close

Sølv er nederlag for Utvik og resten av Avaldsnes. Vi tror derfor det ikke blir jubelstemning helt ennå på Haugalandet.

Avaldsnes_IL

Spillerne: Det er ikke til å komme bort fra at Avaldsnes har en god stall. Keeperen er vi fortsatt usikker på, skjønt vi vet at McNulty er fullt brukbar, og vi tviler på at Schiffel blir hentet inn om de ikke har tin på stell. Foravaret har Andrine Tomter på venstre back og Ingvild Ryland på høyre. Aberet er midtforsvaret; Himle er nok selvsagt, men deretter er det uklart – Andreia fikk ikke helt dreisen på fjoråret, og vi får se om hun leverer i år.

Midtbanen virker i og for seg godt spent med Mjelde, Leticia Santos, Luana og Jonsdottir. Foran har de altså Holmfridur Magnusdottir, Elise Thorsnes og Cecilie Pedersen. I tillegg til at Santos, som gjerne er høyre back, er dyttet fremover, har vi altså satt opp en førsteellever uten å få plass til Hege Hansen. Det sier vel det meste.

Ut har altså Debinha og Rosana gått. Dette er store tap, men det er nok gode spillere til at det skal kunne gå. Enda verre var nok Hellenberg og Short, men slik er fotballen. Det er uansett et skummelt lag. Det som skiller dem fra en sekser er nok mest midtforsvaret og det faktum at vi ikke er helt sikre på hvor Ryland står for tiden. Keeper gjenstår i og for seg å se.

terningkast_4 AILLaget: Avaldsnes har definitivt et godt lag, og de har også et par gode alternativer. Satsningen på Hanna Dahl og især Meryll Abrahamsen har også båret frukter i noen grad. Vi har ikke hørt fra Alex Singer og Yoreli Rincón, men vi mistenker at disse ikke har fått forlenget kontrakt.

Det betyr at det er tre-fire gode alternativer, og så er vi litt usikre på hvem som skal steppe inn. Utvik har snakket om å kutte ned på utgifter, men bør likevel vurdere om han bør få flere spillere til å komplimentere laget. En skade på for eksempel Mjelde kan bli skjebnesvangert på det nåværende tidspunkt.

Laget som mer enn elleve spillere er ikke ennå kjennetegnet til Avaldsnes. Laget er et formlag, og poengtapene deres kommer ofte ut ifra frustrasjon over motstanderne. Ørn har to ganger overrasket dem, og LSK er fortsatt for vanskelige. Det som taler til Avaldsnes’ favør var at de i fjor ikke rotet bort særlig mange poeng, og enda det var delvis fordi LSK kjørte i tredjegir de siste gangene, lyktes det Avaldsnes å være nær gullaget. De leverer derfor oftest bra under en trener som holder dem i  tøylene.

Se alle forhåndstipsene for 2016 her!

Trener: Sånn apropos: vi ble hengt ut da vi kommenterte at vi hadde begrenset tro på Tom Nordlie. Det blir umulig å gi dårlig karakter til en mann som har vunnet Champions League, men vi er fortsatt ikke 100 % sikker på om det konverterer til suksess i Toppserien.

Det gjenstår å se. Colin Bell er på papiret en svært dyktig trener, men FFC Frankfurt lar ham ikke gå om de kan unngå det. Gitt situasjonen til FFC da han forlot dem, er det grunn til å tro at magien var brukt opp. Australske Matt Ross har fått FFC på sporet igjen, og har tatt inn to poeng på suverene Bayern München.

Dette er en trener som har alt som teller for ham, men det er en annen fotballkultur i Tyskland, der man gjør som treneren sier. Norsk fotballkultur handler mer om meningsutveksling og å forstå i stedet for å utføre, og Bell må takle dette om han skal bli en suksess. Og ettersom han er en svært dyktig trener, tror vi han får dette til.

terningkast_5 AILFjoråret: Sølv i serien og sølv i cupen er veldig bra. Det at Avaldsnes bare er fornyød med gull får stå på deres kappe, resultatet er faktisk veldig bra.

Starten var ikke all verden, og noe skjedde mellom Nordlie og klubben som ingen vil kommentere, men det som er sikkert, er at plasseringen til slutt ble imponerende. Avaldsnes viste at de nå er så nær gull som de kan komme, og det kan bli veldig tøft å stoppe dem.

Konklusjon

Colin Bells lag spiller for gull, og det blir en tøff duell om det edle metallet. Skal de lykkes, handler det om å ha et så samstemt lag som mulig. Avaldsnes har nå hatt trenere på samlebånd, og de trenger å skape stabilitet og forutsigbarhet. Dette betyr også at spillerne må gjøre sin del.

Gjør de det, ligger alt til rette for at Oslo-hegemoniet blir brutt for første gang siden 2003. Det krever is i magen og fornuftig pengebruk.

 

Tags : Avaldsnesforhåndstips 2016
Andreas

The author Andreas

Leave a Response