close
NFFNyheterToppserien

Noen tanker rundt seriestarten

Hvorfor må vi starte så tidlig som 29. mars? Svaret er selvfølgelig komplisert.

Når Norges Fotballforbund setter opp planen for serierundene, som de lanserte torsdag, har de gjort  det etter samtaler med klubbene, representert av Serieforeningen for Kvinnefotball. Dette er ett av flere forslag som ble vurdert.

Det hele er et komplisert regnestykke som ser sånn omtrent slik ut:

Antall helger 29. mars til 7. november   32
– VM-helger 5
– J19-EM-helger 2
– Precamp VM 2
Sum 23

Her har vi altså redusert antall helger til 23. Her har vi ikke tatt hensyn til at det er J19-kvalifisering i en annen av disse helgene, at flere unge skal gjennomføre eksamen eller at flere datoer er såkalte internasjonale datoer, det vil si der det spilles kamper.

Hva så med å spille på ukedager eller under VM eller EM der lag ikke blir påvirket? Jo, det kan la seg gjøre. Og det åpner også Norges Fotballforbund for. Problemt med å spille kamper under mesterskap der noen lag blir påvirket negativt av manglende spillere, er at da blir det ikke hele runder. I stedet får man runder som blir amputert av forskjellige årsaker, og tabeller som blir oppdatert på odde tidspunkt. Det er lite publikumsvennlig.

Ukedager er selvfølgelig en mulighet, men som oftest kan dette, som Richard Jansen påpekte, medføre at spillere får ødelagt treningshverdagen. Ikke aller er like fornøyd med det. Særlig også med tanke på at det gjør ting enda mer vanskelig for andrelagene.

Resultatet blir altså en rekordtidlig start, om enn bare fire dager tidligere enn forrige rekord. Det som er mer historisk, er at der Toppserien for første gang tipper over i mars, begynner Tippeligaen 6. april og varer til 8. november. Oss bekjent har det aldri tidligere vært slik at tippeligasesongen har startet etter og vært kortere enn toppseriesesongen.

Vi får håpe på en mild vinter og hjemmebaner med kunstgress den 29. mars.

Andreas

The author Andreas

Leave a Response