close
CupJulekalender

Julekalender luke 11

Vi har kommet til 11 desember , nå er det 13 dager igjen til jul. I dagens luke har vi tatt turen til midten av Norge og til jentene i gult.
Trondheims Ørn har hatt en vekslende sesong i Toppserien men tok seg helt til finalen i NM . Det er fra semifinalen mellom dem og Røa vi har dagens luke.

Hadde denne kampen foregått et par måneder tidligere, hadde det vært oslolaget som var favoritter. Røa hadde imidlertid ikke levert, og nylig spilte de to 0-0 i Trondheim i et lag hjemmelaget dominerte.

Fra første omgang gikk hjemmelaget ut i hundre og fikk inn 3 mål før det var spilt 40 min.Lisa-Marie Karlseng Utland åpnet med ett flott mål etter 20 minutter. Tina Fremo fulgte opp 7 minutter senere med 2-0  før  Andrea Eimstad Haugstøyl satte inn 3-0 , da det sto 39 minutter på kampklokken.

3-0 mot Røa? jeg husker godt jeg satt i godstolen og fulgte godt med på kampen hvor jeg tenkte, hvordan løfter Røa seg nå? Vel, Røa hadde to ting: en vinnerinnstilling og Geir Nordby. Sistnevnte satte inn halvskadde Eline Johansen for Sofie Skjelstad Jensen. Eline var på banen i under ett minutt før hun satte sitt første mål og snudde kampen til Røas fordel. Det ble press og sjanser og ørn-jentene hadde mer enn nok med å forsvare seg.  Eline satte et mål til i det 53. minutt, og ga ikke opp. De siste ti minuttene før slutt var det fotball én vei, og det var mot Ørns mål. Da dommeren la til åtte minutter i kampen tenkte jeg at dette kunne gå Røas vei. Hvordan kunne et lag stå imot så lenge.

Svaret var at Trondheims-Ørn også er et cuplag, og at de også kjemper til siste sekund. Da dommeren til slutt blåste av kampen, satt jeg i stolen like svett som jentene ute på banen. For en kamp! Årets TV-kamp slik jeg så den, der Ørn endelig var tilbake i cupfinalen.

Vi legger lenken til NRKs stream fra kampen her, dette er en kamp jeg gledelig ser igjen.

johan

The author johan

Leave a Response