close
1. divisjonBloggForhåndstips

Forhåndstips i første divisjon – 3. – 1. plass

Så hvem tror vi kjemper om den øverste plassen? Her er avslutningen på vårt forhåndstips om 1. divisjon.

 

3. Kongsvinger

kongsvingerKongsvinger har jobbet seg oppover siden opprykket, og virker nå farligere enn på lenge.  Laget liker mål. Ikke en eneste kamp de har spilt, har endt 0-0, og bare tre med ett mål, alle til Kongsvinger. Bare i bortekampen mot Byåsen gikk de målløse av banen – der tapte de til gjengjeld 0-6. Og det er litt typisk for Kongsvinger – det scores mye og slippes inn mye.

Grunnen til at de scorer så mye er ikke i liten del Ida Bergersen, som scoret hele 28 mål, nøyaktig dobbelt så mye som nummer to på listen. Det at hun fortsatt spiller for hedmarkslaget er gode nyheter for dem, spesielt siden Dina Støve på andreplass for laget scoret 5 mål, og fordi, vel Bergersen scoret 10 mål mer enn resten av laget tilsammen. Det er faktisk litt negativt, for 46 mål er bare brukbart. Bakover er det fortsatt litt å rette på; 34 baklengsmål er greit for midten, men ikke nok for å imponere i toppen.

Kongsvingers største tilskudd er nok fortsatt NTG og tidligere landslagstrener Åge Steen. Samtidig bygger de opp et stadig sterkere lag, og de krabber oppover. Vi tror det stopper på tredjeplass.

2. Åsane

ÅsaneÅsane har hatt en svært god generasjon, og flere spillere har overlevd innhøstingen til Arna-Bjørnar og Sandviken. De oransjekledte har også vært flinke til å etablere seg i toppen, om man da ser bort ifra 2014-sesongen, der laget falt ned til 10. plass. En av forklaringene var tapet av Maria Brochmann, men trener Andreas Sundsbø, som fikk Åsane til topp igjen i fjor, forsikrer at de er et bedre kollektiv nå, og står bedre rustet.

En av grunnene kan også være at per akkurat nå har ikke Åsane mistet en eneste spiller. De har ikke fått så mange nye heller, bare Helene Vassnes fra Arna-Bjørnar 2. Dette styrker nok kontinuitet og kollektivfølelsen. De har også beholdt treneren, som også trekker opp. Forsvaret trekker også opp – bare 20 baklengsmål er minst i 1. divisjon. De hadde også et innhopp av selveste June Hammersland i fjor høst, og om hun holder seg, blir det definitivt et kvalitetsstempel. Forlengs er det verre, det ble dobbelt så mye, 40 mål. Det er for eksempel bare ett mål mer enn Fart, som endte på 7. plass, og hele 25 mål bak Urædd. Som de slo i begge kampene.

Faktisk er Åsane et lag som gjør det bra mot alle lag. Vel, bortsett fra Kongsvinger, som de tapte i begge kampene mot. Uansett, et eldre og mer rutinert Åsane kan dermed få den erfaringen som gjør at de holder et høyt nivå i 90 minutter. Det vil si, Åsane har faktisk et større problem i første omgang enn i andre i stor grad. Holder de tett i begynnelsen, får de kampen i sin bane. De må også starte bedre i år enn i fjor. De fire første kampene var uavgjort, og dermed hadde nordbergenserne tapt åtte poeng. En bedre start og en like stabil sesong gjør susen.

Vi tror de får dette til i 2016.

1. Grand Bodø

Grand Bodø låner av Avisa Nordland, men skriver interessante ting utenom.

Grand Bodø har ikke rapportert verken om spillere inn eller ut. Det skal holde. Laget så ut til å vinne serien i 2015 halvveis, men en dårlig august og overgang oktober-november ødela akkurat nok. For mange uavgjort i forhold til Urædd gjorde at Grand ikke leverte.

Så hvorfor skal de gjøre det nå? Vel, mye handler om Trond Schjølberg. Mannen som fikk Trondheims-Ørn til å minne om et topplag før han forsvant under svært pussige omstendigheter, er nå med i 2016. Han kan få mye til på hjemmebane. Og sånn apropos, det er i og for seg nerven. For Grand Bodøs Nordlandshallen er en festning. I fjor var det bare to lag, Fart og Grei, som lyktes ikke å tape, og begge kampene endte uavgjort. Borte var det Grand rotet bort poengene. Vi er enige med Maria Thorisdottir i at det, særlig i kvinnefotballen, er altfor mye knyttet til hjemme- og bortekamper. Den karismatiske og ubeskjedne treneren har altså nok å ta hånd om for å få det til.

Grand Bodø har kvalitet over hele fjøla, og de har levert godt i vinter. Riktignok er Lyn Hummel Eliteturnering, som altså spilles i 2×30 minutter, ikke alltid en målestokk, men Grand vant turneringen. De slo også Medkila, om enn det var et redustert Harstad-lag. Behagelig hevn var det nok uansett, og et varselsskudd om hva som kan komme.

Vi har respekt for Kongsvinger (om enn de må bli mindre avhengig av en spiller), Åsane, Lyn og Byåsen, men om Grand leverer som vi tror, ser vi ikke for oss noe annet enn at Nordland igjen kommer til Toppserien.

Tags : Åsaneførstedivisjonstips 2016Grand BodøKongsvinger
Andreas

The author Andreas

Leave a Response