close
KampreferatToppserien

Røa-seier i for tidlig kamp

Røa – Amazon Grimstad 3-2

Røa og Amazon Grimstad prøvde hverandre ut i en kamp som viste mer enn antatt av begge lagene.

 

Tidlig start og nye tanker

Først og fremst viste imidlertid kampen at man rett og slett ikke bør begynne i mars. Til Røas liste over rekorder i Toppserien (som inkluderer største seier, største avstand til nummer to, flest poeng, færrest poeng av en seriemester og flest mål) kan nå de og Amazon legge til tidligste kampen i toppseriehistorien. Med litt flaks står den rekorden i all fremtid.

For om enn det var brukbare temperaturer og sol, var dette ikke ideelle forhold, og både Amazon Grimstad og især Røa startet å spille litt som om det var litt for rett-etter-dvalen. En kamp med fem mål som ikke var noen fyrverkerikamp sier jo sitt.

Amazons trener Olli Harder jobber inn en klar taktikk og tankegang om Amazon Grimstad som handler om at de i mindre grad prøver å spille over evne og mer taktisk. Dette betydde at de lå bakpå og satset på overganger, mens Røa på sin side hadde mye å bevise for publikum etter en relativt trist høstsesong.

 

Tre mål – lite annet

Dette manifesterte seg i at Røa dominerte banespillet, men ikke helt fikk det til å svinge, mens Amazon Grimstad satset på overganger.

Amazon Grimstads Silje Blakstad (her mot Røas Nora Byom), satte seg på scoringslisten og sikret ledelse for Amazon etter første omgang.
Amazon Grimstads Silje Blakstad (her mot Røas Nora Byom), satte seg på scoringslisten og sikret ledelse for Amazon etter første omgang (Alle foto: Arne Melbye).

En av overgangene gikk til Silje Blakstad, men ble raskt klarert ut til corner. Corneren var svært pussig. Den ble raskt tatt, og Røas forsvar sto nesten stille mens Eline Glamsland lirket corneren inn i mål. Årets første toppseriemål var et faktum, og den gikk ikke dit alle hadde forventet. Det hadde bare gått 12 minutter, og målet var i sterk kontrast til en ellers tafatt åpning.

Målet vekket Røa i en viss grad, og de skapte mer. Særlig var Vilde Hasund, Elen Botten og Marita Iversen mer med, og Botten lyktes etter seksten minutter å lobbe en ball over et akkurat like stillestående Amazon Grimstad-forsvar til Jodi Ann Robinson, som tok imot ballen flott og banket inn 1-1 alene mot keeper.

Røa dominerer totalt deretter og nesten ut omgangen. Synne Skinnes Hansen, nå med «Skinnes» på ryggen, smalt til fra 20 meter etter en halvtime, men Amazons keeper var godt på med notene. Da det nærmet seg slutten av første omgang, viste imidlertid Amazon Grimstad seg igjen. En tabbe fra midtforsvaret til Røa åpnet opp for en rask Silje Blakstad som snappet opp ballen, løp og kom alene mot Silje Vesterbekkmo i Røa-målet. Blakstad satte elegant ballen i motsatt hjørne, og bortelaget gikk til pause med 2-1.

 

Gjestene mistet stinget

Røa hadde startet med Line Holter på benken ettersom hun er på vei tilbake fra skade. I andre omgang ble hun satt innpå, og Isabell Bårdsgjerde kom inn i midtforsvaret slik at Hedda Strand Gardsjord kunne spille høyre back. For Amazon Grimstad var det ingen bytter, men tanken på å prøve å trygge inn en ettmålsledelse så ut til å være større enn ønsket om å øke den.

Dermed dominerte Røa langt mer med et flott samarbeid mellom Holter, Gardsjord og Robinson. Baller gikk knepent utenfor eller i tverrleggeren. Amazon Grimstad på sin side fikk t angrep da Kristine Meland presset mot å komme seg fri mot mål, men Bårdsgjerde klarerte til en corner som Amazon var ufarlige på. Nevnte Bårdsgjerde var nære på ved en corner til Røa som hun headet rett på keeper fra svært kort hold.

 

Holter, Hansen og Herregården

Amazon Grimstads Line Geltzer Johansen (liggende) og Rachel Breton må registrere at Synne Skinnes Hansen har utliknet for Røa (Alle foto: Arne Melbye).
Amazon Grimstads Line Geltzer Johansen (liggende) og Rachel Breton må registrere at Synne Skinnes Hansen har utliknet for Røa (Alle foto: Arne Melbye).

Det lå et mål i lufta, og etter 74 minutter kom det – igjen etter en forsvarstabbe. En svak klarering ble snappet opp av Synne Skinnes Hansen, og hun gikk rett på mål og smalt den bak Line Johansen i Amazon-målet. Dette tok energi fra Amazon Grimstad og ga til Røa, som da økte presset enda mer. Holter var et konstant faremoment, men den danske signeringen til Amazon Grimstad beviste at de har gjort en god investering, og hun var godt med på notene.

Amazon Grimstad på sin side valgte defensive bytter. Målscorer Glamsland ble erstattet av defensive midtbanespiller Eikeland, og Lohmann ble byttet ut med Farbergshagen. Enda dette sannsynligvis handlet mer om behov enn taktikk – Amazon hadde bare med fire bytter, keeper inkludert – ga det en enda mer defensiv stil i resultat.

Mot slutten av omgangen kom Elen Botten på et godt raid, men ble stoppet av en Amazon-spiller. Klareringen så grei ut, men Botten lå lenge nede, og måtte fraktes ut med båre. Det dreier seg sannsynligvis om en nerve, og er neppe verken brudd eller forstuing. Likevel måtte Røa fullføre med ti spillere etter at alle byttene var gjort.

Etter avbruddet ble det et frispark etter hendelsen, sånn omtrent fire meter i hver retning fra cornerflagget. Gunhild Herregården skrudde ballen flott inn, og flere løp for å heade den inn. Det oppsto mye fram og tilbake, men til slutt lå ballen i mål. Det viste seg imidlertid at ballen gikk inn allerede på skuddet til Herregården, som dermed ble matchvinner.

 

Røa tilbake – Amazon med noe på gang

Røa var best i en kamp der bare ett av fem mål – det siste – kom uten forsvarstabber. Dette kan skrives på kontoen for tidlig start, og begge lag kommer nok til å trene mer på å unngå slikt fremover. For Røas del beviste de at de har planer om å score mål, at de har greid å snu kamper, at de kjemper til siste sekund og at høstsesongen ikke lenger er et samtaleemne. Minus for osloklubben får være at de fortsatt er litt for avhengig av enkeltpersoner hittil, og at det ble litt for mange tilbakepasninger.

Amazon Grimstad, på sin side, viste i én omgang at de kan ha skumle hensikter. Gode kontringer og en rask omstilling fra forsvar til angrep viste at Amazon Grimstad finner en spillestil som matcher spillerne, og ikke et ideal. Det kler dem langt bedre. Dessverre for Amazon gikk de i fellen å prøve å forsvare inn ledelsen fra første omgang, og jo mindre farlige Amazon var, jo mer skrudde Røa på presset. Det var bare etter Røas matchvinnende mål at Amazon Grimstad kom frem igjen og viste hva de kunne. Dersom Amazon blir mindre redde for å tape og mer sultne på å vinne, kan sørlendingene overraske.

 

Røa – Amazon Grimstad 3-2
Tilskuere: 142, inkludert Even Pellerud, halve Serieforeningen for Kvinnefotball og en rekke fotballspillere fra andre lag.
0-1 Eline Glamsland (12)
1-1 Jodi Ann Robinson (16)
1-2 Silje Blakstad (45)
2-2 Synne Skinnes Hansen (74)
3-2 Gunnhild Herregården (87)
Dommer: Emilie Rodahl Dokset, Bækkelagets SK. Et par hands vi stusset på at ikke ble dømt, ellers grei.
Gult kort: Trine Lise Åvik, Amazon Grimstad (85)

 

Røa (4-3-3): Silje Vesterbekkmo – Alma Botten (46. Isabell Bårdsgjerde), Hedda Strand Garsjord, Gunhild Herregården, Nora Byom Nilsen – Synne Skinnes Hansen, Elen Botten, Marita Holmen Iversen – Sofie Skjelstad Jensen (46. Line Holter), Jodi Ann Robinson, Vilde Hasund (79. Kine Kvalsvik)

Amazon Grimstad (4-3-3): Line Geltzer Johansen – Emma Lisa Salomonsson, Kelsey Hood, Rachel Breton – Mona Lohmann (77. Linn Christine Fabergshagen), Stina Kleppe, Emma Beckett, Kristine Meland – Silje Blakstad, Trine Lise Åvik, Eline Glamsland (82. Heidi Eikeland).

Tags : Amazon GrimstadRøa
Andreas

The author Andreas

Leave a Response