close

LSK Kvinner har begynt å skaffe seg et hegemoni, og vi ser ikke helt at noen skal lykkes i å stoppe dem helt ennå.

lsk-kvinner-logo2012-270x300

Spillerne: Toppkaranteren har selvfølgelig delvis å gjøre med at vi sammenlikner innad i Toppserien. Det er selvfølgelig plass til toppspillere utenfra. Når det er sagt, er dette en bunnsolid tropp.

Keeper er altså Cecilie Fiskerstrand, som har levert en god innsats som Norges nye førstevalg. Forsvaret består av Anna Westerlund, Marita Skammelsrud Lund, Marit Sandvei og Ingrid Moe Wold. To av disse plukkes konsekvent ut på det norske og en konsekvent for Finland, og Sandvei har også landskamper for Norge. Midtbanen er stappfull av toppspillere, som Mykjåland, Bachor, Löfwenius og Spitse. På topp Haavi og Herlovsen, sistnevnte toppscorer i 2015.

Midtbanen er kanskje på papiret ikke fullt så imponerende som de andre, men dette er gode spillere som til de grader har levert.

terningkast_4 LSKLaget: LSK Kvinner bygger mye samhold og lek og moro utenfor banen, noe som allerede kom før, men skjøt fart under importen av Lene Mykjåland og Cecilie Kommandantvold Pettersen. Sistnevnte er ellers eksempel på en av mange som holder godt nivå rett utenfor førsteelleveren. Andre er Marte Berget og Anja Sønstevold. Ikke akkurat dårlig, det.

… og så  stopper det litt opp. Lund, van den Berg, Ludvigsen og Svestad forsvant. Erstatterne kommer hittil fra egen stall. Og det er litt greia til LSK Kvinner. At Ludvigsen forsvinner er typisk dem; de mistet Synne Jensen, Anne Lise Olsen, Oda Fugelsnes og Brita Hansen også, og har ikke helt fått til dette med å ha stabile spillere under de aller beste. Løsningen har vært å investere i nye spillere fra utlandet, men det ser ut til å være over nå. Fint at LSK er med på å skape norske stjerner, men det kan gjøre vondt i en overgangsfase.

Et annet problem er at LSK ofte blir frustrert når ting ikke går på skinner for dem. Stabæk borte og Røa hvor som helst har vist det. Det ville seg ikke mot Zürich heller. De mislyktes også veldig hjemme mot FFC Frankfurt. Borte mot samme motstander fikk vi imidlertid se det beste av LSK Kvinner. Laget nektet å gi seg, og vant 2-0 borte – kanskje den beste innsatsen gjort av en klubb noensinne. LSK ga heller ikke fra seg mange poeng, og om de formelt avgjorde serien 18. oktober, var det aldri noen tvil om hvem som kom til å vinne.

Se alle forhåndstipsene for 2016 her!

Trener: Monica Knudsen har faktisk vunnet serien og cupen to ganger på rad. Hun har fått laget til å gi topp motstand mot et av verdens beste lag. Flott, alt sammen.

Likevel er det en liten irritasjon som gjør at vi ikke kan gi toppkarakter. Knudsen har for eksempel blitt taktisk utspilt av Røa de siste fire kampene, og hun hadde ingen åpenbare løsninger mot Zürich heller. Det virker ikke alltid åpenbart hva «plan B» er med dem. Og Monica Knudsen har vært trener siden 2010, og vi så lite av topplaget LSK Kvinner de to første sesongene, før signeringene kom.

Mellom resultatene hun har oppnådd og tankekorsene som gjør at vi avventer jubelen får hun likevel en femmer. God trener med gode tanker, som likevel må bli litt bedre mot taktisk flinke lag

terningkast_6 LSKFjoråret: Vi regner med at LSK Kvinner er mellomfornøyd med å ha røket ut i åttendedelsfinalen, men skal man ha bakkekontakt er dette så bra som man har lov til å forvente når fjorårets Champions League-vinner er motstander.

LSK hadde heller ikke store tapene. Hjemmetapet mot Kolbotn avskriver vi som manglende konsentrasjon (og, du verden, tap for et bedre lag den dagen). Ellers ble det bare ett tap og to uavgjort til. Det er ikke akkurat dårlig. Femtiseks poeng er fortsatt ikke rekord i Toppserien, men det er veldig pent.

Konklusjon

LSK Kvinner er på papiret fortsatt best. De må passe seg for skader, imidlertid, og de må passe seg for en stadig mer profesjonell og taktisk toppserie som kommer til å gi dem utfordringer hele veien. De kan ikke ha mange feilskjær – og det vet de. Og de har vært i situasjonen før.

LSK framstår som det mest solide og forutsigbare laget i Toppserien. De går ikke på mange blemmene, og det er vanskelig å ta poeng fra dem, om enn hederlige tap er markant enklere. Vi tror det holder til seriegull så lenge de ikke tar det for gitt.

 

Tags : forhåndstips 2016LSK Kvinner
Andreas

The author Andreas

Leave a Response