close

Røa og Arna-Bjørnar får irettesettelse av Norges Fotballforbund etter respektive tre og to perioder (hver periode er på 6 måneder) i rød katagori.

Norges Fotballforbund lanserte i dag tallene for økonomi i Tippeligaen, 1. divisjon og Toppseiren. Der var økonomien tredelt i trafikklyshierarki, med rød økomomi som svakest, gul som brukbar og grønn som bra.

Hallén skrøt av økonomien i Toppserien i sin helhet, før han kom med selvfølgeligheten at det var viktig å gjøre økonomien større.

Røa og Arna-Bjørnar var de eneste to lagene i rød kategori. De må dermed så fort som mulig ut av rød sone. Begge lagene har en grønn og tre røde perioder de siste fire periodene, så det er tydelig at ikke alt er på topp økonomisk hos medaljegrossistene. De er dermed plassert i NFFs handlingsplan til de kan greie to perioder i gul eller grønn kategori.

Avaldsnes, som var innom rød periode, har nå hatt to perioder i grønn kategori, og er dermed utenfor handlingsplan. Klepp, Amazon Grimstad og Medkila er ute av rød kategori, og ifølge fotball.no er Klepp og Medkila fortsatt i handlingsplan. Amazon Grimstad antas å være glemt, da de har snudd etter tre perioder i rød kategori på rad.

De andre lagene:

Grand Bodø: Grønn på andre periode

Kolbotn: Gul etter tre perioder som grønn

LSK Kvinner: Grønn i tredje periode

Trondheims-Ørn: Gul i fjerde periode

Stabæk (felles økonomi med herrene): Gul etter tre perioder med rødt

Vålerenga (felles økonomi med herrene): rødt etter to perioder med guldt

 

Grønt i nord

Dette betyr at vi har fordelingen i siste periode: Grønn, fire lag (Avaldsnes, LSK Kvinner, Grand Bodø og Medkila). Gul, fem lag (Amazon Grimstad, Klepp, Kolbotn, Stabæk, Trondheims-Ørn). Rødt, tre lag (Arna-Bjørnar, Røa, Vålerenga).

Det betyr at det er bare grønt i nord, men samtidig er disse lagene rykket ned (Grand Bodø) og nedrykksfavoritter (Medkila) i 2015. I Oslo er det rødt for begge lagene, og gult for Kolbotn. LSK Kvinner har god økonomi mye takket være såkalte «rike onkler», mens Stabæk nettopp er ute av rødt. Til Stabæks og Vålerengas del hører det med at dette er mye på grunn av herrenes økonomi.

 

 

Tags : Arna-BjørnarøkonomiRøa
Andreas

The author Andreas

Leave a Response