close
2. divisjonRegelendringer

Nedrykk det mest fornuftige

Skeid har nettopp blitt frarøvet plassen som gir kvalifisering om plass i 1. divisjon. Det var på tide.

Først og fremst håper vi at Skeid finner veien tilbake til 2. divisjon, og at de lykkes bedre da. Laget har lange tradisjoner innen kvinnefotball, og dekker et område i Oslo med høyt innbyggertall og gode fotballtradisjoner, men altså ingen topplag. Det er prinsippet vi argumenterer mot.

Andrelag kompliserer

Det har vært langt mer oppmerksomhet enn vanlig om 2. divisjon avdeling 1. Siden vi belyste temaet for ett år siden, har media interessert seg mer og mer for den odde situasjonen der et lag kan både rykke opp og ned samtidig. Nytt av året er at Sarpsborg 08 har gått fra opprykks- til nedrykksfavoritt, og om de rykker ned, blir det enda vanskeligere å få kabalen til å gå opp.

Problemet til NFF er i hovedsak for avdeling 1 at det hoper seg opp av andrelag. Å fjerne andrelag fra serien for kvinner uten å gjøre det samme for menn er også høyst problematisk all den tid de to kjønnene må følge samme regler så langt det lar seg gjøre. Å sende andrelaget til Stabæk og Røa ned til avdeling 2, der de må regne med to til fire timers kjøretur til alle bortekampene og der de andre lagene må legge inn en like lang tur opp til Oslo-området er ikke praktisk gjennomførbart. Å utvide antall lag i 1. divisjon er nok den beste løsningen, men det er bare en midlertidig løsning.

Vi mistenker at NFF kontemplerer to løsninger. Enten utvider de antall lag i avdeling 1, eller så kutter de antall opprykkskandidater. Muligens begge.

Nivåforskjell for oslolaget

Tilbake til Skeid. Laget har altså rykket ned. Reglene er slik, mener Rune Pedersen, at nedrykk inntreffer først. Denne oppklaringen burde ha kommet tidligere, for Skeid kan ha spilt med nettopp det i tankene at det eneste viktige for dem var å sikre andreplassen blant andrelag.

Skal man imidlertid dømme hva som er best for produktet Toppserien, er det utvilsomt ikke i noens interesse at man skal belønne 10. plass i divisjonen med opprykksmulighet. Hvor vidt Skeid er bedre eller dårligere enn Fløya eller Innstrandens, som nå slipper internkvalifisering, er ikke poenget. Poenget er det at man skal belønne de som er best i sin avdeling med spill om plass i 1. divisjon.

Vi tror ikke at Skeid ønsket å spare krefter slik at de endte på nedrykksplass. Det er heller ikke poenget. Poenget er at da 2. divisjon avdeling 1 fikk to plasser, var andrelag unntakene. Vi har fått Lyn, Kongsvinger og Øvrevoll-Hosle gjennom nåløyet der. I 1. divisjon finner vi også Grei. Toppserien har fem lag fra området som avdeling 1 inkluderer. Nå, selv med færre andrelag, bør man spørre seg om Indre Østland fortsatt skal ha denne særbehandlingen.

PS: Vi håper at Skeid ikke bare fortsetter å satse på kvinnelaget, men også at de begynner å satse på hjemmesiden.

Tags : SkeidSkeid damer
Andreas

The author Andreas

Leave a Response