close

Vi så en kamp som lovet mål, action og dramatikk – og det fikk vi.

 

Amazon Grimstad regnes av mange som det første fotballaget, mens Trondheims-Ørn er en av de eldste klubbene. Ser vi på historien mellom lagene, ser vi at hjemmelaget på de siste 6 kampene har vunnet 3, spilt uavgjort 2 og tapt 1.

Med slike tall gikk Amazon og publikum på banen med senkede skuldre, en kunne kjenne på atmosfæren på stadion at de mente at de kunne. Men Amazon var ikke favoritter mot Trondheims-Ørn.

Hjemmelaget startet med : Karoline SævareidAugustine Sylvia Ejangue SilikiDyanne AndersonGro IngvardsenKelsey Frances HoodFride Tessem MørkesetKatelyn Rose RhodesKristine MelandSilje BlakstadAndreea LaiuShannon Smyth

Gjestene fra Trondheim stilte med:
Kristine Nøstmo ,Inger Ane Hole , Mali Lilleås Næss , Martine Flakk , Solfrid Andersen DahleGuro Reiten , Kristine HaugenTina FremoAndrea Eimstad HaugstøylHege NordvikLisa-Marie Karlseng Utland.
(link mot fotball.no)

 

Sterkt fra de grønnkledde

Med Stefanovic’ råd i hodet, gikk vertene ut med rak rygg og åpnet knallhardt.  De første ti minuttene viste lite tegn på at det var et cupfinalelag mot et bunnlag på banen. Amazon presset og forsøkte, og etter 13 min med litt til og fra dukket det opp en sjanse i boksen hvor et skudd traff stanga, og så sto Silje Blakstad på rett sted til rett plass og satte ballen inn til 1-0. Resultatet fulgte kampbildet, så det var ikke ufortjent at det ble hjemmeledelse.

Som i mange kamper hvor begge lag åpner hardt så dabber det litt av utover omgangen. Først i det 37. minutt var gjestende Trondheims-Ørn på et farlig løp mot Amazon-boksen. Det så ut til gå mot en trygg klarering, men det ble en retur der Ørn-spiss og tidligere Amazon-spiller Lisa Marie Karlseng Utland dunket ballen i nettet til 1-1. Med respekt til tidligere arbeidsgiver begrenset hun feiringen.

Det gikk mot uavgjort, men godt ute på overtiden var det Shannon Smyth som satte ballen i mål fra et praktfullt frispark fra 20 meter, der ballen gikk langsmed kanten or tett ved stangen og i mål.

 

Mindre energi000

Andre omgang bød på en kamp der Amazon gjorde en god jobb med å forsvare seg mot ett heller tafatt trønderlag som ikke bød på de største sjansene.  Koppen med energidrikke må ha delvis vært varmet opp i pausen for jentene, vi må til midtveis i andreomgang før første virkelig store sjanse kom.  Det var i noen få sekunder en ny runde med jubel før dommeren blåste av en diskutabel situasjon hvor vi er usikre på hvem som faktisk var i offside.

Ett hardtkjempende hjemmelag begynner å bli slitne og inviterer inn Trondheims-Ørn. Borteleget presset mot en utlikning. Igjen ble det overtid, og det svært langt, i det 95. spilleminutt, at det skjede. Da det var snakk om et siste bytte for Amazon, ble det først en corner fra Trondheims-Ørn. Landslagsaktuelle Guro Reiten tok godt vare på sjansen etter corner, og fyrte av gårde fra sekstenmeteren med venstreslegga og la ballen bak målet til Karoline Sævareid.

 

-Styrer mesteparten

Vi pratet med en sentral spiller i Amazon som var dypt savnet i kampen. Trine Lise Åvik har hatt en tøff sesong med mye skadefravær. Hun forteller fra kampen:

– Dette er ett lag vi har god historie mot og dette gjenspeiler seg i kampen fra vår side. Jeg føler vi styrer mesteparten av førsteomgang og deler av andre omgang.  Vi har flere sjanser og gjør mye bra i kampen, beklageligvis gjør vi dessverre en del nybegynnerfeil i kampen som er med på å la ørn slippe til (ref til 1-1 målet) .

Denne kampen kunne gitt oss en mulighet til å lukte på trygg grunn men nå må vi ha hjelp fra andre lag i tillegg til å gjøre jobben selv i de siste 3 kampene om vi skal kjempe oss over kvalik plassen.
Gjenstående kamper er Arna-Bjørnar (h) Medkila borte og Grand Bodø hjemme

De siste 3 kampene blir uten den viktige kjempen Åvik, hun er skadet igjen med en muskel som er revet av i beinet. Da vi var på telefonen med henne var hun fortsatt veldig usikker på når hun kunne trene igjen, hun håpet da ett svar ville komme i løpet av uken.

 

Tags : Amazon GrimstadToppserienTrondheims-Ørn
johan

The author johan

Leave a Response