close
Julekalender

Julekalender luke 18

Vi koser oss i 1. divisjon og ser på Urædd og Øvrevoll Hosle.

Ikke tilfeldig dette heller. Urædd og Øvrevoll Hosle spilte sammen i kvalifiseringen til 1. divisjon i året før de rykket opp. De har også mer eller mindre beveget seg i samme retning – oppover.

 

Øvrevoll Hosle

Ideen er absurd. Det er bare seks kilometer mellom Røa og Stabæk. Og så skal altså et lag mellom dem spille i den nest øverste divisjonen. Oddsene var ikke på Øvrevoll Hosles side. Likevel, gjennom hardt arbeid og god innsats, lyktes Øvrevoll-Hosle å komme seg opp i den nest øverste divisjonen.

Og, merkelig nok, ganske så langt opp i den også. Den i utgangspunktet naive tanken om å rekke Toppserien i 2015 virket faktisk en stund fullt mulig. Det var bare en formsvikt i andre halvdel som gjorde at Øvrevoll Hosle IL ikke spilte kvalifisering mot Amazon Grimstad. Svært imponerende.

Vi ønsker Øvrevoll Hosle lykke til i 1. divisjon 2015!

 

Urædd

Urædd var enda nærmere opprykk. Bare i siste serierunde rotet de bort opprykket. Fram til da hadde Telemarks beste lag gjennom kvinnefotballens historie (en beskjeden hyllest) knivet om kampen og til og med ledet.

Telemark er sånn sett et pussig fylke. Mange spillere kommer derfra, men ingen lag har lyktes. Først var det Fossum fra Skien, så var det Langesund i en kort periode, før det ble Statthelle, som ble Bamble, som igjen ble del av Urædd. Oppi det hele har altså Skarphedin og Snøgg vært nære uten helt å få det til.

Vi lar oss imponere av at de sortkledte jobber med å få til det ingen lag fra fylket har fått til før, og ønsker laget lykke til i 1, divisjon 2015.

johan

The author johan

Leave a Response