close
CupNyheter

Cupen 1. runde

Da er 1. runde over, og vi tar en rask oppsummering.

 

Et par små bomber

Stoppen overrasket alle med å vinne 1-0 mot Nanset. Stoppen har mistet mange spillere siden i fjor, og at de slo Nanset hjemme sier mye. Larvik-laget er favoritt til å spille om opprykk, og de har to klare seire, mens Stoppen tapte hjemme for Skarphedin. At Stoppen vant, må derfor ses på som en stor overraskelse.

Litt overraskende var det også at Fart tapte hjemme mot Tynset i en kamp Tynset var klart best. Dette tror vi delvis skyldes at Fart ikke var i kampform og at de ikke satser på cupen. Likevel viser Tynset at de har et lag som er klare for å kjempe om opprykk til Farts divisjon. Tynset har tatt to sterke borteseire med klar margin mot Volda og Hødd i egen serie også.

Det ble også en klar seier til Hinna over Lyngdal med sterke 4-1, men laget har kommet raskt ned på banen i egen avdeling.  Tap for Kaupanger og Klepp 2 gjør at de må hevde seg til neste runde. En så stor seier er en liten overraskelse.

 

Førstedivisjonslag som ramlet videre

Byåsen kranglet seg videre med seier over Verdal etter at de rotet bort første en tomålsledelse og så en ettmålsledelse. Til slutt ble det 4-3 for Byåsen. Trønderne lyktes brukbart også mot Urædd, der det ble et 1-2 tap for opprykksfavorittene.

Kongsvinger slapp med skrekken mot Raufoss. Kampen gikk til straffesparkkonkurranse, der Kongsvinger trakk det lengste strået.

Urædd vant 2-0 i Kristansand mot Gimletroll, og er dermed igjen klare for neste runde. De sortkledde er favoritter til å bli det første laget fra Telemark til å spille i Toppserien, og greide seg greit mot andredivisjonslaget uten egentlig å imponere.

Lyn imponerte ikke i «Gokk», og lå under 0-2, men greide å snu til 3-2 med Kristin Mikaelsen som matchvinner. Vi bør se mer til Lyn enn dette fremover om de skal være med i opprykksstriden, men det holdt til neste runde.

 

Kamper med full kontroll

Øvrevoll Hosle sto ikke uventet for en overlegen seier da de nedsablet skienslaget Fossum hele 13-0 i Skien. Etter en middels bortekamp mot Kongsvinger fikk bæringene vise at de er farlige i 1. divisjon. Fossum på sin side vil overraske om de blir noe mer en midt på treet i 2. divisjon avdeling 2.

Fortuna Ålesund lekte med Sunndal og beviser fortsatt god form. 9-0 med syv forskjellige målscorere hjemme på Color Line Stadion. Grand Bodø hadde god kontroll på Bossmo Ytteren og vant kontrollert 7-1. Laget virker å være i god form. Haugar banket Fana 5-1, og viser divisjonsforskjellen mellom de to. Rogalendingene fikk en tøff start borte mot Grand Bodø, men har her vist seg litt fram igjen. Kaupanger tok ingen fanger mot Voss og vant hele 4-1 hjemme, med samtlige hjemmemål av Synne Sofie Christiansen.

4-0 ble ellers et populært resultat. Fløya fjernet all tvil om hvem som er best i Tromsø akkurat nå med en klar 4-0 mot Stakkevollan. Dersom dette er tegn til hvordan det går i 2. divisjon, ser det ut til at vi snart ser de grønnkledte i toppfotballen igjen. Åsane hadde god kontroll mot Fyllingsdalen i nord mot sør, og det ble til slutt 4-0. Grei hadde ingen problemer mot Brumunddal, og den tidligere Stabæk- og Konnerudspiller Soorin Saba Bamdadsoofi scoret to av målene i en 4-0-seier. Sarpsborg 08 vant greit 4-0 borte mot Ørn-Horten. Dette er fullt brukbart uten å kaste bort energi for østfoldingene.

 

 

Kampene ellers

Dessverre ble det to lag som trakk seg. Verst var det at Hardhaus trakk hele laget sitt fra kvinnefotballen, og ga Innstrandens seier på walkover. Også Sortland trakk seg og ga dermed Mjølner seier på walkover.

Hødd vant 2-0 over Clausenengen i Kristiansund. Hødd har hatt et greit tak på hjemmelaget, og dette overrasker lite.

Bossekop og Porsanger spilte en jevn kamp som endte med 1-1 etter 90 minutter. Bossekop scoret 2-1, og gikk dermed videre som eneste Finnmark-lag.

Andreas

The author Andreas

Leave a Response