close
NyheterspillereToppserien

Takk for innsatsen!

Michelle Søderstrøm er den femte etablerte toppseriespilleren som legger opp siden seriestart 2014. Vi takker dem alle fem.

Kolbotn melder dette. Klubben har hatt mange spillere gjennom laget siden de ble cupmester i 2007, men bare Michelle Søderstrøm har vært der hele veien. Hun har vært en viktig bidragsyter både på og utenfor banen, og har vært viktig som bærer av verdiene både fra gammel storhet og ny giv. Søderstrøm har også vært et viktig symbol på aldri å gi seg – hun har kjempet seg tilbake etter skader mange ganger. Denne gangen ble det imidlertid stopp. Vi ønsker Michelle Søderstrøm lykke til videre i livet.

Ingen overraskelse at Marit Fiane Grødum la støvlene på hylla en gang for alle.
Ingen overraskelse at Marit Fiane Grødum la støvlene på hylla en gang for alle.

Det var ikke store overraskelsen da June Tårnes måtte kaste inn håndklet. June hadde en svært lovende karriere da hun ble klippet ned i Hviterussland i kamp mot England i aldersbestemt EM. Siden har June kjempet seg tilbake, men i sommer måtte hun konkludere med det vi alle fryktet. June Tårnes hadde rukket å vise seg fram fra sitt best e for Røa også, og var med på det som fortsatt er den største borteseieren på Nadderud stadion da Røa vant 3-1 etter mål fra Tårnes. Vi ønsker Tårnes lykke til videre i livet i Tromsø og ellers.

Marit Fiane Grødum hadde allerede lagt opp, men hadde døren på gløtt. Nå er døren stengt for denne svært så dyktige og medgjørlige fotballspilleren. Marit har vært blant de beste spillerne i samtlige lag hun har spilt for, og hun var soleklar på landslaget. Marit har aldri vært redd for å stille opp for andre, og hun er tøff både på og utenforbanen. Svært viktig er hun også sosiale i laget. Nå satser vi på at fotballpensjonisten ofte blir å se på tribunene.

Og apropos høye, smilende og dyktige krølltopper, må vi nå greie oss uten Solfrid Andersen Dahle. Dahle var opprinnelig angrepsspiller, men slo virkelig gjennom i Ørn da hun ble plassert i forsvar. Solfrid var god til å forstå spillet, hun var god på hodet og hun var god til å dirigere – sammenlikningene med Marit Fiane går altså langt utenpå det fysiske. Solfrid savnes ikke bare av ørner, men av alle med hjerte for kvinnefotball. Vi ønsker Solfrid lykke til videre i livet.

Hanne Mellingsæter er en spiller det står svært så mye respekt av. Da undertegnede intervjuet henne, fortalte hun om et valg mellom amatørfotball og full satsning da Vålerenga under Cecilie Berg-Hansen skiftet regime. Som eneste spiller overlevde hun den tøffe turen fra 2. divisjon til Toppserien, og var et svært viktig samlingspunkt og symbolet for Vålerenga Kvinner gjennom hele denne tiden. Førstevalg som midtstopper og naturlig lederskikkelse. Vålerenga kommer til å merke savnet av denne bautaen, og vi kommer også til å savne den smarte og frittalende spilleren med godt øye for spillet.

 

 

Andreas

The author Andreas

Leave a Response