close
BloggSigneringToppserien

Silly Season på nyåret

Det er lenge igjen til sesongstart, men vi ser litt på utviklingen hittil.

Årets første kamp er 29. mars, og det er dermed omtrent tre måneder med talentjakt igjen. Vi regner med å få sett noen spennende overganger der også. I mellomtiden kan vi gjøre opp status i begynnelsen av januar. Vi ser bare på nye tilskudd siden forrige oppsummering.

 

Amazon Grimstad

Amazon Grimstad er på vei til å bygge opp et lag.
Amazon Grimstad er på vei til å bygge opp et lag.

Endelig vet vi litt fra Amazon.  De har hentet svenske Emma Salomonsson fra Jitex. Nesten-Göteborgslaget rykket ned med et svært ungt lag med en gjennomsnittsalder på 19 etter at de hadde store økonomiske problemer. Salomonsson, som fylte 25 i november, startet 12 kamper og kom innpå i to. Jitex fikk null poeng som første lag siden 1990 i Sverige (I Norge skjedde dette som kjent først i 2012). Midtstopperen Salomonsson spilte for Eskilstuna United sammen med blant andre Meabh du Burca, som muligens introduserte henne til Sørlandet, i 2013, men skiftet til Jitex fordi hun ikke ville sitte på benken i det hardtsatsende laget. Hun er født og oppvokst i Sverige, men har en irsk mor og føler seg irsk. Det holder som kjent for irsk fotball, og hun har vært vurdert for landslaget deres (og spilt i treningskamper mot klubblag).

Det ble også ny keeper for Amazon Grimstad. Line Geltzer Johansen har vært en kort stund i Team Viborg etter å ha kommet tilbake fra Australia i november. Hun hadde bare en kontrakt ut året (i Danmark spiller man høst-vår, ikke omvendt), og valgte dermed Amazon Grimstad etter det. Interessant valg, men i utgangspunktet ikke klart hvem som blir førstekeeper.

Ny er også assistenttrener Oliver Harder. Vi vet lite om Harder, det kan dreie seg om en trener for B-juniorlaget til bezirkligalaget TuS Westfalia Wethmar, noe som sier oss like lite som de fleste andre. Det er et spennende valg uansett.

Vi vet at Eline Glamsland, Silje Blakstad, Trine Lise Åvik, Gro Ingvardsen, Kristine Meland, Karoline Sævareid og Stina Kleppe har signert for en ny sesong.  Nylig bestemte også Kelsey Hood seg for å bli i Amazon. Da begynner laget å likne noe.

Som tidligere antydet pleier Amazon Grmstad å somle med å få på plass stallen, og de har varslet nye spillere, så vi avventer de store konklusjonene hittil.

 

Arna-Bjørnar

Siden sist har ikke Arna-Bjørnar mistet eller skaffet seg nye spillere. Det er fortsatt mye igjen av Silly Season, og i den tiden bør Arna-Bjørnar se etter både spiss og forsvarsspiller. Noe vi mistenker at de gjør.

 

Avaldsnes

Fortsatt mye usikkert, men også mye spennende for de rød- og hvitstripede.
Fortsatt mye usikkert, men også mye spennende for de rød- og hvitstripede.

Avaldsnes har en egen evne til å melke nyheter. Det i utgangspunktet relativt trivielle faktum at to Haugar-spillere har gått til Avaldsnes har fått svært mye oppmerksomhet. Den store signeringen både i Avaldsnes og i Silly Season generelt hittil er Elise Thorsnes. Det ligger neppe dramatikk i at hun bytter beite; etter tre år i Arna-Bjørnar ble det Røa, så etter fire år i Røa ble det Stabæk, og etter to år i Stabæk er hun nå Avaldsnes-spiller. Flere ganger toppscorer Thorsnes fikk 12 nettkjenninger i 2014, og sammen med Debinha (20 mål) og Cecilie Pedersen (16) kan det bli en kjempesuksess, forutsatt at Debinha faktisk signerer. Likevel er det viktig for Avaldsnes å finne en ballfordeler som kan hjelpe de tre.

Sånn kan det virke merkelig at de plukker opp en høyre back i Leticia Santos fra Brasil. Dermed er det to alternativer. Enten har de valgt å ha henne som backup på kanten i tilfelle Debinha ikke signerer med laget, eller så har de henne som alternativ på back. Med Himle, Hellenberg, Andreia og Fjordbakk allerede i forsvar kan dette virke litt pussig.

Rosana fant ikke helt tonen, og er å finne i Houston Dash i USA. Carola Söberg, som altså ikke hadde mer enn en seksmånederskontrakt, drar til sølvvinner i Damallsvenskan KIF Örebro. Klinga dro til Vittsjö, og slik kan i det minste Avaldsnes skryte av å sende spillere videre til toppklubber. Så gjenstår det å se om Viviane er stabil nok. Uansett forventer vi at det blir innkjøp, sannsynligvis på keepersiden og på midtbanen. Nordlie foretrekker å handle norsk, så det kan medføre flere overraskelser. Vi savner også en klar kaptein som kan styre laget, og dette er nok den viktigste spilleren. Flere har prøvd uten helt å lykkes.

 

Klepp

Klepp har, oss bekjent, ikke skaffet nye spillere utover Hege og Tuva Hansen fra Arna-Bjørnar og mistet Line Smørsgård til Liverpool av de store navnene.  Birte Svines er et noe ubeskrevet blad hittil.

Hansen var hakket skarpere enn Smørgård i 2014, men det var ikke så stor forskjell. Skal Klepp komme styrket ut av Silly Season, bør de tenke på en forsterkning i hvert ledd foran keeper.

 

Kolbotn

Kolbotn har en sterk erstatter i Gulbrandsen, men det blir stadig tøffere i medaljekampen.
Kolbotn har en sterk erstatter i Gulbrandsen, men det blir stadig tøffere i medaljekampen.

Solveig Gulbrandsen er inne, Anja Sønstevold er ute. På papiret en forsterkning, men Sønstevold har vært en viktig del av laget i fire sesonger, mens Gulbrandsen ikke har vært i gamlelaget siden 2008. En ikke topptrent Gulbrandsen gikk rett inn på, riktignok et skadeskutt, Stabæk, så vi blir ikke forundret om det blir en god erstatter.

Vi mistenker at ressurser blir brukt for å beholde utlendingene som er igjen, da i hovedsak Siiri Valimaa og Michaela van der Bulk. Samtidig har Kolbotn vist en egen evne til å finne uslepne diamanter, og vi tror de finner flere.

 

LSK Kvinner

Siden sist gjennomgang har ikke LSK Kvinner hatt noen nye forandringer de har kommet med utover at Anne Lise Olsen har dratt til Vålerenga. Olsen er en ekte romeriksjente som startet i Kurland før hun ble fast LSK-spiller. Imidlertid ble det bare 10 seriekamper og en cupkamp for Olsen, alle som innbytter. Vi tror Olsen har mye inne, og at et bytte til et lag hun er nærmere å kjempe om spilletid er sunt for henne. I tillegg har juniorspiller for LSK Kvinner Martine Moseng dratt til Kongsvinger. Moseng har til gode å debutere i Toppserien.

 

 Medkila

Vi antydet allerede at Julie Voktor Pedersen kom til Medkila, og det stemte bra. Også Vilde Fjelldal kom til Medkila fra Hardhaus, som var nære ved opprykk i år. Angrepsspilleren kan bli et spennende bidrag. Medkila er fortsatt kraftig i minus, men laget viser at de har livets rett.

 

Røa

Røa har gjort lite på overgangsfronten hittil - men det er først nå det begynner.
Røa har gjort lite på overgangsfronten hittil – men det er først nå det begynner.

Røa har hentet spissen Tiril Haga fra Lyn. Haga er en spennende spiller som to år på rad har spilt J16-finale for Lyn. Hun ble også et fast innslag mot slutten av 2014-sesongen, og er nok et spennende talent fra talentfabrikken Lyn. Det spørs om spissen blir en toppspiller med en gang, men hun har fremtiden foran seg.

Røa har i det siste konsentrert seg om å få inn 500 000 innen fristen. Det er uklart om de nådde målet, men vi mistenker at det gikk. Vi tror derfor ikke Røa er ferdig med shoppingen, og vi mistenker at de utvider både foran og bak. Samtidig har de allerede rapportert at alle er med videre, noe som vitner om at de stiller godt også til neste år. Vi vet lite om ny assistenttrener.

 

Sandviken

Sandviken har siden sist skaffet seg Julie Hansen, en Askøy-spiller som i januar for ett år siden ble tatt ut på J16-landslaget. Sekstenåringen vil passe godt inn i et spennende Sandviken-lag som er flinke til både å skape egne og ta imot andre talenter. Hansen er det vi kan lese en forsvarsspiller.

Ut har Amy Carr, Eli Anne Dvergsdal, Karen Hallingstad og Regnhild Ertesvåg gått. Amy Carr gjorde en svært god figur, men det er tøft i den øverste divisjonen, og med så mange keepere som Sandviken har, er det naturlig å forstå at de satser tungt. Dvergsdal hadde kun én kamp for Sandviken, og satser uansett på motbakkeløp. Karen Hallingstad fikk 21 minutter (og ett mål) på to kamper for Sandviken, mens Ertesvåg bare hadde kamper for andrelaget.

 

Stabæk

Per dags dato er Stabæk klart svekket, men vi mistenker at de har nye og gode spillere på vei.
Per dags dato er Stabæk klart svekket, men vi mistenker at de har nye og gode spillere på vei.

Av nye spillere har de sikret seg Pernille Velta fra Kongsvinger. Stabæk holder kortene tett til brystet, men har altså tapt Elise Thorsnes siden sist. De har allerede signalisert nyheter i angrepet og helst midtbanen, da Stensland og Isaksen er langtidsskadde.

Stabæk trenger nok dette. De har fortsatt godt med spillere, men de mangler den trygge spissen som er målgarantist og spiller andre gode. Det kan hende at Bjånesøy og Enget allerede er klare for å bære ansvaret videre, men det er nok lurt å finne et par alternativer likevel.

Forsvaret er også et poeng. Toril Akerhaugen er muligens tilbake etter fødselspermisjon, men det bør vurderes et alternativ uansett.

 

 

Trondheims-Ørn

Siden sist har Trondheims-Ørn fått Rakel Engesvik, en spiller for fremtiden som skal være med i Trondheims U20-satsning. Ellers er det ikke rapportert noe verken på spiller- eller trenersiden.

 

Vålerenga

Vålerenga mangler fortsatt en dyktig midstopper som kan følge opp Mellingsæter.
Vålerenga mangler fortsatt en dyktig midstopper som kan følge opp Mellingsæter.

Siden sist oppsummering har Vålerenga sikret seg Anne Lise Olsen fra LSK Kvinner. Olsen har potensial, men når ikke LSKs toppnivå. Ny trener har de også fått i Leif Tsolis. Vanskelig å sette helt verdien på dette, Tsolis har noe erfaring fra 1. divisjon og Tippeligaen, men ikke som hovedtrener.

Vålerenga har fortsatt ingen klar erstatter for verken Berget eller Mellingsæter, og vi tror de fortsatt leter.

 

Andreas

The author Andreas

Leave a Response