close
NFFNyheterToppserien

Om spilleplanen 2015

Vi har sett litt på spilleplanen 2015, og den inneholder flere pussige fenomener.

Mange hensyn skal tas, og vi forstår godt at to av hjemmeoppgjørene den 29. mars er inne i haller. NFF kunne like godt ha gitt Vålerenga hjemmekamp også. Samtidig er det noen litt pussige valg NFF har tatt.

 

Ikke lett å være dobbeltsupporter

Spilleplanen for Toppserien 2015 er merkelig satt sammen med spilleplanen for Tippeligaen. Blant annet ser vi at bortekampene til LSK Kvinner og Stabæk nesten aldri er koordinert med passende bortekamper for herrer. Kanarifansen kan ordne en roadtrip fra Harstad til Tromsø om de vil ha med seg begge lagenes kamper, men ellers er det få hensyn å ta. Start/Amazon Grimstad, Klepp/Avaldsnes/Viking/Haugesund og Trondheims-Ørn/Rosenborg er droppet.

Vi visste allerede at det ikke alltid kom til å treffe mellom Tippeligaen og Toppserien, men det er spesielt at det likevel er tatt så få treff. Dette kan selvfølgelig skifte med tanke på TV-kamper.

 

Klønete toppoppgjør

Skal man ha med seg den kanskje viktigste kampen i Toppserien, LSK Kvinner – Stabæk, må man starte tidlig. Kampen spilles allerede første serierunde. Returoppgjøret spilles 8. august, altså i sommerferien. Publikumssuksessen LSK Kvinner  – Vålerenga spilles 16. mai, altså den store festdagen også for herrene.

Det positive er at Avaldsnes’ kamper mot LSK Kvinner og Stabæk går klar av de verste feriene.

 

Dårlig koordinering

Et siste aber er også at det er dårlig koordinering. Man håper på en spennende avslutning, men verken toppoppgjør (Avaldsnes, Arna-Bjørnar, Stabæk, LSK Kvinner) eller forventede bunnoppgjør (Amazon Grimstad, Medkila, Sandviken, Trondheims-Ørn) har interne oppgjør mot slutten.

Man kan undre seg på om det hadde vært lurere å snu hele serieoppsettet på hodet.

Andreas

The author Andreas

Leave a Response