close
LandslagNyheter

Finjord gambler med keeperplassen

Roger Finjord gambler nok en gang. Vi spiller OL-kvalifisering nå med bare urutinerte keepere.

Josefine Ervik var det siste uttaket etter at det ble klart at Ingrid Hjelmseth ikke ble klar. Dette er et klart signal om at Silje Vesterbekkmo, som har gjort en supersesong for Røa, ikke er god nok. Hvorfor er så det tilfelle?

Merk: Siden vi skrev denne saken, kom det frem at Ingrid Hjelmseth ikke har meldt frafall, men er spillerklar. Finjord svarer med at han ikke har ønsker om å gamble med situasjonen til Hjelmseth. Dette gjør bare avgjørelsene til Finjord enda merkeligere.

Det spesielle med Josefine Ervik er at hun ikke engang er førstekeeper i Vålerenga. Vi regner med at Line Geltzer Johansen tar over som førstekeeper der. Så har Finjord sett noe som Vålerenga ikke har sett? Kanskje. Mer sannsynlig er det at han gambler med å få inn yngre spillere. Yngre spillere er viktig, men det er faktisk dumt på keeperplassen. Der bør man ha en stødig spiller. Og for øvrig er Vesterbekkmo tre år yngre enn Hjelmseth. Og Røas boikott av landslaget var for åtte år siden. Det holder ikke lenger.

Enkelte har kommentert at dette minner om situasjonen i 2009, da vi hadde et keeperproblem etter at Bente Nordby ga seg og Erika Skarbø var skadet. Problemet med den situasjonen var at Ingrid Hjelmseth var et selvsagt førstevalg i Stabæk og hadde lang fartstid i Asker og Trondheims-Ørn. Hun hadde også vært innom landslaget tidligere. Konkurransen var Caroline Knutsen, som var klar førstekeeper i to sesonger på rad før 2009. Erika Skarbø vant plassen foran Christine Colombo Nilsen og Ingrid Hjelmseth i 2008, men Nilsen var også skadet. Så vi hadde maks uflaks som kom i situasjonen og maks flaks som kom ut av den.

Skal vi stole på flaksen? Finjord ser ut til å tro det. Tross alt er Cecilie Fiskerstrand en god keeper. Hun er derimot uerfaren, og var tredjevalget i VM – etter Vesterbekkmo. Kanskje løser hun oppgaven med bravur, men det er en unødvendig gambling.

 

 

Andreas

The author Andreas

Leave a Response