close
LandslagNyheter

OL-troppen – skuffende og kjedelig

Roger Finjord er ferdig med å være spennende og satse på ungdommen – nesten. I sitt uttak har han fulgt trygge løsninger, med mindre de spiller i Oslo.

Det er selvfølgelig vanskelig å komme utenom den store mengden spillere som spiller i utlandet: Kristine Minde, Nora Holstad Bergen, Caroline Graham Hansen, Andrine Stolsmo Hegerberg, Ada Stolsmo Hegerberg og Synne Sofie Jensen. Bare June Pedersen mangler, noe overraskende.

Ung er ut, Oslo er ut

Roger Finjord satset på det trygge denne gangen. Antall spillere som er rundt 30 under kvalifiseringen, inkluderer Ingrid Hjelmseth (35), Ingvild Stensland (34), Trine Rønning (33), Gry Tofte Ims (30 på åpningskampen), Lene Mykjåland (29), og Nora Holstad Berge (28).

Dette er jo gode spillere, men det betyr at generasjonsskiftet ble med praten. Så da har ikke Finjord store argumentene for ikke å ta med Solveig Gulbrandsen, Hedda Strand Gardsjord eller Silje Vesterbekkmo. Ei heller June Pedersen, som vi nevnte tidligere. Dermed er bronselaget Røa nok en gang ignorert. Vålerenga hadde ikke en stor sesong i 2015, men Christensen var god. Det holder tydeligvis ikke for Finjord.

Avaldsnes og Lillestrøm dominerer klart. Gullvinnerne har seks spillere med, mens sølvmedaljevinnerne har fire. Nå er det slik at de ti spillerne er gode kandidater i og for seg, men det er betenkelig at Finjord bare kan finne en liten håndfull spillere fra Toppserien som spiller for andre lag. Gamlelaget Stabæk får fire spillere, selvfølgelig, og Trondheims-Ørn får to, mens Klepp får en.

Satt på spissen: Om ingen spillere fra bronselaget Røa holder nivået til Finjord, og Finjord finner fire spillere fra laget som endte bak, bør finnmarkingen tenke på å bytte ut seg selv med Geir Nordby. Og det er altså før vi diskuterer laget som rundspilte LSK Kvinner i 22. serierunde.

Finjord satser offensivt

Keeperposisjonen består av et førstevalg og to som kanskje er bra nok. Å hoppe over Vesterbekkmo er feil. Rett og slett. Men nok om det.

I forsvar er det sannsynligvis Trine Rønning, Marita Skammelrud Lund, Nora Holstad Berge, Stine Reinås, Andrine Tomter og Ingrid Moe Wold som er naturlige. Det betyr at vi har hele ett alternativ på kantene. Ingrid Moe Wold har også spilt mesteparten av tiden sin som midtbane. Hun har i og for seg levert bakover, men er fortsatt offensiv.

Og offensiv er stikkordet. Maren Mjelde, Lene Mykjåland, Emilie Haavi, Kristine Minde, Caroline Graham Hansen og Andrine Hegerberg er gode midtbanespillere, men alle er i utgangspunktet offensive. Mykjåland og Mjelde kan selvfølgelig ta playmakerrollen, men det er ikke den de naturlig tar. I stedet har vi Ims og Stensland. Ims er faktisk egentlig relativt offensiv på Klepp, men spiller også defensiv midtbane. Så her skal det løpes og satses offensivt. Sprekt, men virker ikke som om det  er en plan B.

Foran har vi altså Synne Sofie Jensen, Lisa-Marie Karlseng Utland, Elise Thorsnes, Hege Hansen og Ada Soltsmo Hegerberg. Fem rendyrkede spisser i tillegg til seks offensive midtbanespillere som kan vurderes.

Kort sagt får håpe at vi får spillet inn i vår bane. Vi møter tross alt bare Sverige, Nederland og Sveits.

Andreas

The author Andreas

Leave a Response