (1994, 1996, 1997 og 2001), Røa (2004, 2006, 2008 og 2009) og Stabæk (2012) vunnet The Double. Tre lag har vunnet serien og cupen, men ikke samtidig: Klepp (serie 1987/cup 1989), Kolbotn (2002, 2005-06/2007) og Sprint-Jeløy (1990, 1993/1985-1988).
read more
BloggCup

Om mulige finaler

LSK Røa 2012

Semifinalene mellom respektive Avaldsnes og Lillestrøm og Trondheims-Ørn og Røa står for tur. Vi har sett litt på mulige finaler.

Er dere ute etter fakta før cupfinalen, les her!

Det finnes fire mulige kombinasjoner av finaler, og vi ser litt på dem og interessante muligheter dem imellom.

 

Avaldsnes – Trondheims-Ørn

Avaldsnes kan nå sin andre finale på rad, og møte sitt andre "spøkelse" på rad.
Avaldsnes kan nå sin andre finale på rad, og møte sitt andre «spøkelse» på rad.

Avaldsnes har som kjent aldri slått Trondheims-Ørn på de fire kampene i Toppserien. De to lagene har aldri møttes i cupen, og der ligger noe av det som gjør dette oppgjøret ekstra spennende. Cup er som kjent cup, og da gjelder andre regler.

Trondheims-Ørn har kommet til semifinalen tross alle odds. Laget ligger på niendeplass med tre poeng opp til åttendeplassen. Nedrykk er ikke sannsynlig, og matematisk nesten umulig, men Ørn er neppe fornøyd med sesongen under ett. Avaldsnes har igjen gjort det bedre i cupen enn i serien, og det er også grunnen til å tro at statistikken de to imellom er forskjellig.

Historisk er det nesten ingen likheter dem imellom. Trondheims-Ørn har spilt i cupen siden oppstarten i 1978, da de tapte cupfinalen mot Bondeungdomslaget (vi ser her bort ifra Friggs uoffisielle norgesmesterskap 1971-1977, som Ørn vant en gang og tapte to). Siden har Ørn vært med i 14 finaler og vunnet 8. Det ble faktisk fire tap på rad i begynnelsen for Ørn før de fikk sin første cupseier i 1993. Fra 1993 til 2002 vant de åtte av de ti cupfinalene, med bare en bergensforbannelse med finaletap for Sandviken i 1995 og semifinaletap for Bjørnar på straffer i 2000 for å ødelegge statistikken. Deretter var ikke Ørn i finale igjen før 2010, der de fikk en leksjon av Røa og tapte hele 0-7. Mellom de to finalene hadde også trønderne forandret seg fra favoritter til å vinne serien til et lag man ofte fant på midten av tabellen.

For Avaldsnes er det annerledes. De debuterte i cupen i 1997 (her med forbehold om manglende data 1978-1980), der de tapte 1-4 hjemme mot Solid fra Stord. Deretter ble det et opphold i 12 år før de i 2009 vant sin første cupseier, riktignok på walkover,
over Staal Jørpeland.
I neste oppgjør tapte de klart for Klepp. I 2010 kom den første «ekte» seieren for Avaldsnes, som banket Haugar 7-3.
Deretter ble det en sterk borteseier over Vålerenga før de møtte god motstand og tapte hele 1-12 hjemme for Arna-Bjørnar.
I 2011 var det igjen Klepp som gjorde cupen kort for Avaldsnes. I 2012 var det først enkel motstand for Avaldsnes igjen mot Fana og Voss før Amazon Grimstad slo dem greit. Slik sett var forskjellen svært markant til 2013, der de kom hele veien til finalen med seire over Haugar, Amazon Grimstad, Klepp og Vålerenga før Stabæk ble for gode i en jevn kamp.

Det er ingen åpenbar personlig sammenheng mellom de to lagene, det nærmeste er at Solfrid Andersen Dahle spilte på Torvastad, naboklubben til Avaldsnes på Karmøy, som ung.

Kort sagt blir dette et oppgjør mellom en favoritt som aldri har slått underdogen, det første cupoppgjøret dem imellom og historien om en gammel storhet mot en nykomling.

 

Avaldsnes – Røa

Røa er cuplaget per excellence de siste årene.
Røa er cuplaget per excellence de siste årene.

Dersom vi antar hjemmeseier og borteseier, blir en gammel storhet (Trondheims-Ørn) byttet ut mot en halvgammel en. Røa imponerte veldig i vårhalvåret, men etter å ha rundjult LSK borte, har oslolaget visnet, og det er Kolbotn som er høstens imponerende lag. Avaldsnes på sin side har levert under pari, og bronsen ser ut til å være godt utenfor rekkevidde selv med Kolbotn-tap mot de to gullkandidatene i siste hjemmekamp.

Det er to forskjellige lag, Røa med tidligere norske landslagsspillere har til sammen hatt seks utlendinger, alle amerikanere, siden de rykket opp i 2000. To i deres første sesong, en i 2008, en i 2009 og to i 2014. Avaldsnes på sin side har hatt en rekke utlendinger, men få norske landslagsspillere på A-nivå. Det er stort sett Cecilie Pedersen som har vært representanten der. Røa har spilt seg opp med lokale talenter og hatt en sakte tilvekst av lovende spillere fra hele landet, mens Avaldsnes har skaffet seg gode spillere raskt og blitt et topplag på kort tid.

Om Ørn er cupdronningen, er Røa muligens kronprinsessen. Like mange cupgull som Asker og BUL, og med 5 cupfinaler på rad. Røa viste seg også som laget som hever seg i cupen, noe som medførte 3-0 hjemme mot Kolbotn i en ellers svak høstsesong.

Akkurat som Trondheims-Ørn, har Avaldsnes aldri slått Røa, da før hjemmekampen til Avaldsnes mot Røa.

Man kommer ikke utenom den personlige forholdet mellom far og datter. Arne Utvik er factotum i Avaldsnes, mens datteren er venstre back for Røa.

 

LSK Kvinner – Trondheims-Ørn

Trondheims-Ørn har en lang og stolt cuptradisjon.
Trondheims-Ørn har en lang og stolt cuptradisjon.

LSK Kvinner, Team Strømmen, Setskog-Høland, Setskog. Historien er lang. Bare ett lag har like lang cuphistorie, Trondheims-Ørn. Ørns historie dekket vi over, mens LSK Kvinner under flere navn har litt færre topplasseringer. De to lagene møttes i den siste uoffisielle finalen i 1977, da Ørn vant 3-0. Deretter har de to aldri møttes i finale siden.

Setskog var i begynnelsen ikke helt på topp, og da de ofte møtte Sprint-Jeløy, som var på topp, ble det ofte tidlig exit for romerikingene. Det var først i 1992 at Setskog/Høland, som de nå het, slo Sprint Jeløy. Laget, med Tone Haugen og ikke minst Hege Riise på laget, slo ikke bare Sprint i semifinalen, de slo også Asker i finalen, hele 3-0. Først seks år senere var Setskog tilbake i semifinalen, men tapte for Kolbotn da Anne Tønnesen scoret målet for oppegårdslaget. Anne Tønnesen er ellers kjent fordi hun fikk OL-gull i 2000 på etterskudd etter at hun fikk hjernerystelse mot Nigeria i gruppekampen og ikke var tilstede under medaljeseremonien.

I 2001 var de tilbake i semifinalen som Team Strømmen, men fikk juling av Asker, og i 2003 var det den store overraskelsen Medkila som sendte ut Team Strømmen. Først i 2005 var Team Strømmen i cupfinalen igjen, og ble dermed det tredje laget som kom til finalen under to navn etter Sprint-Jeløy/Athene Moss og Bjørnar/Arna-Bjørnar. Og akkurat som forgjengerne, tapte Team Strømmen under det nye navnet.  Team Strømmen var imidlertid raskt tilbake i finalen, i 2008 ble det tap for Røa med 1-3 og i 2009 med 0-1 mot samme lag. Dette gjorde at Team Strømmen ble det siste laget som spilte finale på Ullevaal i 2005 (før 2013), det siste på Bislett i 2008 og det første på Telenor Arena i 2009.

Disse to lagene har møtt hverandre mange ganger, men ikke særlig ofte i cupsammenheng. Eneste gang var 2009, der Team Strømmen vant 3-1 borte. Her står med andre ord mye på spill om dette blir finalen.

 

LSK Kvinner  – Røa

LSK Kvinner, her i bortedrakt, har mye å bevise om de som eneste lag kommer til finalen under et tredje navn.
LSK Kvinner, her i bortedrakt, har mye å bevise om de som eneste lag kommer til finalen under et tredje navn.

Noen oppgjør er spennende. Andre oser av følelser. LSK Kvinner – Røa er en av dem. Det er så mye historie mellom de to at det er vanskelig å komme på alt. Ettersom vi har dekket begges historie, tar vi heller en rask gjennomgang av ting som har skjedd dem imellom.

 • I kvartfinalen i 2001 vant Team Strømmen etter ekstraomganger mot Røa. Da var Røa nyopprykket, og hadde problemer med nedrykk. 12 dager etter denne kampen fikk Røa hevn ved å vinne borte mot Team Strømmen i serien, som langt på vei reddet oslolaget fra direkte nedrykk. De neste tre sesongene var det Røa som var det beste laget i serien.
 • I 2007 hadde Røa en teoretisk sjanse til seriegull om de vant med mange mål borte mot Team Strømmen i siste serierunde. I stedet var det Team Strømmen som avkledte Røa og vant 4-1.
 • I 2008 møttes Røa og Team Strømmen neste gang i cupen, og det i cupfinalen. Dette var første gang på mange år at nummer 1 og 2 i serien også møttes til cupfinalen. I serien hadde Røa vunnet alle kamper bortsett fra to – uavgjort på Sofiemyr og hjemmetap mot, nettopp, Team Strømmen. Avstanden mellom 1 og 2 var likevel 15 poeng, så Røa var favoritt. De innfridde og vant 3-1.
 • I 2009 møttes igjen Røa og Team Strømmen i finalen. Kampen ble langt tettere, og endte 1-0 til Røa etter seiersmål av Elise Thorsnes.
 • I 2010 var det semifinalemøte mellom de to på Røa Kunstgress. Røa ledet 2-0 før ringreven Ella Masar reduserte for Team Strømmen. På overtid hadde imidlertid dommer Christina Westrum Pedersen pokerlag og delte ut rødt kort til både Røas Stine Andreassen og LSK Kvinners Dorthe Dalum. Med nøytrale øyne virket begge kortene like skrudd, men de fikk ingen betydning for kampen. Da Røas røde kort ble trukket tilbake, fikk de heller ikke noen betydning for Røas finalekamp. Det ble imidlertid mye oppstyr rundt det å trekke tilbake de røde kortene på basis av videoopptak og det at «bare» Røas kort ble trukket tilbake.
 • I Toppserien 2011 var Røa, Arna-Bjørnar, Kolbotn og Stabæk i kamp om å vinne gull. Røa slo Arna-Bjørnar borte mens LSK Kvinner slo Stabæk hjemme. LSK var i en god stim og farlige å møte, og kunne blande seg inn i medaljekampen om de fortsatte. I neste runde møtte de et Røa som vant hele 5-0 og langt på vei avgjorde serien til Røas fordel, mens LSK var ute av medaljekampen.
 • I Toppserien 2012 hadde Røa nesten greid å hente opp en håpløs vårsesong og blandet seg inn i sølvkampen helt til de ble rundtspilt av LSK Kvinner hjemme og tapte flatterende 1-2. LSK Kvinner vant serien fortjent.
 • I Toppserien 2012 var det ingen som greide å slå LSK Kvinner i LSK-Hallen. I cupen, derimot, måtte de se seg slått 1-3 av Røa, som nok en gang beseiret dem i cupen, nå i kvartfinalen.
 • Etter Toppserien 2012 gikk to landslagsspillere over fra Røa til LSK Kvinner, noe som ikke hadde skjedd siden Miriam Mumtaz gjorde det med Team Strømmen før 2007-sesongen (det er også eneste tilfelle før denne). Året etter fulgte enda en spiller.
 • I 2013 møttes de to igjen i LSK-Hallen i cupen. Etter at LSK Kvinner hadde slått Røa sønder og sammen i serien, ble kvartfinalen langt jevnere mellom et Røa uten stjerner og et LSK Kvinner med skader på flere av sine. LSK Kvinner vant 1-0 etter scoring i sluttminuttene.
 • I 2014 møttes LSK Kvinner og Røa i åpningskampen. Røa er tradisjonelt svake i åpningskampene sine, men lyktes først å lede 2-0, før LSK snudde til 3-2 og rotet det bort ved å gi straffe som ble konvertert til 3-3. Det omvendte oppgjøret i LSK-Hallen var mellom et LSK som ikke hadde sluppet inn mål hjemme og aldri gitt fra seg et poeng og et Røa i storform. Røa vant 4-1 til allment sjokk.

 

 

read more
1 2
Page 1 of 2