close
Julekalender

Julekalender luke 16

Vi åpner luken for 16. desember, og holder oss i hovedstaden.

Vålerenga kjempet seg hardt gjennom en tøff første halvdel, men ble sterkere utover sesongen. I dagens luke ser vi tilbake til den 18. serierunden, og kampen mellom Stabæk og Vålerenga .

Stabæk var store favoritter, men de hadde hatt problemer hjemme mot Vålerenga tidligere. Da var det med Solveig Gulbrandsen, denne gangen var Gulbrandsen fast på Stabæk.

Det var en kamp alle trodde Stabæk skulle ta greit, og det begynte slik. Ida Elise Enget fant Elise Thorsnes sentralt i boksen, og Thorsnes smalt inn 1-0 til hjemmelaget etter et drøyt kvarter. Tjue minutter senere var det Julie Adserø som var overlegen i luften etter en corner og headet inn 2-0. Stabæk hadde god kontroll på kampen.
 
Så god kontroll på kampen hadde de at de slapp seg ned. Det ble sjebnesvangert. For Vålerenga hadde langt fra gitt opp, og etter 15 minutter i andre omgang greide Ina Skaug å snu et Stabæk-angrep. En flott chip fant Marte Berget, som alene med keeper Ingrid Hjelmseth ikke gjorde noen feil. Dermed 2-1. Seks minutter senere var hun på rett sted til rett tid, og smalt til etter kamp om ballen. Skuddet var utagbart for Hjelmseth, og det sto 2-2. Berget scoret begge målene, men dette var en lagseier der alle bidro til en svært sterk uavgjort på Nadderud.
Det er det ikke mange andre lag som har gjort i år, derfor synes vi Vålerangas innsats her fortjener dagens luke.
Andreas

The author Andreas

Leave a Response