close
1. divisjonJulekalender

Julekalender luke 19

I dag tar vi turen til Hedmark og de to lagene Kongsvinger og Fart.

Hedmark har ingen stolt tradisjon innen kvinnefotball, men de har to lag som ofrer alt for å komme på topp.

 

Kongsvinger

Kongsvinger har hatt flere spennende spillere, men det er især søstrene Dekkerhus vi husker derfra. Kongsvinger rykket opp i 1. divisjon i 2011 etter at de vant overlegent hjemme mot Tromsdalen og borte mot Sunndal. Laget Kom på en fin femteplass mens Fart var i Toppserien i 2012, og Hedmark, som bare har hatt Fart i den øverste divisjonen, så ut til å være på vei. Det gikk ikke, Fart rykket rett ned igjen, og i 2013 var Kongsvinger nede på 8. og Fart på 10. Kongsvinger var da det beste laget fra Hedmark. Også i 2014 ble det jevnt, og ett poeng skilte de to lagene, igjen med Kongsvinger på topp.

Kongsvinger har satset lokalt og ungt, og lyktes svært bra i en omskiftende 1. divisjon. De er sårbare for skader, og trakk seg helt fra cupen i 2014 på grunn av skadesituasjonen. Vi håper på at det går bedre i 2015 og ønsker laget lykke til.

 

Fart

Det er noe pussig med hedmarkslaget  fra like utenfor Hamar – skjønt innen Hamar kommune. Fart har rykket opp to ganger i sin karriere, og de har også tidligere vært med i opprykksstriden. Samtidig har laget variert svært mye. De lå an til nedrykk i 2006, men ble reddet av at Liungen måtte trekke laget. I siste serierunde 2007 lyktes det Fart å rykke opp til Toppserien 2008. Det ble et ubarmhjertig møte, der bare Inger Helene Karseths hat trick mot Klepp gjorde at de fikk poeng. Ett poeng og solid nedrykk var ikke imponerende. Laget ga imidlertid ikke opp, og i nest siste serierunde hadde de en kjempemulighet om de slo opprykksrival Alta hjemme. Kampen endte 1-1, og det ble Linderud-Grei og Donn som rykket opp. I 2010 ble det øvre midt-på-tabellen, men i 2011 var laget nest best i 1. divisjon. 2012-sesongen snakker ingen om – null poeng som første lag i Toppseriens historie. I 2013 ble det en 10. plass, fire poeng unna Voss, og sannsynligvis unngikk de nedrykk bare fordi Kattem måtte trekke laget, omtrent som i 2006. I 2014 var Fart langt bedre, og endte på åttendeplass med dobbelt så mange poeng som i fjor.

Fart er et spennende lag vi ønsker lykke til videre i 1. divisjon.

Andreas

The author Andreas

Leave a Response