close
Julekalender

Julekalender luke 22

Det går mot lysere tider, og nettopp derfor har vi valgt å se på de to lagene som rykket opp, Haugar og Byåsen.

 

Haugar

HaugarVi var tidligere inne på at Åsane mistet spillere til Sandviken og Arna-Bjørnar og at Øvrevoll Hosle lå rett mellom Røa og Stabæk. Haugar er litt av det samme. Med kort vei til lagene sørover, først Avaldsnes og så Klepp, har Haugar vanskelig for å holde på virkelig gode talenter. Det er derfor særlig spennende at laget rykket opp til 1. divisjon. Haugar havnet i gruppe med Sandviken 2, Avaldsnes 2, Arna-Bjørnar 2 og Voss, og jobben var dermed ikke enkel. Det ble en tett serie, der avstanden mellom 3. plass og 8. plass var fire poeng. Haugar ikke bare vant blant de beste førstelagene, Haugar vant hele serien med to poeng mot Arna-Bjørnar 2. Haugar fikk også møte et nær toppet Avaldsnes 2, og tapte begge kampene klart, mens Avaldsnes 2 flere ganger stilte sterkt redusert.

Rent historisk er Haugar, delt med Molde, det tredje laget som har hatt et lag i den øverste divisjonen for både menn og kvinner, om enn herrelaget bare var oppe i ett år i 1981 (her ser vi bort fra samarbeidsprosjektet FK Haugesund). Kvinnene var i toppen 1994 til 1996 med en sjuendeplass som beste plassering. Laget da blivende landslagsspiller Silje Jørgensen (Anzjøn) på laget sammen med deres toppscorer Nina Ellingsen. Nedrykk i 1996 ble fulgt av seier i 1. divisjon og kvalifisering året etter, der Haugar fikk to uavgjort og tapte for nettopp Byåsen. Laget holdt seg på topp, og kvalifiserte seg greit til nasjonal 1. divisjon i 2001 etter sin tredje  av fire avdelingsseire året før. Etter en brukbar start gikk det nedover, og laget rykket ned i 2004. De rykket rett opp igjen, og fortsatte frem til 2009, der de endte nest sist og skulle ha rykket ned. Imidlertid ble FK Larvik oppløst, og dermed overlevde Haugar. Laget var tilbake til midten av tabellen i 2010. I 2011 var det imidlertid ingen bønn. Haugar var imidlertid et topplag i 2. divisjon, og i 2012 ble det andreplass bak Kaupanger, mens det i 2013 ble tap i kvalifiseringen mot Urædd. Nå i 2014 er Haugar tilbake til 1. divisjon igjen.

Vi ønsker Haugar all lykke til i 1. divisjon 2015.

 

Byåsen

ByåsenByåsen har hatt flere spennende spillere på laget, inkludert Trine Nordgård og Marie Knutsen. Det ble også to korte perioder i toppen, først i 1998 og så tre år på rad 2000-2002. Deretter gikk det nedover, først i 1. divisjon og så i 2. divisjon. Byåsen luktet på 3. divisjon i 2008, men i 2009 snudde de brått, og har vært mer eller mindre et topplag i 2. divisjon siden. I 2014 ikke bare var de det beste laget, men de var også bedre enn Trondheims-Ørn 2, og det med god margin.

Byåsens utvikling de siste to årene er uløselig knyttet til at Kattem ble oppløst i vinteren 2012/2013. Laget hadde allerede lekket spillere til Byåsen, og plutselig kom resten også, da de som ikke dro til Trondheims-Ørn. Dina Misund, Cathrine Larsen, Line Rye Vikan, Mari Sivertsen Mathisen, Tonje Følstad, Mathea Hovde og Ida Hepsø er blant de tidligere Kattem-spillerne på laget. Laget er spennende og har en god blanding av ungt og gammelt, mye og lite erfaring og en god trener i Frode Strømsvik.

Byåsen virker veldig klare for 1. divisjon 2015, og vi ønsker dem lykke til.

 

 

 

Tags : ByåsenHaugar
Andreas

The author Andreas

Leave a Response