close
1. divisjonBloggForhåndstips

Forhåndstips i første divisjon – 10.-12. plass

Hvordan går det i den nest øverste divisjonen? Vi har raskt gått gjennom lagene i vår nest øverste divisjon og kommet frem til et forsiktig forhåndstips.

Vi tar dette i tre deler med tre lag hver og begynner på bunnen. Der vi dessverre finner en gammel kjenning vi gjerne skulle ha plassert høyere.

12. Amazon Grimstad

Amazon-GrimstadDet er ingen vei utenom, Amazon Grimstad har ikke et lag som er godt nok til å overleve. De har mistet veldig mange spillere, og bare Glamsland og Åvik (om hun fortsetter) er med videre av spillere man naturlig finner i førsteelleveren. Treningskampene deres ha vært mot 2. divisjonslag og 3. divisjonslag, der de ikke egentlig har imponert særlig.

Vi har tolket Amazon Grimstad tidligere, og skal her altså bare ta en rask oppsummering: De tapte for Gimletroll og spilte jevnt mot lag i 2. divisjon med spillere de ikke kan regne med heller. Vi tror de snuste på Frank Berntzen, men han valgte ikke å signere. Vi vet at de snuste på to engelske spillere som enten ikke var gode nok eller fornøyd nok med klubben. Kort sagt er Amazon Grimstad ikke et lag vi ville ha satt penger på i det hele tatt.

11. Raufoss

imagesRaufoss har imponert i enkelte kamper, og de har både en dyktig trener og en tropp som ser ut til å fungere godt sammen. Det som gjør oss skeptiske er imidlertid at forsterkningene er fra Gjøvik-Lyn, som ikke har et damelag over J16. Dermed er dette kanskje bra med tanke på fremtiden, men det spørs hvor mye vi kan forvente med en gang. Ingrid Flugstad Østberg har nok noe betydning, men Raufoss er godt vant til å spille uten henne.

Treningskampene har heller ikke vært supre. I Spania møtte de to lag fra det nest øverste nivået i Spania. Det endte med 1-1 mot Elche og 1-8 mot Sporting Plaza Argel (ikke Angel). Sistnevnte kom i det minste på andreplass i 1. divisjon avdeling 7 (og bak Valencia II, så opprykk er vel sikret der), men 1-8 er ikke bra, uansett hvor mye det er en treningskamp. Elche, som de altså spilte uavgjort mot, rykket ned i 2015. I fjor ble det 3-3 mot Argel og 2-1 mot Elche for Raufoss. Ellers har de spilt mot Skeid, Vålerenga 2 og LSK 2, alle med relativt klare seire. Skeid rykket ned til 3. divisjon, og andrelagene har sjelden tatt form i februar. Kudos for innsatsen likevel.

Man skal selvfølgelig se bak resultatene, men man kan ikke ignorere det helt. Dette gjør at vi ikke har en ubegrenset begeistring for opprykkslaget. Det blir nok en god opplevelse for Raufoss, men vi tror det blir en kort en.

10. Grei

GreiGrei unngikk nedrykk med et nødskrik i siste serierunde der de slo Byåsen hjemme samtidig som Haugar «bare» spilte uvagjort borte mot Sarpsborg 08. Laget leverte ikke helt som forventet i fjor, og det kan være forskjellige grunner til det. De har nå fått masse rutine i trenerteamet sitt. Det er bra, da Grei har en brokete trenerhistorie, og stabilitet kan fungere. Problemet er at Jan Aksel Odden er mest kjent for å satse på å kjøpe seg til suksess (jamfør Fløya, Amazon Grimstad og Stabæk) og Eli Landsem leverte ikke på landslaget. Det kan være forskjellige grunner til det, og kanskje akkurat Grei er der de finner tonen.

Spillermessig har Grei fått Kathrine Killingland fra Gimletroll, Caroline Vad Østby fra Vålerenga og Ida Smedheim Bjerklund fra Kongsvinger via Auburn University Montgomery. De har mistet Sandra Paulos Syversen, som for det meste spilte andrelagskamper,  Tawar Sarzali (som startet på benken, men spilte seg til fast plass) og Marie Bechmann Madsen, som spilte mange kamper. Sistnevnte til Lier og Sarzali til Sarpsborg 08. De går altså nedover i divisjonsnivået, men geografisk beveger de seg ikke veldig langt.

Treningskampene skal man være forsiktig med å lese så mye inn i. På den ene siden er 1-4 mot Lyn, 0-7 mot Kolbotn, 0-2 mot Kongsvinger og 2-4 mot Øvrevoll Hosle er ikke bare gode nyheter. På den annen er andreplass i Lyn Hummel Eliteturnering bra, uten at vi er helt sikker på hvor alvorlig lagene tok den. Vår skepsis er selvfølgelig lett å motbevise, men vi er ikke overbevist hittil.

Tags : Amazon Grimstadførstedivisjonstips 2016GreiRaufoss
Andreas

The author Andreas

Leave a Response