close

Luke 15 i kalenderen handler om det tidligere og muligens kommende topplaget Røa.

Fordi vårsesongen viste tegn til at Røa kunne bli en medaljekandidat igjen. Laget fra Oslo Vest var innen skuddhold på de to topplagene, og etter 13 serierunder var de bare fire poeng bak LSK Kvinner og to bak Stabæk.

Mye av hemmeligheten til Røa ligger i nettopp nummer 15, Hedda Strand Gardsjord. Hun har i 2014 vært en svært god midtstopper, men det er som  høyre kant at hun virkelig finner sin posisjon. Rask, tøff og flink til å drible, og hun frykter ingen.

To legender i Røa, Hedda Strand Gardsjord og Silje Vesterbekkmo. (Foto: Arne Melbye)
To legender i Røa, Hedda Strand Gardsjord og Silje Vesterbekkmo. (Foto: Arne Melbye)

Likevel var det ikke hun som var i hovedrollen da Røa i akkurat 13. serierunde sto for den overlegent største overraskelsen i Toppserien. LSK Kvinner hadde 22-0 i hallen, og de hadde bare sluppet inn 7 mål tilsammen. Riktignok var nesten halvparten av disse, tre, borte mot nettopp Røa. På hjemmebane hadde imidlertid LSK Kvinner aldri tapt i serien for Røa. I 2010 vant LSK Kvinner 2-1 i en poengløs kamp der begge lag stilte med redusert lag. I 2011 vant LSK Kvinner overraskende 2-1 hjemme mot Røa, og ble det første laget som påførte bortelaget poengtap etter sju strake seire. I 2012 var det LSK Kvinner som var det nye topplaget, og de vant toppkampen 3-2 etter to mål hver av Cecilie Pedersen og Lene Mykjåland (da for Røa) og et selvmål av Røa. I 2013 hadde Røa mistet Mykjåland og Haavi til nettopp LSK Kvinner, og Haavi scoret to mål mot gamleklubben i en 4-1-seier. Innimellom hadde Røa i 2012 vunnet som eneste lag, i LSK-hallen i en cupkamp, men i serien var det annerledes.

LSK Kvinner hadde Isabell Herlovsen, Emilie Haavi, Lene Mykjåland, Sherida Spitse og en rekke andre gode spillere. Nevnte Gardsjord og Silje Vesterbekkmo var Røas beholdning på landslaget. Så til kampen:

LSK Kvinner har stort sett satset på å gå ned mot dødlinja og så slå inn. Røa dominerte luftrommet og tok helt vekk dette våpnet. Etter fire minutter fikk Røas Sofie Skjelstad Jensen en flott treff på 30 meter som gikk i en bue inn i mål. LSK Kvinner presset Røa bakover, men dette åpnet bakover. Etter 22 minutter kom Skjelstad Jensen til skudd som fant veien til nettmaskene bak en sjanseløs Javery. LSKs press betalte seg etter 36 minutter, da Haavi smalt uttagbart til fra omtrent 20 meter. LSK Kvinner var på vei inn i kampen, men det åpne forsvaret deres skapte en glimrende overgangsmulighet for nettopp Sofie Skjelstad Jensen. Hun ble felt av siste forvarsspiller Anna Westerlund, som ble utvist. Frisparket som fulgte ble mesterlig reddet av Javery, men Sofie var der på returen. 3-1. Andre omgang ble en oppvisning i dårlig angrepsspill fra LSK Kvinner, mens Røa igjen fikk utnyttet frustrasjonen. En rask overgang fant Sofie Skjelstad Jensen, som løp fra alle og satte inn 4-1.

LSK Kvinner fikk sitt første hjemmetap i 2014 og sitt største noensinne. Røa overrasket alle. LSK gråt nok hele veien til banken, for de gulkledte vant både serie og cup, mens Røas medaljeambisjoner punkterte etter denne kampen, og de måtte ta til takke med en sjetteplass. Likevel var det en svært imponerende innsats av Røa som viste hva som bodde i dem.

Les ellers vårt kampreferat her.

Tags : Hedda Strand GardsjordLSK KvinnerRøaSofie Skjelstad Jensen
Andreas

The author Andreas

Leave a Response