close
Julekalender

Julekalender luke 20

Det er kort igjen til jul, og det er få lag igjen å se på. I dag ser vi på Bergens soleklart nest største lag, Sandviken.

Heislaget. For god for første, for dårlig for Toppserien. Det er ingen vei å komme utenom, Sandviken har ikke knukket koden som gjør at de har greid å holde seg i den øverste divisjonen – hittil.

Det ser imidlertid lysere ut for bergensklubben. For uten June Hammersland, Melissa Bjånessøy, Kine Tonning, Marita Salbu, Ane Fimreite, Ingelan Ognedal, Shelia van der Bulk og Ingrid Stenevåg, har Sandviken, med lokale spillere og to utlendinger på keeper- og angrepsplass, lyktes å rykke opp i overlegen stil. Med 21 seire og én uavgjort, for øvrig borte mot Øvrevoll Hosle, har Sandviken vært så overlegne at det har vært nesten kjedelig. De var også faretruende nære å slå Avaldsnes ut av cupen.

Skal man gjette på hva som har skjedd, virker det som om bergenslaget har lyktes svært godt med lagfølelsen og vinnerfølelsen. Disse begrepene er diffuse for mange, men vi har sett dem i aksjon mange ganger. Da Kolbotn ble cupmester i 2003 etter å ha slått superfavoritten Kolbotn, da Røa vant serien i 2009 mot et på papiret uslåelig Stabæk, da Arna-Bjørnar tok bronse og Kolbotn fjerdeplass i år med et på papiret markant svakere lag, og da håndballjentene nettopp sendte Sverige ut i semifinalen. Det handler om å levere over evne, å levere sammen og å heve laget nesten med tro alene.

Har Sandviken funnet dette, har de virkelig mye å vise til. De kommer ikke til å vinne cupen i 2015, og medaljer blir vanskelig, men de kan levere mer enn godt nok til at de kan utvide sitt sjette toppserieopphold mer enn én sesong.

Vi ønsker Sandviken lykke til i Toppserien 2015.

 

Andreas

The author Andreas

Leave a Response