close

To lag som kjente hverandre pinlig godt møttes da Urædd slo Amazon Grimstad 3-2  i Grimstad.

Gro Ingvardsen gir instrukser  før kampen begynner.
Gro Ingvardsen gir instrukser før kampen begynner.

Amazon Grimstad er i ferd med å bygge seg opp igjen etter at en rekke spillere har forlatt klubben. Denne kampen stilte de uten Line Johansen og Kelsey Hood, men Emma Salomonsson fikk starte på høyre back. Mer spenning var det knyttet opp mot at Marit Fiane Grødum var tilbake i forsvar. Amazon har ikke vært så mye samkjørt etter at laget ble delt opp, og det var forventninger til flere spillere, som Heidi Eikeland som kom hjem fra USA.

Urædd på sin side stilte med et nytt forsvar bestående av bare tre spillere i en uvanlig 3-5-2 etter at de hadde mistet Marlin Ekeli og Thyra Stavrum-Tong. Nye ble Ingrid Berland fra naboklubben Fossum, sammen med Lina Lanner og tidligere Amazon-spiller Marikken Kleppe. Bak var det Lene Lauve som var den nye keeperen. Også Sandra Preus startet for Urædd, som ellers manglet Nora Eide Lie og Heidi Bjørntvedt. Urædd hadde dermed en del endringer fra førsteelleveren mot Røa, men deter interessant at prøvespiller Siw Døvle fikke muligheten igjen.

 

Uavgjort mellom Åvik og Preuss

Første omgang var relativt jevn, men Amazon Grimstad var hakket mer førende. Trine Lise Åvik var definitivt restituert i kampen, som ble spilt over 3×30 minutter. Allerede etter kort tid var ballen i tverrleggeren etter en lobb. Amazon utnyttet fint den uvante spillestilen til Urædd og det vi kan regne med var et innkjøringsproblem med de nye forsvarsspillerne. Det gikk ikke lang tid før Trine Lise Åvik utnyttet situasjonen og satte inn 1-0 til hjemmelaget etter at hun, Kristine Meland og Silje Blakstad leverte flere skumle angrep. Ikke lenge etter ble det 2-0 etter at Åvik headet inn et frispark.

Andre omgang var helt annerledes. Her var det mer jevnt, men Amazons stormløp stilnet, mens Urædd kom mer på. Amazon startet nære, men Urædd kom mer med, og det var ingenting å si på at Sandra Preus reduserte for bortelaget mot gamle lagkamerater midt i omgangen. Raskt etter satte hun inn 2-2, og det var balanse.

Tredje omgang vippet, men til slutt scorer Jenny Mathisen for Urædd etter corner og fastsetter sluttresultatet til 3-2 til Urædd.

 

Bra, men med forbehold

Blant tidligere Amazonspillere finner vi Ellen Wiersholm i Urædd

Urædd kan skryte av nok en gang å ha tatt Amazon Grimstad, men man må se bak resultatene. En utrent Marit Fiane Grødum er fortsatt god, men kommer hun i form, vil det nok være svært vanskelig å score tre mål på sørlendingene. I tillegg er laget fra Amazon langt fra samspilt.

Det er uansett ikke en dårlig innsats å ha slått Amazon Grimstad for Urædd, som selv hadde en del nye spillere de måtte teste og en formasjon som ikke helt satt. Skal vi dømme etter denne kampen, i hvert fall etter innsatsvilje og potensial og legge av for at det er i januar, kan Urædd nok en gang kjempe i toppen, og ikke nødvendigvis «bare» om andreplassen. Det som uansett er sikkert, er at dette virket som et skritt i riktig retning for Urædd etter 1-5 mot Røa for kort tid siden.

Amazon Grimstad viser at det ligger noe i laget. Den første omgangen vitner om gode spillere som vil blø for drakta. At det ikke holder for spillere som har hatt en kaotisk start med sykemeldt trener og assistenttrener med helt annen filosofi i januar er ikke så viktig. Det som er viktig, er at de kjemper igjen. Det kan bli viktig å ta med seg.

Vi er selvfølgelig også svært spente på hva vi skal legge i at Marit er tilbake i grønt, om det var denne kampen eller om hun er tilbake for hele sesongen.

Urædd skal spille igjen allerede den 25. januar, denne gangen mot Øvrevoll Hosle. Amazon Grimstad har vi ikke funnet noen treningskamper for før den 8. mars, da de møter Vålerenga. Vi gleder oss til begge.

Tags : Amazon GrimstadMarit GrødumUræddVanja Stefanvic
johan

The author johan

Leave a Response