close
KampreferatNyheterToppserien

Det nærmer seg for bunnlaget Amazon

Amazon Grimstad – Stabæk 1-2

Vi var på plass under dagens kamp mellom Amazon Grimstad og Stabæk, en kamp som ikke helt ble som man hadde ventet.

Amazon Grimstad hadde lite å tape i denne kampen. Det var ikke mange som forventet seier til hjemmelaget etter stygge tap i de forrige kampene.

 

Tam omgang, men tre mål

Første omgang bar preg av mye tidlig press fra Stabæk. Amazon hadde i de første 15 minuttene nok med å forsvare seg selv. Etter 17 minutter kom den store første målsjansen. Det ble en takling rett utenfor sekstenmeteren. Stabækspiller Trine Rønning er kjent for å ha en god skuddfot, og det fikk hun vist frem i Grimstad da hun enkelt satte ballen i nettet bak Amazonkeeper Karoline Sævareid.

Etter 19 minutter spilt kom Stabæk på et nytt, farlig løp og skapte en spennende situasjon som endte med bom fra 7 meter. Tre minutter senere kom Amazon til sin første sjanse. Andreea Laiu gikk på ett spennende løp og passet ballen inn til Kristine Meland som ble blåst offside. Fem små minutter senere var det duell i forsvaret til Amazon, og flere enn undertegnede klødde seg litt i hodet på hvorfor dommer Monica Larsen blåste straffe til Stabæk. Ingvild Stensland plasserte ballen hardt i mål.

Fire minutter senere kom det vi har satt som dagens høydepunkt. Stabæk var igjen på et av mange farlige løp mot Amazon-forsvaret, denne gang anført av Elise Thorsnes. Hun så at Sævareid sto langt ute og forsøkte seg på en frekk lobb som dabbet en gang før den traff tverrleggeren.

Etter 2-0-målet la Stabæk seg litt nedpå, og etter Thorsnes’ tverrlegger skjedde ikke all verden ute på banen før i det 44. spilleminutt. Amazon kom på ett av få raid mot Stabæk forsvaret i første omgang. Etter litt til og fra mellom forsvaret til Stabæk er Shannon Smyth sist på ballen, og satte den i mål bak en frustrert Ingrid Hjelmseth.

 

Hjemmelaget endelig på topp

Vanja Stefanovic ser endelig ut til å finne ut hvordan man motiverer de grønnkledte.
Vanja Stefanovic og assistettrener Jan Robert Holmgren (bildet) ser endelig ut til å finne ut hvordan man motiverer de grønnkledte.

Hjemmepublikum lurte nok på hva Amazon trener Vanja Stefanovic hadde gitt jentene sine i pausen, for den mye omtalte knappen Amazon er kjent for å slå av var nemlig på , og det med tape over. Det ble ikke like mange sjanser til noen av langene, men Amazon satte virkelig stempel som vinner av andre omgang.  Stabæk hadde en ball som traff tverrleggeren to ganger før den gikk ut,  men så traff også Amazon samme stang på motsatt side ved to sjanser i andre omgang.

Stabæk hadde lite å tilby og virket som de hadde mer enn nok med å forsvare seg mot løpene Amazon forsøkte seg på. Hvorfor ikke hjemmelaget scorer mer i denne kampen  bærer nok preg på at de mangler ei på laget som har vært flink til å konvertere sjanser i år; totalt har jentene scoret 8 mål. Stabæk hadde ikke reist hjem i kveld med 3 poeng hvis de hadde møtt ett Amazon-lag med litt mer tro på seg selv innenfor sekstnmeteren. Det bør de ha fått etter denne kampen.
Vi gir 1 omgang til Stabæk og 2 omgang til Amazon. Her fortjente laget som ligger i bunnen av tabellen 1 poeng.

*Vi kommer med en bildeserie fra kampen.

Andre reslutater fra dagens kamper er:

LSK – Røa 1-4
Arna-Bjørnar – Vålerenga 5-0
Grand Bodø – Medkila 1-1
Trondheims-Ørn – Avaldsnes 2-1

Tags : Amazon GrimstadmedaljekampenStabækToppserien
johan

The author johan