close
LandslagNyheter

Finjord overrasker med uttaket

Solveig Gulbrandsen og Silje Vesterbekkmo er ikke med i kvalifiseringen til OL. Logikken er ikke klokkeklar.

 

Pussige prioriteringer

Finjord presenterte 19 spillere i troppen til OL-kvalifiseringen i Nederland i mars. Det var flere besynderlige ting å merke seg. Fraværet av Solveig Gulbrandsen er et av dem. Finjord har argumentert med at Gulbrandsen ikke er i form. Dette kontrer Gulbrandsen i VG med at selv om Kolbotn sliter, er ikke hun i dårlig form. Ironsk nok er Andrine Tomter med, så det er tydeligvis ikke Kolbotn det står på.

Skulle man likevel akseptere at dårlige resultater kan settes i sammenheng med manglende uttak, er uttaket enda pussigere. Camilla Christensen spiller på et Vålerenga som på ingen måte har levert. Stabæk har ikke vært på topp heller, men de straffes hardere, bare Trine Rønning blant utespillerne er med.

Selv topplaget LSK Kvinner får redusert spillergruppen fra seks til fire, da Isabell Herlovsen er skadet og Marit Sandvei og Anja Sønstevold ikke er med.

 

Lite ære evnes overraskelsene

Avaldsnes har med sine to spillere Elise Thorsnes og Maren Mjelde, mens bronselaget per i dag, Røa, har ikke med noen spillere. Silje Vesterbekkmo ble erstattet av Kristine Nøstmo i Trondheims-Ørn. Røa har vært den store overraskelsen, men ingen spillere er funnet gode nok. Ørn får heller ikke med noen spillere etter at Lisa Marie Karlseng Utland ble skadet.

Begge lag har levert, især oslolaget. Likevel regnes altså verken Hedda Strand Gardsjord, Line Holter, Inger Ane Hole eller Oda Fugelsnes som gode nok. Når Maria Thorirsdottir også er blant de skadde, er det pussig at ikke flere forsvarsspillere er hentet inn.

Skjønt helt umulig er det ikke. Finjord har sagt at han skal se Trondheims-Ørn – Vålerenga. Dermed kan Hole i det minste komme med.

 

Forsvarsmanko for å få inn utenlandsproffer

For forsvaret er kanskje det pussigste. Skammelsrud Lund, Rønning, Holstad Berge og Ingrid Moe Wold er klare forsvarsspillere. Maren Mjelde blir brukt bakover, men det er å misbruke en i utgangspunktet dyktig offensiv midtbanespiller. Vi mangler altså Thorirsdottir og Sandvei bakover, og ingen nye forvarsspillere er kommet inn.

I stedet har vi fått inn flere spennende spillere som ikke var med til VM. Synne Jensen (Wolfsburg) og Andrine Hegerberg (Kopparbergs/Göteborg) erstatter Herlovsen og Utland. Likevel er det en forvarsspiller som aldri blir vurdert. Hun har gjort det bra i Sverige, og senest på søndag var hun svært delaktig i en imponerende uavgjort mot seriefavoritt Rosengård (tidligere LdB Malmö). Jeg snakker selvfølgelig om June Pedersen, en spiller som av uforklarlige grunner aldri ser ut til å ha blitt vurdert. I en tid der vi sliter med venstrebacker, er det pussig at overraskelseslaget Piteås solide spiller aldri blir nevnt.

 

 

Finjords tropp

Keepere:

Ingrid Hjelmseth – Stabæk
Cecilie Fiskerstrand – Stabæk
Kristine Nøstmo – Trondheims-Ørn

Utespillere:

Maren Mjelde – Avaldsnes
Lene Mykjåland – LSK Kvinner
Gry Tofte Ims – Klepp
Trine Rønning – Stabæk
Emilie Haavi – LSK Kvinner
Elise Thorsnes – Avaldsnes
Marita Skammelsrud Lund – LSK Kvinner
Kristine Minde – Linköping
Nora Holstad Berge – Bayern München
Hege Hansen – Klepp
Andrine Hegerberg – Koppabergs/Göteborg
Ada Hegerberg – Lyon
Ingrid Moe Wold – LSK Kvinner
Andrine Tomter – Kolbotn
Synne Jensen – Wolfsburg
Camilla Christensen – Vålerenga

Tags : Landslagsuttak
Andreas

The author Andreas

Leave a Response