close
2. divisjon

En gjennomgang av 2. divisjon mot slutten

Vi har neglisjert situasjonen i 2. divisjon lenge nok. Her tar vi en rask oppsummering:

 

Avdeling 1

Raufoss har, ikke overraskende, tatt den første kvalifiseringsplassen. De er riktignok langt bak avdelingsleder Vålerenga 2. De leder med seks poeng på LSK Kvinner 2, og på tirsdag møtes de to i LSK-hallen. Vinner Vålerenga den, er det bare en svært tynn målforskjellteroi som kan hindre em gruppeseier.

Som kjent er det 2 lag som skal spille om opprykk, og her er det så berømte problemet som vi omtalte i fjor og mange andre har fått med seg i år. Skeid ligger rett over nedrykksstriden, åtte mål bedre målforskjell, men like mange poeng som, Grei 2. Skeid møter Røa 2 borte tirsdag, mens Grei 2 møter et annet bunnlag, Elverum, på søndag. Går ting veien for andrelagene, er altså Skeid et opprykks- og nedrykkslag som mye omtalt. Ned fra divisjonen går etter alle solemerker Brumunddal og Elverum, sammen med et lag til som det blir rimelig vrient å forstå hvilket er om Skeid ender under streken.

 

Avdeling 2

I Telemark har det vært et lite maktskifte. Snøgg er nå foran Skarphedin, og Pors sniker seg forbi Fossum. Snøgg kjemper faktisk om kvalifisering til 1. divisjon. Dessverre for dem er de litt for flinke til å spille uavgjort, og enda Gimletroll har tapt for Snøgg hjemme og har ett tap for Nanset, også det hjemme, holder det til to poengs ledelse på Snøgg, som har seks uavgjort. Det er ingen interne oppgjør igjen, så det handler om disiplin i de andre kampene.

Nanset er bak dem, men har egentlig forspilt sine sjanser. Lyngdal har en teoretisk mulighet bak der igjen, men vi tror ikke helt på det. Nederst finner vi Kongsberg, som trakk laget, og Amazon 2, som har 2 poeng. Foran dem har vi Stoppen (gamle Liungen) med 7.

På grunn av at Kongsberg trakk seg, blir det litt vrient å følge med på de forskjellige rundene, men Gimletroll møter uansett Skarphedin hjemme på søndag, mens Snøgg møter Pors hjemme tirsdag.

 

Avdeling 4

Fyllingsdalen har åtte poengs avstand til Vestsiden-Askøy på fjerde (innimellom er Klepp 2 og Sandviken 2) med fem kamper igjen. Bergenslaget er sikret gruppeseier med tre seire eller to dersom Vestsiden spiller uavgjort minst en gang. Fyllingsdalen har kommet litt ut av ingenting, og imponerer i denne avdelingen i Haugars fravær. Oppgaven er langt fra umulig for Fyllingsdalen, som har igjen kamper mot lag lenger ned på tabellen, og ingen mot andrelag.  Vestsiden-Askøy, også et out of the blue-lag, har noen litt pussige poengtap, og er fortsatt ikke stabile nok til at vi tror de tar igjen Fyllingsdalen. De har igjen kamp mot blant annet Avaldsnes 2, og det kan gå alle veier.

Nederst finner vi Voss, Fana og Førde. Førde er soleklart sist, mens Fana har en teoretisk sjanse til å unngå nedrykk. Voss har relativt god kontakt til lagene foran.

Søndag møter Fyllingdsalen Voss hjemme mens Vestsiden-Askøy møter Kaupanger borte. Vrient for Vestsiden-Askøy, mens Fyllingsdalen må leve med et tungt favorittstempel. Blir det hjemmeseier for bergenserne, er svært mye gjort.

 

Avdeling 6

Lørdag er det rett og slett «seriefinale». Vinner Tynset borte mot Molde, er avstanden dem imellom 11 poeng, og Molde har tre kamper igjen. Med Molde-seier er avstanden «bare» seks poeng, så Tynset ligger uansett ryddig an. Med en kamp mer spilt er det, som vanlig, Trondheims-Ørn 2 som leder. Tynset viser, som Byåsen før dem, at de holder det nivået. Det får de bruk for, laget skal i ilden to ganger til helgen, på søndag møter de Clausenengen.

Clausenengen begynte forferdelig, men etter to ganger juling, tok de seg opp, og har ryddige resultater. De ligger sist, men det er tett oppover . Det gamle toppserielaget Verdal ligger på plassen foran, men to poeng foran Clausenengen med en kamp mer spilt og to poeng bak Volda med en kamp mindre spilt. Verdal møter Trondheims-Ørn 2 på mandag, så det kan bli i tøffeste laget.

 

Avdeling 8

Hålogaland fotballkrets er noe kaotisk. Den ledes med 11 poeng av Medkila 2, med Innstrandens på en andreplass, om enn med tre kamper mindre spilt. Deretter følger Grand Bodø 2 med en kamp mindre enn Medkila 2 og to mer enn Innstrandens – men altså tre poeng mindre. Innstrandens nærmeste konkurrent til opprykksspill er Bossmo/Ytteren og Mjølner.

Lørdag er det «toppoppgjør» mellom Medkila 2 og Innstrandens i Harstad. Sortland, som tidligere var et topplag i avdelingen, er nå solid sist. De tar imot nettopp Innstrandens søndag. Vinner Innstrandens begge, har de nesten avgjort avdelingen på egen hånd. Bossmo/Ytteren spiller ikke denne helgen, mens Mjølner spiller borte mot Gand Bodø 2.

 

Avdeling 9

Denne har vi vært innom før. Fløya er bare formaliteter unna å vinne serien. Selv med uavgjort i toppkampen borte mot Stakkevollan lørdag holder det inn med den ekstreme målforskjellen. Fløya får uansett matchballer i den andre toppkampen, som hjemme mot Bossekop, som har sneket seg opp på andreplass, og mot noe skuffende Tromsø, som ligger tredje sist. Bossekop møter Tromsdalen hjemme og må vinne for å holde liv i den syltynne teorien om opprykk.

Bardufoss har null poeng og rykker ned. Furuflaten har heller ingen lett situasjon.

 

Hvem går opp?

Slik vi ser det, blir det Raufoss, Skeid, Gimletroll, Fyllingsdalen, Tynset, Innstrandens og Fløya som vinner.

Vi vet at Skeid og Raufoss kommer i hver sin gruppe. Vi vet også at Innstrandens og Fløya spiller om retten til å gå til gruppen, og alt peker på at Fløya vinner.

Gimletroll og Skeid virker ikke som noen topplag. Raufoss, Fløya og Tynset virker som de beste lagene på papiret, med Fyllingsdalen som littegrann svakere. Dette er muligens urettferdig om vi ser på cupresultatene, der lagene må bryne seg mot bedre motstandere. Raufoss tapte knepent for Kongsvonger, mens det ble klarere tap for Fløya. Tynset slo ut Fart, så det høres brukbart ut.

Samtidig er det ikke uvanlig at Raufoss overpresterer i cupen og ikke helt lykkes i å kvalifiserer seg. Dermed tror vi mest på Tynset. Fløya sliter litt mer enn forventet borte, og det kan bli avgjørende til fordel Raufoss eller Fyllingsdalen.

Så får heller Gimletroll og Skeid tilgi oss om det viser seg at vi har tråkket i salaten.

Andreas

The author Andreas

Leave a Response