close
Julekalender

Julekalender luke 23

Vi nærmer oss julaften med stormskritt, og skal ta en liten prat om nesten-laget. Men først minne om premiene vi har igjen.

I morgen julaften legger vi ut det vi fortsatt har av premier. Særlig LSK-fans, men også fans av Avaldsnes, Amazon Grimstad og Arna-Bjørnar, kan altså følge med. Det blir sesongkort og VIP-billetter.

 

Sarpsborg 08

sarpsborg08Dagens tekst er ene og alene dedisert laget som to år på rad ikke har lyktes å rykke opp til Toppserien. Eller egentlig handler det om Østfold.

Østfold var representert fra begynnelsen med mosselaget Sprint-Jeløy. Laget inneholdt noen av de største stjernene i norsk kvinnefotballs historie, inkludert Heidi Støre, Agnete Carlsen, Bente Nordby og Birthe Hegstad. I 1997 ble samarbeidet mellom hovedlaget og damelaget brutt, og det nye laget het Athene Moss. På tross av Ingvild Stensland, Lene Storløkken, Linda Ørmen, Christine Colombo Nilsen, Camilla Huse, Elin Krokan og Lise Klaveness i løpet av en femårsperiode, ble det nedrykk og laget forsvant. Siden har aldri noen lag fra Østfold vært i Toppserien.

Fra 2002 til 2010 var det ikke engang et lag fra Østfold i 1. divisjon. Imidlertid ble Hafslund/Trosvik/Skjeberg foreslått først til Fredrikstad som deres kvinnelag. FFK takket nei, og Sarpsborg 08 ble forespurt, og takket ja. Sarpsborg 08 rykket rett opp i 2010 etter å ha vunnet en tøff 2. divisjon. Laget ble også en suksess i 1. divisjon, med en debut på 5. plass fulgt av en 3. plass i 2012. I 2013 og 2014 ble det andreplass bak henholdsvis Grand Bodø pg Sandviken. Begge gangene ble det kvalifisering, begge gangene mot Amazon Grimstad, begge gangene gjorde de det skarpt borte og begge gangene tapte de klart hjemme. Det siste tapet kostet, primus motor Hedda Vedeler la opp og keeper forsvant. Likevel tror vi at Sarpsborg 08 viser seg som et seigt lag.

Sarpsborg 08 er et lag som satser mye på lokalt talent. Det finnes spillere som ikke er fra området, men stort sett er det unge og lovende spillere som er med på å skaffe en lokal profil. Det er fascinerende å følge laget som skynder seg langsomt – nesten ingen spillere har noen landslagserfaring fra aldersbestemt lag – ved å skape talenter og lokalt samhold.

Vi støtter tanken bak dette og ønsker Sarpsborg 08 lykke til videre i 1. divisjon 2015.

 

 

Andreas

The author Andreas

Leave a Response