close
BloggLandslagVM

Kunstgress og VM

Det nærmer seg VM i fotball i Canada. Men det protesteres kraftig på underlaget.

I en god stund har nå flere internasjonale stjerner prøvd å gå rettens vei for å bytte kunstgresset på stadionene i Canada. Grunner som oppgis er at det kan være større sjanser for skade, og dessuten at variasjonen innen kunstgress er stor og kan gi stor variasjon i spillkvalitet. Under VM i fotball for menn i Brasil ble samtlige kamper spilt på naturgress bortsett fra i São Paolo, der Arena Corinthians ble spilt på såkalt hybridgress.

 

Alene mot overmekten?

Dette er imidlertid en kamp der spillerne har lite spillerom. Om de går til sak, vil det kunne medføre lang saksgang, og om de boikotter, går de glipp av den kanskje største turneringen og det beste vinduet for idretten. Kvinnefotball er på vei frem, men spillerne har fortsatt liten autoritet på egen hånd, selv om navn som Abby Wambach, Veronica Bouquete og Nadine Angerer står bak.

Tatjana Hänni, leder for FIFAs kvinnekonkurranser, uttaler seg at det ikke finnes en Plan B, og at hun ikke ønsker å uttale seg om det er rettferdig. Som sin landsmann Sepp Blatter, viser den sveitsiske tidligere landslagsspilleren lite spillerom for uenigheter.

 

Fortsatt mulig?

Det som taler for kvinnenes sak er at de sterke navnene, som også inkluderer USAs Alex Morgan, Frankrikes Camille Abily og Emile Bussaglia og japanske Yuki Ogimi blant flere store spillere, faktisk kan gjøre sitt til at VM blir husket som et «uekte VM» dersom boikott blir gjennomført. I tillegg har flere store navn fra utenfor kvinnefotballen involvert seg, som Tim Howard, Tom Hanks og Kobe Bryant.

I tillegg vises det i et utkast til stevningen at FIFA hadde bedt om meningen til kvinnelige fotballspillere og deretter ignorert dem.

Så gjenstår det hvordan Canadas rettssystem behandler klagen.

 

 

Tags : VM
Andreas

The author Andreas

Leave a Response