close

Synne Sofie Kinden Jensen blir Wolfsburg-spiller fra sommeren av. Hun virker mer enn klar for oppgaven.

Vi er i LSK-Hallen, der Synne og en håndfull Kolbotn-spillere har hatt en treningsøkt mot en håndfull LSK-spillere i en halv hall. Hennes agent Jens Oestreich har allerede forsikret Synne om at vi godt kan vente litt, men Synne tar dette på strak arm – en karakteristikk som ser ut til å oppsummere henne.

 

Alltid drømt, men ikke tenkt

Synne og Jens Oestreich dagen etter at Wolfsburg bekreftet overgangen.
Synne og Jens Oestreich dagen etter at Wolfsburg bekreftet overgangen (begge bilder: Jan Erik Kristiansen).

Synne Jensen ble oppdaget ved en tilfeldighet. Oestreich og Vfl Wolfsburgs representant skulle se kvartfinalen mellom LSK Kvinner og Stabæk slik at de kunne bli bedre kjent med det sistnevnte laget som de skulle møte i Champions League. De tok seg tid til å se første omgang mellom Røa og Kolbotn også. På tross av at det sto 2-0 til Røa etter 13 minutter og Synne og resten av Kolbotn stanget mot Røas forsvar, var det nok for Oestreich.

Ble du selv overrasket over at du fikk kontrakt så tidlig i karrieren? Du ble jo kåret til årets unge spiller nylig.

– Da jeg fikk høre av Hege [Jørgensen] at det hadde kommet en henvendelse, var jeg kjempeglad, og synes det var kult.

Var dette noe du tenkte på?

– Jeg har alltid drømt om å spille profesjonelt, men jeg har ikke tenkt så mye på det.

Flere la merke til deg rundt 2012, men du hadde jo ditt store gjennombrudd først i fjor. Hva skjedde?

– Jeg følte at det løsnet litt i siste halvdel av 2014, sier hun beskjedent. – Jeg ble gradvis bedre i Kolbotn fordi jeg fikk tillitt.

Så det er lettere å utvikle seg i medgang?

– Ja, med tillit kommer tryggheten som gjør at man utvikler seg, forklarer hun.

 

Tålmodig og ambisiøs

Hun begynte på lokallaget Gjelleråsen, gamlelaget til tidligere verdensmester og proffspiller Marianne Pettersen.

Hvorfor fotball?

– Jeg elsker fotball. Vi hadde ikke noen tradisjon for det, men jeg begynte, og så ble storesøsteren min med, forklarer romerrikingen mens hennes storesøster spiller for Grei mot LSK 2 i bakgrunnen. – Jeg fikk tidlig følelsen av at jeg mestret fotball, understreker Norges nyeste proffspiller i Tyskland på kvinnesiden.

Synne ble oppdaget av LSK Kvinner i 2012, men LSK var da i sin første sesong som topplag, og det var vanskelig å komme inn på laget. Etter utlån til Grei gikk Synne til Kolbotn, der hun altså fikk tillit og utvikling.

Betenkt: Synne Jensen er godt forberedt på at det blir annerledes i Wolfsburg.
Betenkt: Synne Jensen er godt forberedt på at det blir annerledes i Wolfsburg.

Overgangen fra en medaljekandidat i Toppserien til en gullfavoritt i Bundesliga kan bli tøff. Hva kan du bidra med til Wolfsburg, og hva må du bli enda litt bedre på?

– Min styrke ligger i at jeg er hurtig og teknisk, men jeg gjerne kan bli litt bedre mentalt og taktisk, og å jobbe med tøffhet i duellspill.

Har du pratet med Caroline Graham Hansen om klubben?

– Ja, og hun har bare bra ting å si om den.

Du kommer til verdens beste lag med noen av verdens beste spillere. Hvordan skal du takle eventuell motgang?

– Det blir en annen hverdag bare det å flytte hjemmefra, og jeg tar det som en utfordring, særlig med bare skoletysk fra ungdomsskolen. Jeg har signert tre år for klubben. Jeg er tålmodig og trygg på at jeg har kommet til et godt sted. Samtidig har jeg ambisjoner om å gjøre det bra i Wolfsburg.

Til slutt, du har også spilt på landslaget. Er dette viktig for deg?

– Det er en ære å spille på landslaget, og det er noe jeg også vil. Samtidig har jeg ikke dårlig tid der. Det kommer når jeg er god nok. Jeg er opptatt av å ha en god treningshverdag.

 

Tags : KolbotnSynne JensenWolfsburg
Andreas

The author Andreas

Leave a Response