close
1. divisjonBloggForhåndstips

Forhåndstips i første divisjon – 6.- 4. plass

Nå befinner vi oss på øvre halvdel, og vi ser på hvem vi tror blir best av lagene som ikke blir topp tre.

 

6. Øvrevoll Hosle

Øvrevoll HosleLaget var ikke helt med på notene i begynnelsen, og enda det er urettferdig å gi Kjølv Eidhammer skylden for det (innsatsen var ikke så verst), var det helt andre boller med Sverre Nordby. Ny trener i 2016 er Eirik Tord Jensen. Han var trener i Grei i 2014, og oppnådde en helt OK niendeplass. Så hvorfor er vi optimister? Vel, Jensen har variert godt med spillerne, og det virker som om han er med på at Øvrevoll Hosle er en gruppe – les, de har lært av Røas suksessformel av søsknene til Sverre Nordby.

Og ut av gruppa går toppscorerne Iselin Nitter og kaptein og mestscorende Silje Nyhagen. Begge bor i hver sin kant i Buskerud, og prioriterer livet i nærområdet. Dette er et stort tap for Øvrevoll Hosle, men de har mange som banker på døren for å få toppscorertittelen. Nitter var på delt andreplass med Mia Berdahl Jahr, og hun fortsetter. Ny er også Lise Jansbu, som scoret ofte for Fortuna Ålesund. Det ville seg ikke i Vålerenga, men hun kan fungere godt i Øvrevoll Hosle. I tillegg er Nitter åpen for å komme tilbake på høsthalvåret, og da kan ting fort gå i bærumslagets vei.

Øvrevoll Hosle har også mistet Nora Bunæs Nilsen til Buskerud – og Drammen i dette tilfellet. Det ble ikke mange kamper for henne i 2015. Nye er Marie Frihagen Dahl fra Stabæk rekrutt og Live Aandal fra Vålerengas rekruttlag.

Vi tror Øvrevoll Hosle slår tilbake noe i 2016, men er beskjedne optimister.

5. Lyn

LynLyn har variert i treningkamper. Enkelte resultater er svært gode, men i Lyn Hummel Eliteturnering gikk det ikke deres vei. Det er i utgangspunktet gode nyheter, da kaster de ikke bort energi før det teller. Laget var i 2015 dårlige i begynnelsen, så kom en lang, god periode, før de ble dårlige igjen i en kort tid, og så var de gode helt til slutten, da det gikk litt opp og ned. Lyn er altså et flylag som må passe på å holde seg i flyten. Uten Urædd og Sandviken kan faktisk Lyn få det til ganske så bra i år.

Laget til Lyn er proppfull av interessante spillere. Elise Richardsen, som har spilt i Donn, Amazon, Sarpsborg 08 og Fart før, Frida Løvlie Bråttum, tidligere Vålerenga, Elin Nordland som kom fra Røa i år og selvfølgelig målscorerne Andrea Willmann og Maren Hagfors Thoresen. Hanna Maanum forlater klubben (ved en inkurie fant vi ikke en eneste bokført kamp for Lyn), og det gjør også Elisabeth Giske Bakken, som var lånt ut fra Vålerenga. Vi tror også at Camilla Karlsen er ute, ettersom juniorkeeper Christine Berthelsen står treningskampene.

Lyn er blitt ett år eldre og ett  år smartere, og det vil få stor betydning. Laget har stort sett bestått siden i fjor, og Lyn er regjerende J19-norgesmestre. Det betyr at det er nok av spennende spillere som står parat. Spørsmålet er om Lyn er blitt noe bedre siden i fjor. Vi tipper «nei», men det kan bli veldig jevnt.

4. Byåsen

ByåsenEtter å ha vært svært forutsigbare tidligere, har vi vært mer kreative her, og Byåsen får vår støtte fordi de i sin første sesong viste gode takter. Med dyktige Frode Bjørgmo Strømsvik, som fikk til mye bra med Kattem i sin tid, har laget markert seg godt. Det hører med til historien at det ikke bare er ukjente navn her. Byåsen teller Camilla Åseng (tidligere Trondheims-Ørn), Mari Johansen (Kattem), Lene Aanensen (Grei), Kristin Jørgensen (Ørn), Eira Mørch-Thoresen (Røa og Kolbotn), Marthe Enlid (Trondheims-Ørn), Julie Adserø (Kattem, Stabæk, Ørn) og Malin Nevervei (Amazon Grimstad) med flere. De har mistet Følstad, Lindseth, Hovde og Misund, men rutinen skal være stor nok til at de tar skrittet.

Byåsen var på det jevne med små seire og små tap, ser man bort ifra en 6-0-seier og to 0-4-tap. Det ble nesten likevekt – åtte seire, ti tap, fire uavgjort. Det er fint for en førstesesong, men litt tamt om laget har ambisjoner – det er godt med plass bak Trondheims-Ørn i byen. Laget slapp inn helt OK 35 mål, men de scoret mer beskjedne 31. Dette betyr at Byåsen ble det beste laget med negativ målforskjell. Dette tror vi kommer til å forandre seg med Enlid og Adserø, som begge er nye av året. Så gjelder det bare å tette bakover.

Dersom de lykkes nå, kan Byåsen bli en god motstander i Toppserien – om de ikke skynder seg dit. Byåsen har allerede spilt flere sesonger på topp, men det endte med nedrykk, to ganger til slutt. Skynd dere langsomt.

 

Tags : Byåsenførstedivisjonstips 2016LynØHIL
Andreas

The author Andreas

Leave a Response