close
CupNyheter

Første runde i cupen bestemt

Mange interessante oppgjør når cupens første runde skal sette i gang den 22. april. Eller når enn det passer.
Først listen:
Innstrandens – Hardhaus
Mjølner – Sortland
Gimletroll – Urædd
Fyllingsdalen – Åsane
Verdal – Byåsen
Haugar – Fana
Brumunddal – Grei
Bossekop – Porsanger
Fossum – ØHIL
Clausenengen – Hødd
Tromsdalen – Lyn
Ørn Horten – Sarpsborg 08
Fart – Tynset
Lyngdal – Hinna
Stoppen – Nanset
Fløya – Stakkevollan
Fortuna – Sunndal
Bossmo/Yttern – Grand Bodø
Kongsvinger – Raufoss
Kaupanger – Voss

 

Så til godbitene – det vil si alle kampene.

Innstrandens – Hardhaus er oppgjøret mellom to av opprykksfavorittene i Hålogaland, altså divisjon 8. I 2014 var Hardhaus hakket bedre og dessuten slo de kraftig fra seg hjemme i utkant-Narvik mot Byåsen. Laget kan fullt mulig rykke opp til 1. divisjon om de holder nivået. Innstrandens er Bodøs nest beste lag, og har mye å bevise mot opprykksrivalen.

Mjølner – Sortland er to lag som var litt sånn midt på treet i divisjonen. Mjølner er lillesøsteren til Hardhaus i Narvik og Sortland har gått nedover sakte siden de vant sin gruppe i 2010. Interessant om de to greier å snu trenden.

Gimletroll – Urædd bekrefter at Urædd må vende seg til tanken å dra til Sørlandet. Dette skal etter alle tegn være en klar borteseier for de sortkledte. Gimletroll var – nesten – i kampen om seier i 2. divisjon avdeling 2, men skal ikke kunne stille opp mot det stadig bedre Urædd.

Fyllingsdalen – Åsane er det første rene byoppgjøret. Hjemmelaget var et topplag i 2. divisjon avdeling 4 i fjor, men var aldri helt i nærheten av Haugar. Åsane leverte en svak sesong i 1. divisjon. Dermed kunne det ha vært spennende, men Åsane virker skarpe i vinter, og vi tror på borteseier. Uansett er det interessant å se hva som bor i Fyllingsdalen, som vi mistenker debuterer i cupen (vi fant forgjengeren Fyllingen i 2006).

Verdal – Byåsen er ekstra moro for oss historienerder som husker at de to lagene rykket ned fra det øverste nivå rett etter hverandre (Verdal i 1997, Byåsen i 1998). I fjor vant Byåsen begge oppgjørene 3-1, og vi tror mest på dem her også. Samtidig kan Verdal være en kandidat til opprykk fra avdeling 6 i år.

Haugar – Fana er to lag som møttes i 2. divisjon avdeling 4 to ganger, begge med solid seier til Haugar, i fjor. Fana kjempet til seg en godkjent plass. Fana har jo siden tapt Stine Andreassen,  men skal uansett ikke undervurderes; i fjor holdt de Åsane til uavgjort og seier i straffesparkkonkurranse. Fana er en spennende kandidat til seieren i divisjonen i 2015 uansett sammen med Fyllingsdalen.

Brumunddal – Grei skal normalt være en borteseier. Grei har riktignok fått juling mot god motstand i treningskampene og Brumunddal blir stadig bedre, men avstanden skal fortsatt være for stor. Brumunddal er ellers blant favorittene til opprykk i den svært kaotiske 2. divisjon avdeling 1, så det blir spennende å se hva de kan by på.

Bossekop – Porsanger er et artig finnmarksoppgjør mellom et hjemmelag som var nesten med i kampen om å spille kvalifisering til 1. divisjon og et bortelag som var overlegne i 3. divisjon, da blant annet mot Bossekop 2 og gode, gamle Alta. Bossekop skal vinne greit mot et Porsanger som i 2013 rykket ned med fem poeng på 14 kamper.

Fossum – ØHIL blir oppgjøret mellom lillesøster i Grenland og lillesøster i Bærum. Av disse skal Øvrevoll Hosle vinne greit. Fossum leverte ingen større sesong, og endte på femteplass i fjor, og når Øvrevoll Hosle er omtrent på Urædd-nivå og det ble 0-6 i cupen for Urædd, skal Fossum ha mer enn nok med å forsvare seg.

Clausenengen – Hødd er oppgjøret mellom to samfylkinger fra 2. divisjon avdeling 6. Hjemmelaget var notorisk varierende, og tapte og spilte uavgjort mot bortelaget, som var noe bedre, men ikke stort. Hødd tilhørte den gruppen lag som var best av de lagene som ikke var Byåsen eller Trondheims-Ørn 2. Denne er åpen, og vi håper på god fotball.

Tromsdalen – Lyn inkluderer et hjemmelag som kan bli Tromsø (og omegn)s beste lag og et bortelag som fortsatt ikke har tatt det siste skrittet opp til Toppserien. Alt peker på borteseier til Lyn, men kampen skal nå spilles. Lyn får igjen strukket på bena i 1. runde, i fjor ble det kamp mot  Nanset.

Ørn Horten – Sarpsborg 08 – Vest mot Øst her. Ørn Horten var i skorpa til opprykk, men aldri helt på Nansets nivå. Selv med Sarpsborg 08s formsvikt, skal det bli borteseier her.

Fart – Tynset betyr at hjemmelaget får kjørt seg. De to møttes også i cupen i fjor, og da ble det Tynset, da som hjemmelag, som vant. Vanskelig å måle Fart nå, så denne er åpen.

Lyngdal – Hinna skal bli en interessant affære. Hinna endte litt nede på tabellen, men det var fire poeng fra Fyllingsdalen på tredje til Hinna på åttende. Lyngdal var også med en stund mot Nanset i opprykkskampen. Liten knapp på Lyngdal på grunn av hjemmebane, men spennende oppgjør, det også.

Stoppen – Nanset krevde faktisk litt research fra undertegnede. Stoppen er rett og slett Konnerud i en sammenslåing. De var markant dårligere enn larviklaget i fjor, og vi tror at Nanset tar seieren i cupen også.

Fløya – Stakkevollan er et svært symbolsk oppgjør. De to møttes i fjor også, da ble bortelaget seirende. Nå er de to i samme divisjon, og dette handler om hvem som er best i Tromsø. Det er helt umulig å si hvem som faktisk er best av de to – og Tromsdalen – men dette er et svært spennende oppgjør. Stakkevollan var ellers nær vet en overraskelse mot Medkila i runde 2, men det ble tap hjemme.

Fortuna – Sunndal er en kopi av det samme oppgjøret fra i fjor, da Fortuna vant 5-1. Vi tror på en gjentakelse her. Sunndal kan med mye medvind kjempe i toppen i 2. divisjon, men er fortsatt langt nok unna Fortuna til at vi tror på hjemmeseier.

Bossmo/Yttern – Grand Bodø blir enkelt for det tidligere toppserielaget. Selv andrelaget hadde kontroll på Bossmo og Yttern.

Kongsvinger – Raufoss er et annet spennende oppgjør mellom Hedmark og Oppland. Kongsvinger ligger i divisjonen over, men Raufoss har et godt lag og kan muligens sjokkere. I fjor slo Kongsvinger Pors 3-0 før de trakk seg fra møtet med Røa, så cupformen og cupprioriteringen er en annen sak. Raufoss på sin side slo ut Grei, og kan derfor fort true Kongsvinger. Kanskje det er her «bomben» kommer?

Kaupanger – Voss er kampen mellom to nedrykkskandidater. Kaupanger virker hakket vassere etter at de hadde en forsøksvis snuoperasjon i fjor høst. Det holdt ikke inn, men Kaupanger viste hva som bodde i dem. Voss har ikke helt holdt seg på et høyt nivå, men tilhører den store gruppen av lag med nesten like mange poeng som også inkluderte Hinna, Fana, Fyllingsdalen og to andrelag. Vi tror mest på Kaupanger, men det er spennende å se hvor gode de er og om det fortsatt er ambisjoner om toppspill i Voss.

 

Andreas

The author Andreas

Leave a Response