close

Etter analyser og drømmeellevere er det på tide å komme seg tilbake til hverdagen igjen og se på Silly Season.

Og hva har så skjedd? Ganske så mye. På en måte. Det er blant annet spilt kamper. Her er vi sjelden negative til resultatene om det ikke er noe som skriker ut. Ingen vinner serien av å være gode i januar og tidlig februar.

 

Amazon Grimstad er på vei til å bygge opp et lag.
Amazon Grimstad begynner å lette på sløret.

Amazon Grimstad har mye på gang og under radaren, de har mye på gang, men de har ingen faktisk nye navn siden sist. Fortsatt er det Emma, Line Geltzer og Eikeland som er de nye navnene. Vi vet også at Vanja Stefanovic er sykemeldt en stund.

Ellers blir det mer å skrive om fremover, mistenker vi. Amazon Grimstad har hittil hatt én treningskamp, og det med et svært uferdig lag mot Urædd. Amazon har vokst noe siden det, og vi ser frem til å bli klokere på dem.

 

Arna-Bjørnar trenger flere spillere - vi tror de får det.
Arna-Bjørnar satser fortsatt lokalt og ungt.

Arna-Bjørnar

Benedicte Haaland og Kristin Müller er unge og lovende, men ellers er de lite har skaffet seg i Bergen. Sin vane tro, satser bergenserne mest på eget talent, og vi forventer oss at noen av de unge talentene vi allerede har sett eller noen helt nye tar store skritt . Slik ser jo ut til å være tendensen.

Arna-Bjørnar har hittil spilt fire treningskamper. Den første var 3-1 mot Sandviken, før de slo Kolbotn med samme resultat, og deretter tapte 0-1 på La Manga mot LSK Kvinner og vant 4-3 mot Klepp samme sted. Gode resultater i og for seg, og Arna-Bjørnar virker i gjenge.

 

Fortsatt mye usikkert, men også mye spennende for de rød- og hvitstripede.
Ny keeper og midtbanen begynner å sitte.

Avaldsnes

Etter to lag som knapt har skaffet seg noen spillere, kommer vi til en som har skaffet seg tre. Disse tre har også fått svært gode skussmål. Casey Short kommer fra Chicago Red Stars – på sett og vis, men har lengst fartstid for Boston Breakers. Dette er to etablerte lag i USA. Short er vekselsvis midtbane og forsvarsspiller, mest det sistnevnte, og omtales som back av Avaldsnes selv. En forsvarsspiller kan dermed være et alternativ som gjør laget tettere. Dette betyr også at Mjelde får vist frem sine offensive kvaliteter som hun briljerte med før hun ble plassert noe snodig som midtstopper på landslaget.

Adriana Franch kommer fra Western New York Flash, og omtales av Utvik i (sedvanlig) høye ordelag som en av verdens beste keepere. Vi har forventet oss at det kom til å komme en ny keeper. Ikke til forringelse av Viviane, men hun har ikke levert konsekvent nok, og Söberg, som alltid bare var en midlertidig løsning, ga henne god konkurranse. Kort sagt betyr det at Avaldsnes tetter mer igjen bakover. Skal de jakte gull, må de det.

Luana Paixião kommer fra AD Centro Olimpico, og der er venstre indreløper. Dette betyr sannsynligvis at hun skal ta over Debinhas plass slik at Debinha blir ren spiss. I så fall lukter det av 4-3-3 med Pedersen, Thorsnes og Debinha, mens Mjelde, Jonsdottir og Paixão tar midtbanen. Her begynner det å bli lovende, men vi avventer begeistringen av enda en brasilianer til vi er sikre på at hun holder akkurat det nivået det virker som om hun holder. Imidlertid er det gode grep fra Avaldsnes.

Avaldsnes slo Sanviken 4-1 i en kamp vi ikke er helt sikker på hva vi skal mene om, men den viser at det er bredde i laget.

 

Klepp virker lovende.
Klepp virker fornøyde hittil.

Klepp

Klepp har vi rett og slett ikke hørt noe som helst fra.Utover, da, at de har spilt uavgjort mot Sandviken og tapt knepent 3-4 for Arna-Bjørnar. Litt typisk Klepp, de resultatene.

 

Kolbotn har en sterk erstatter i Gulbrandsen, men det blir stadig tøffere i medaljekampen.
Kolbotn har skaffet seg lovende Tonje Pedersen. Vi får se om det holder.

Kolbotn

Heller ikke Kolbotn har funnet på stort siden sist. Tonje Pedersen har kommet fra Grand Bodø for å forsterke midtbanen. Ellers har lite skjedd.

Det har blitt noen kamper for Kolbotn, deriblant 3-0 mot Grei, 1-3 mot Arna-Bjørnar, 0-0 mot Stabæk og 2-0 mot Vålerenga. Seieren over Grei var nettopp det, ikke veldig overbevisende, men fint nok. Seieren over Vålerenga er et godt resultat, uten at man skal lese for mye inn i det.  Deretter dro Kolbotn til La Manga og tapte for Arna-Bjørnar med 1-3, før de reiste seg og greide 0-0 mot Stabæk, som vitner om godt forsvar. Målene kommer gjerne fra midtbanen, så det er mulig at investering i spisser kan være noe, særlig om det stemmer at Synne Jensen skal til Wolfsburg.

 

Seriemesteren er overraskende ustabil på nett.
Seriemesteren er overraskende ustabil på nett.

LSK Kvinner

LSK Kvinner har ikke beveget seg siden sist på overgangsfeltet, men det har spilt to kamper. Først vant de hele 8-0 mot et ribbet Sarpsborg 08, før de på La Manga vant 1-o mot Arna-Bjørnar. Vi er med andre ord ikke veldig mye klokere.

 

Medkila virker ribbet, men det er lenge igjen av Silly Season.
Kan Danesha Adams utføre underverker igjen?

Medkila

Danesha Adams er den store signeringen til Medkila, og hun kan gjøre all verdens forskjell. Adams har den offensive drivkraften og den selvtilliten som trengs i et Medkila som nær klappet sammen etter at Victoria Ludvigsen dro til Romerike.

Medkila har tapt 1-4 mot Sortlang G16 gutter, noe vi ikke helt vet hvordan vi vektlegger.

 

Røa har gjort lite på overgangsfronten hittil - men det er først nå det begynner.
Spennende spiss for Røa.

Røa

Røa har en svært spennende signering i Jodi-Ann Robinson, som nylig gjorde en god figur i den nest øverste divisjonen i Sverige. Hun får svært positiv omtale av blant annet Norges landslagstrener Even Pellerud, men vi avventer begeistringen til vi har sett henne spille. Røa har ellers ingen forandringer. Vi har også sett at Eline Johansen er skadet hele sesongen og jobber som assistenttrener. Dette kan være en god løsning for Røa.

Apropos spille, har Røa begynt godt. De slo Urædd overbevisende 5-1 og Øvrevoll Hosle 4-0. Deretter møtte de et mer skjerpet Vålerenga, men vant likevel 2-1. Røa brukte ikke Line Holter, Hedda Strand Gardsjord, Caroline Hovland og Line Hem i kampen mot Vålerenga, så de har mer å gå på. Herregården var først nå tilbake, så vi regner med at Røa er på vei tilbake til selvtillit igjen.

 

Sandviken har gjort mange spennende signeringer - men de må også holde talentene unna storklubben i nordøst.
Kine Tonning tilbake, ellers begynner det å stoppe.

Sandviken

Elise Barsnes har, lite overraskende, bestemt seg for å legge opp, moe som forklarer den store hyppigheten av keepere i Bergen. Ellers har Kine Tonning kommet tilbake etter en periode i Arna-Bjørnar.

Det har blitt tøft for de nyankomne. Tap for Arna-Bjørnar (1-3) og Avaldsnes (1-4) og knepen seier over Åsane (2-1) viser ikke super utvikling, men det er lenge igjen fortsatt. 1-1 mot Klepp var mer imponerende.

 

Per dags dato er Stabæk klart svekket, men vi mistenker at de har nye og gode spillere på vei.
Ann Mari Dovland er en spennende signering.

Stabæk

Ann Mari Dovland har signert for Stabæk. Bærumsklubben vurderer nok henne i utgangspunktet som et godt tillegg fra benken, men med rett oppfølging kan hun bli en god kandidat til førsteelleveren – og det er jo Stabæks utfordring.

Stabæk har hatt et par kamper hittil, og de har gjort det greit minus. En oppskriftsmessig, men ikke overbevisende 2-0 mot Øvrevoll Hosle ble fulgt av 0-0 mot Brøndby og Kolbotn. Dette kan bety at Stabæk endelig har sluttet å brenne kruttet før serien starter.

 

Hvordan erstatter man to uerstattelige blad Dahle?
Ørn har skaffet seg offensiv kraft i massevis.

 Trondheims-Ørn

Ørn har kanskje gått fra å være overgangstaper (mistet Solfrid Andersen Dahle) til å bli overgangsvinner (fått Oda Fugelsnes og Julie Adserø). Ørn kan dermed øke sitt offensive arsenal kraftig, noe som trengs. Det gjenstår noe for å sikre dem bakover, men med en god forsvarsspiller til blir Ørn et svært spennende lag.

Ørnene har ellers markert seg som best i byen med storseire over Nidelv (7-1) og Byåsen (5-1).

 

Vålerenga mangler fortsatt en dyktig midstopper som kan følge opp Mellingsæter.
Med midstsopper på plass kan Vålerenga bli en interessant utfordrer.

Med Anne Myren Stenstvedt har Vålerenga gått langt i å tette igjen etter Hanne Mellingsæter. Vår undersøkelse viste at Vålerenga sliter bakover, og dette kan være en god løsning. Foran har de lånt Rikke Storrø fra Stabæk, og hun kan bli en interessant nysignering i jakten på den neste Marte Berget.

Rapportene viste at Vålerenga dominerte mot et reservepreget Røa, om enn de tapte 1-2. Det ble også tap, da 0-2 mot Kolbotn, men det er lite å hente på å registrere at et lag som fortsatt leter etter formasjonen har tapt to kamper i januar og tidlig februar.

Tags : Silly season
Andreas

The author Andreas

Leave a Response