close

Det spilles også full runde i 1. divisjon, og vi har noen tanker rundt de seks kampene.

 

Første runde ga oss et par spørsmål til, og et par svar til – inkludert på spørsmål vi ikke hadde tenkt på. Vi bruker lærdommen og kommer med vårt tips til andre runde i 1. divisjon.

Amazon Grimstad – Øvrevoll Hosle

Hjemmelaget fikk juling av Fløya i Tromsø. Nå har det aldri vært lett å dra til Tromsø, men likevel var dette litt vel stygt. De får det tøft også her, men kan få hjelp av Kristine Meland og Trine Lise Åvik, som hjelper laget litt mellom slagene og sannsynligvis hjemme. Amazon kan være gode på eget gress, og dermed kan de forsvare seg langt bedre. Foran kan det altså bli litt skarpere.

Likevel skal dette lukte av borteseier. Øvrevoll Hosle slo Fortuna greit hjemme, og var i fjor faktisk litt bedre borte enn hjemme – og det ikke nødvendigvis mot bortelag en kort kjøretur unna. Bortsett fra toppscorerne har de stort sett beholdt troppen, og de finner også andre som scorer. Det at Øvrevoll Hosle scoret de siste 18 minuttene av kampen er også en styrkebeskjed.

Raufoss – Byåsen

Første hjemmekamp for Raufoss etter at de fikk juling av Ida Bergersen and the Kongsvingers. De vil nok gjøre et mer solid inntrykk, men får det ikke lett mot Byåsen. Skal Raufoss hindre en snarlig retur med 2. divisjon, må kamper mot motstandere som ender på nedre halvdel vinnes, men Byåsen hadde vi større tiltro til.

Byåsen kommer med tap for Lyn i serieåpningen, men det tror vi var et tegn på atdet er tidlig. Trondheims-laget bør være klar for å spille godt nå, og vi tror nok mest på bortekamp der også. Summen av spillerne, om enn vi har oppdaget at verken Åseng eller Jørgensen er i laget lenger, er fortsatt større enn for hjemmelaget.

Lyn – Fart

Lyn tok en god seier i Trondheim i serieåpningen gjennom å ta en tomålsledelse midt i første og tidlig i andre omgang. Det holdt inn tross godt spill av Byåsen, og Lyn har vist at de er flinke til å holde på ledelser. Dette kan fort bli en kamp der Lyn går inn for å vinne 1-0.

Problemet er at Fart liker å score, og de har det ryddig bakover, så de er ganske like der. Fart var også bedre borte enn hjemme, så det trenger ikke være en ulempe at Fart drar til Oslo til helgen. De fikk løpt av seg frykten og den trege starten, keeperen fikk debutert og alle utover Dorthea Glorud fikk klar beskjed om å bli bedre.

Det blir ikke lett for Lyn, og dette kan fort bli uavgjort. Vi tror mest på det, men blir det ikke uavgjort, tror vi bittelitt mer på hjemmeseier.

Åsane – Kongsvinger

Toppkampen går i Bergen denne helgen. Åsane fikk unnagjort en tøff bortekamp med hederlige 1-2 mot Grand Bodø (i fjor ble det 0-2). Kongsvinger fikk svinge seg mot bunnfavoritt Raufoss og scoret fem mål. Det er vanskelig helt å dømme hvem som gjorde den beste innsatsen. Jevnt blir det nok.

Kongsvinger virker fortsatt litt avhengig av Ida Bergersen, enda de også fikk Naomi Griffin i bakhånd. Greier Åsane å binde opp henne, kan det fort bli vrient. Åsane på sin side har gjerne flere ben å stå på, om enn ingen er i nærheten av Bergersens evne til å score helt ennå.

Begge lagene er gode både borte og hjemme, og i fjor var det Kongsvinger som vant kampen. Denne blir tett, og vi tror kanskje mest på uavgjort.

Fortuna Ålesund – Fløya

Hvor gode var egentlig Fløya da de sendte Amazon Grimstad hjem med 4-0? Hvor mye var Fortuna preget av stundens alvor og hvor mye var nivåforskjell da de ble fortjent slått av Øvrevoll Hosle? Dette er en kamp mellom to lag vi gjerne vil se litt mer av før vi sier for mye om nivået.

En fordel for Fortuna Ålesund er at laget gjerne er klart bedre hjemme enn borte. Fløya var ofte sånn selv, men det er mange år siden de har spilt i en av de to øverste divisjonene, så vi vet generelt for lite om dem. De er nok mer enn smarte nok til å vite at det betyr lite å gå for hardt ut og få seg en smell som kan bli riktig så stygg. Derfor tror vi at Fortuna må styre showet. Det tror vi at de greier, og satser på en knepen hjemmeseier.

Grei – Grand Bodø

Hjemmelaget ledet 2-0 mot Fart, og så slapp de dem inn til 2-2, før de utnyttet et svært svakt frispark i siste spilleminutt og gikk kontra. Det holdt til poeng, men Grei må spille mye bedre når Grand Bodø kommer på besøk. Grei har i og for seg en bred stall, og det er bonus, men de byttet ikke mer enn en spiller mot Fart.

Grand startet med et toppoppgjør mot Åsane hjemme som de løste godt. Det blir ikke lett heller mot Grei. I fjor ble det 2-1 for nesten nøyaktig ett år siden, da het matchvinneren Hege Nordvik, og hun spiller ikke for dem lenger. Så de må være maksimalt skjerpet om de skal ta poeng mot Grei på Årvoll, der de for anledningen spiller. Vi tror Grand klarer det, men ikke uten tøff kamp.

 

Tags : Amazon GrimstadÅsaneByåsenFartFløyaFortuna ÅlesundGrand BodøGreiKongsvingerLynØvrevoll HosleRaufoss
Andreas

The author Andreas

Leave a Response