close
Julekalender

Julekalender luke 17

Vi ser på 1. divisjon i denne luken, og tar to lag i slengen. I dag Lyn og Åsane.

Det kan virke som en pussig kombinasjon, men Lyn og Åsane møttes ofte i Norway Cup og andre toppturneringer. Det er nettopp dette det handler om, lag som har slått seg frem med unge spillere som er blitt bedre sammen.

 

Åsane

Laget fra helt nord i Bergen har markert seg gjennom det som en stund så ut til å bli en rakettfart oppover, og i 2013 var laget bare fire poeng fra å spille opprykkskvalifisering mot Amazon Grimstad. Året ble litt annerledes for laget, som måtte nøye seg med en åttendeplass.

Åsane har produsert flere talenter som har kommet seg til andre bergenslag, som Mia Nygård (Arna-Bjørnar 2010, så Sandviken), Eli Anne Dvergsdal (Sandviken 2013/2014), Ingrid Marie Spord (riktignok fra Fyllingen, til Sandviken), Maria Borchmann (Arna-Bjørnar 2014), Sunniva Lillestøl (Sandviken 2013) og mange andre.

I tillegg til å være det eneste laget i oransje (ser man bort ifra de selvlysende draktene til Avaldsnes), synes vi det er gøy at Bergen er godt representert i den øverste divisjonen, og vi ønsker Åsane all lykke til i den mest øverste divisjonen i 2015.

 

Lyn

Lyn har også produsert en rekke talenter, men særlig gjelder det Caroline Graham Hansen. Årets spiller i USA, Andrea Skjold Frøshaug, er et annet eksempel. Laget er et spennende lag som har vært en talentfabrikk lenge. Lyn har både spillere som alltid har spilt for dem og hentet talenter fra hele Oslo. Dette gjør at Lyn spiller en stor rolle i å skape talenter.

Var sånn omtrent med i opprykkskampen, men falt ut. I tillegg til Sarpsborg 08 er Lyn blant de mest stabile lagene på topp, og de kan være med i kampen om opprykk snart.  Vi ønsker Lyn lykke til i den nest øverste divisjonen i 2015.

johan

The author johan

Leave a Response