close

Nå begynner vi å bli varme i trøya, og vi håper på stadig bedre spill og så i denne runden. Vi ser på situasjonen før tredje serierunde.

Det er nok av godbiter også i denne runden. I runde to så vi at halvparten av kampene var over etter omtrent 20-30 minutters tid, og vi håper på å se en annen utvikling i tredje runde. Det er også varmere i været, og vi håper at vinterkulden og den lange pausen er ristet av slik at vi får se den gode fotballen igjen allerede nå.

 

Kolbotn – Avaldsnes

Kolbotn begynte bra i 2015, så møtte de Avaldsnes borte, og ting gikk litt trått igjen. Nå har de hatt tøffere motstand i de to første kampene, men likevel hentet fire poeng – og de har fordel av hjemmekamp. Laget fra rett utenfor Oslo, som vi ble bedre kjent med nylig, har vist seg fra en god side hittil, og kan bli vanskelige å takle hjemme.

De møter et Avaldsnes som har gjort det greit uten helt å imponere. Seier over Klepp i en kamp som var ifølge rapporter jevnere enn 2-0 skulle tilsi og hjemmeseier 1-0 over Vålerenga i en kamp der vi føler at de ga akkurat det som skulle til gjør at Avaldsnes må opp et par hakk om de vil gjenta fjorårsbedriften og vinne på Sofiemyr.

Spillermessig har Kolbotn beholdt samme lag med et lite utskifte, der Thun ble byttet ut med Elvebakken. Tonje Pedersen og Jenny Norem kan være viktige benkeslitere i tillegg, men deretter er vi usikre på hvem som skal avgjøre. Vi kjenner ikke til noen skader på Kolbotn.

Avaldsnes har vært enda mer konsekvente – de har ikke byttet en eneste spiller på de to første kampene. Det har resultert i to seire, men ikke av den overbevisende sorten, og Ryland og Jonsdottir er neppe fornøyde med å bli benkefyll. Det vitner uansett om en god tropp.

Dette blir nok tettere enn de to oppgjørene i fjor. Kolbotn viste mot LSK at de vet hvordan de skal ligge kompakt og avvente muligheter og feil. Avaldsnes har et godt forsvar, men de kan gjøre feil, og der er Kolbotn ubarmhjertige. Det vil imidlertid være umulig å komme bort fra at Avaldsnes er favorittene, men vi tror på en jevn kamp uansett.

Tilsvarende oppgjør i fjor: 1-4 til Avaldsnes.

Klepp – Vålerenga

Oslolaget får unnagjort Rogaland tidlig. Dette er et oppgjør mellom to lag som har hentet null poeng og scoret null mål. Noe av dette forandrer seg, det er klart. Det er også spennende å se to lag som imponerte ut ifra forutsetningene: Klepp var fullt på høyde med Stabæk, og Vålerenga red av stormen relativt pent.

Hjemmelaget først: Smørsgård og Oladottir fant frem til noe som begynte å likne på noe i angrep, og forsvaret kjempet bra etter at de klønet det til etter fem minutter. Spiller Klepp som i de siste 85, kan de bli tøffe å slå. Likevel er det ikke å stikke under en stol at de er et lag som sliter med å konvertere foran. Midtbanen er brukbar, men var ikke særlig dominerende mot Stabæk, der sjansene mest kom på siden eller på løp på midten. Vi har nevnt Smørsgård og Oladottir, men skulle gjerne ha sett mer av Vistnes og Hiim. Utover at Grøttå Ree har spilt seg inn på bekostning av Bakke, har Klepp beholdt samme lag.

Bortelaget, da? De har en litt vanskelig situasjon. Det er ikke lett å ta poeng på Klepp, og samtidig må Vålerenga få momentum snart – ellers blir det som de siste to sesongene der de har begynt dårlig og karret til seg brukbart med poeng i midten og duppet mot slutten. Går de ut tøft på Klepp Stadion, kan det imidlertid straffe seg, så de må spille med hodet mer enn hjertet. Laget som vil fronte den underholdende fotballen har ikke helt fått det til de to første kampene, men her er poeng viktigst. Da hjelper det ikke at det ikke vil seg foran heller. Vålerenga eksperimenterte litt etter den svake  0-5-kampen, og Anne Myren Stenstvedt kom innpå fra start mens Søndenå gikk ut. I tillegg kom Maren Hauge inn for Frida Lyshoel og Tina Schryvers, Anne Lise Olsen og Ina Skaug  for Camilla Ose, Silje Blakstad og Synne Christiansen.

Vålerenga famler fortsatt litt etter hva som skal være førsteelleveren, mens Klepp virker mer sikre. Det blir nok tett, men hjemmebanefordelen peker også i retning av at dette kan bli en hjemmeseier.

Tilsvarende oppgjør i fjor: 3-1 til Klepp.

Sandviken – Stabæk

Hjemmelaget har startet sesongen godt med fire av seks poeng. Samtidig har de møtt et Arna-Bjørnar vi ikke vet hvor vi har og nedrykkskandidat Medkila. Likevel har laget markert seg positivt. De har beholdt samme førsteellever bortsett fra at Vilde Øyri fikk prøve seg fra start på bekostning av Elida Knudsen. Og akkurat foran går det litt så som så. Det er blitt to mål, og et av dem riktig så pent, men vinnermålet var kløning av Medkilas keeper.

Det blir ikke lett for Sandviken å score på Stabæk heller. Riktignok fikk de noen utfordringer hjemme mot Smørsgård og Oladottir, men de har et godt forsvar og en god keeper som gjør at de neppe slipper inn mye. For bortelaget gjelder det imidlertid ikke å invitere inn motstanderen. Det stoppet for mye opp etter målet, og det ble også halvhjertet en god stund. Stabæk har kjørt nøyaktig den samme førsteelleveren i de to første kampene. Det har ført til seks poeng, men det er nok ikke usannsynlig at laget prøver ut nye spillere. I det minste om de skal snu trenden med å miste spillere som føler at de ikke fikk sjansen.

Vi tror nok ikke at Stabæks momentum stopper på Stemmemyren, men Sandviken er ikke et lett lag å slå. Er Sandviken på hugget og gjør det vanskelig for Ludvigsen og Enget, kan frustrasjonen bre seg. Mest tror vi på en borteseier, men uavgjort er mulig.

Tilsvarende oppgjør i fjor: 1-3 til Stabæk.

LSK Kvinner – Urædd

Da fikk endelig LSK Kvinner ristet av seg Røa-spøkelset. Med fire poeng er LSK også på vei til topp, og det kan bli vanskelig å stoppe dem. De har en så sterk førsteellever at Mimi Löfwenius og Marte Berget to kamper på rad startet på benken. Emilie Haavi var tilbake mot Røa og viste seg fram, og dermed ble det benken for Kommandantvold Pettersen. Det er hittil et luksusproblem, og når Knudsen har brukt Pettersen mot Kolbotn og Haug mot Røa, virker det som om hun er klar over at spillere må få spilletid. Det er derfor vanskelig å forutse hvem som starter. Cecilie Fiskerstrand hadde ryggsmerter på landslagssamlingen, men vi tror hun spiller hjemme mot Urædd.

For Urædd er det noe enklere. De har hatt nøyaktig samme førsteellever i de to første kampene, og det har bare vært tre av til sammen seks bytter som er benyttet – ett av dem, Husum mot Bjørntvedt, gjentok seg i de to første kampene. Laget har sluppet inn tre mål på to kamper. Det er helt greit, men det kan bli tøft borte mot LSK Kvinner om man ikke syr igjen enda litt mer. Nå er Margunn Haugenes en luring, men å lure Monica Knudsen er ikke lett – særlig ikke med det laget hun har.

Det blir nok spill mot ett mål og et Urædd som satser på kontringer. Hjemmeseier er omtrent gitt, og Urædd er nok mest opptatt av å få en god følelse ut av det hele. Derfor blir det ikke nødvendigvis en stor seier, men en klar seier tror vi at det blir.

Tilsvarende oppgjør i fjor: Ikke i samme divisjon (LSK Kvinner vant 7-2 over Amazon Grimstad, som Urædd tok plassen til)

Røa – Medkila

Røa leverte ingen toppkamp mot LSK Kvinner, men de gjorde heller ikke bort seg. De har fortsatt ikke helt funnet den storscoreren de har lett etter en stund. De tok sin første seier på det nye kunstgresset mot Urædd, og de har ikke helt funnet tonen på det som en gang var en av Toppseriens mest fryktede hjemmebaner. Det hører med til historien at Røa stilte mot LSK uten Line Holter, og med og uten Holter er stor forskjell. Også Kristin Carlsson var ute. Det kan virke som om begge er med hjemme mot Medkila.

Medkila har ikke hatt noen enkel begynnelse, de heller. De startet med 0-2 mot Trondheims-Ørn i en kamp der de kunne ha tatt poeng uten at det var noe å si på det. Så tapte de en jevn kamp hjemme mot Sandviken. Nå er det altså hjemme mot Røa de skal prøve å ta sine første poeng. Keeper Jakobsen hadde ingen god inngrepen i forrige runde, og det blir nok ikke lettere mot Røa. Medkila hadde de samme i førsteelleveren og de samme to som kom inn, så det virker som et begrenset utvalg der. Dersom Medkilas nigerianske keeper Tochukwu Oluehi er spilleklar, vil hun nok få plassen. Det kan skape mer stabilitet bak.

På papiret bør det bli hjemmeseier. Det burde det også ha blitt de to siste gangene Røa har tatt imot Medkila. Det har endt uavgjort begge gangene. Røa har ikke helt knukket Medkila-koden hjemme, mens de vinner borte. Det som er forskjellig, er at Røa nå har en god skuddfot i Åsland, og at keeperen til Medkila enten har vist usikkerhet eller er ny i Norge og ikke vant til nivået. Det blir nok derfor flere skudd mot mål. Skal vi tippe, tror vi Røa tar de tre poengene.

Tilsvarende oppgjør i fjor: 1-1

Trondheims-Ørn – Arna-Bjørnar

Trondheims-Ørn er på en finfin andreplass etter to kamper, men så har de møtt de to nedrykksfavorittene. Det har medført fire mål, og det er fint at Elen Melhus har vist seg frem som en målscorer også. Syrstad Engen har også scoret i tillegg til Utland. Det litt pussige er at de to, altså Engen og Melhus, har byttet inn for hverandre, og de har bare scoret når de er blitt byttet inn. Med unntak av dette byttet, har Ørn hatt identisk førsteellver. Ørn scoret vinnermålet mot Urædd i det nittiende minutt, og de satte inn 2-0 mot Medkila i det nest siste. De er fortsatt farlige mot slutten av kampen, som de også var i fjor. Vi er ikke kjent med at Kristine Nøstmo er tilbake. Skogli har stort sett levert for Ørn, men baklengsmålet mot Urædd var hun litt klønete der hun tapte en luftduell mot Lisa Lanner.

Arna-Bjørnar har ikke hatt en like flott start, men uavgjort mot Sandviken og tap for Kolbotn, om enn hjemme, er ikke til å bli voldsomt skuffet av. Den siste kampen var imidlertid interessant av to årsaker. For det første var Lisa Naalsund tilbake for Arna-Bjørnar, noe som gir en større dimensjon – hun scoret også i sin første kamp fra start. Den andre var at all moroa var over etter 20 minutter. Tre mål og så ingenting. Arna-Bjørnar stilte ellers med samme førtseellever. De har byttet inn tre spillere, altså to som ikke har startet hittil, og Wedaa, som startet i de første kampen da Naalsund satt på benken.

Ørn har igjen vist at de er flinke til å snu, og at de er flinke til å score mot slutten. Arna-Bjørnar har selv snudd – om enn fra tap til uavgjort – og de har rotet bort ledelse til tap. De er nok godt kjent med at Ørn er vanskelige å spille mot. Vi tror dette blir tett også fordi Arna-Bjørnar spiller litt mer fornuftig borte enn hjemme, og fordi Trondheims-Ørn er gode på hjemmebane. Skal vi tippe, kanskje hjemmeseier.

Tilsvarende oppgjør i fjor: 2-1 til Trondheims-Ørn

Tags : Arna-BjørnarAvaldsnesKleppKolbotnLSK KvinnerMedkilaRøaSandvikenStabækTrondheims-ØrnUræddVålerenga
Andreas

The author Andreas

Leave a Response