close

Vi har nå sett på fire hele serierunder, og det begynner å bli klare tegn. Og tegnene er at topplagene får et litt for stort forsprang.

Med Trondheims-Ørn, Røa og Klepps innsats noe under forventningene, har de nå sluppet taket på de lagene som leder. Det kan fortsatt tas inn, men da må hederlige tap og ryddige uavgjorkamper snart konverteres til seire. Vålerenga på sin side må snart bevise at de ikke er et bunnlag, mens Medkila og Sandviken er i ferd med å bevise det allerede. Her er de seks kampene fra fjerde runde:

 

Vålerenga – Trondheims-Ørn

Trondheims-Ørn startet friskt og scorte allerede etter 11 minutter da et flott frispark fra Lisa Marie Utland fra omtrent 30 meter gikk høyt i retning flokken som var samlet på undt 16-meteren. Der var det Marit Claussen som var klart best, og hun hoppet opp og headet i motsatt hjørne over keeper Line Johansen, som var sjanseløs. Johansen har hatt en tøff start med Trondheims-Ørn, men etter dette målet stengte hun igjen.

Vålerenga tok over kampen igjen etter kampen, og utlikningen var litt av et mål. Vålerenga fikk et frispark så langt nede på egen halvdel at keeper like gjerne kunne ha tatt den. I stedet var det Jennie Nordin som smalt til ballen, og den gikk helt inn mot sekstenmeteren. Anne Lise Olsen gikk på løp sånn i tilfelle, og ettersom Mali Næss og Sarah Suphellen klønet det til, ble det enkelt for raske Olsen å smelle ballen inn i mål. Dette kan veie litt opp for 0-2-målet til Klepp, der situasjonen var omvendt.

Nordin var nære på å score selv også, men et tigerbyks av Nøstmo hindret Vålerenga-ledelse etter at Nordin skjøt fra omtrent 10 meter. Likevel var nok hjemmelaget mest fornøyd med poengdeling. I andre omgangs andre halvdel hadde Trondheims-Ørn meldt flytting til sekstenmeteren til Vålerenga, og i tillegg til flere farlige cornere, var det et frispark der ballen etter hvert endte hos Utland, som skle ballen inn i mål – men det ble avblåst for offside. Enga tok sitt første poeng, og enda de ikke er friskmeldte, er de i det minste på vei. Ørn viste at det bor mer i dem enn det vi har sett, så to lag som begynner å våkne.

 

Klepp – Kolbotn

Dette var en kamp mellom to lag som begge kjempet. Dessverre blir det ikke alltid god fotball av det hele, og første omgang var en kamp der vi fikk se det vi har sett litt for mye i litt for mange kamper i år – corner er bortkastet tid. Ingen av lagene var særlig gode, om Klepp var kanskje hakket bedre.

Andre omgang tok Kolbotn konsekvensen av både det litt svake spillet og det faktum at de sikter på å bli et topplag, og de gjorde nøyaktig det motsatte av første omgang – de presset. Det ble også, passende nok på corner, resultat av dette, da Maja Nordahl headet inn en flott satt corner i mål, og dermed var det 0-1. To minutter senere felte Klepps keeper Juliette Kemppi, og dermed ble det en straffe som ble raskt ekspedert av Marit Bratberg Lund.

Derfra tar Klepp mer og mer over, men de mangler de gode løsningene fremover. En og annen halvsjanse kommer, men det blir ikke nok til å redusere, langt mindre utlikne. Dermed fikk Klepp seg et nytt nederlag hjemme, og har ikke fått den starten de håpet på, mens Kolbotn framstår som en medaljekandidat med ambisjoner.

 

Avaldsnes – Sandviken

Avaldsnes bestemte seg tidlig for å ta kontroll over kampen, og de drepte den tidlig. 1-o signert Holmfridur Magnusdottir sto allerede etter 6 minutter, og Cecilie Pedersen scoret to til før pause, og dermed var det 3-0. Det betyr ikke at Avaldsnes stormet mot Sandviken-målet, de var bare svært effektive i å score på de angrepene de fikk. Mye hendte på Sandvikens venstreside, og mye involverte Cecilie Pedersen, som virkelig var i form.

Da Avaldsnes satte inn 4-o, igjen signert Magunsdottir, var kampen i realiteten avgjort. Dette hadde imidlertid noen glemt å fortelle Sandviken, som kriget til siste minutt. De fikk også uttelling med 4-1, og var en stund nærmere 4-2 enn 5-1. Så tok Avaldsnes seg sammen og kom på et angrep som resulterte i straffe. Den ekspederte Maren Mjelde greit. På overtid fikk Sandviken et trøstemål, og dermed endte andre omgang 2-2, en mager trøst for bergenserne.

Avaldsnes var dyp i nedslaget her også, men det holdt i massevis. De var det beste laget, men Sandviken bør ta med seg andre omgang og lære av den. Der viste de hvordan de kan og bør spille. Hadde de vært smartere i første omgang kunne dette ha vært litt spennende, enda det var klart hele tiden at poengene ble igjen på Karmøy.

Stabæk – Røa

Røa skal ha for innsatsviljen. De var overraskende svake mot LSK Kvinner, men de tok viljen fra Medkila-kampen med seg og leverte en flott innsats mot Stabæk. Stabæk har nå fire seire på rad etter at de vant her, men de framstår ikke som så solide at vi helt tror på dem som gullkandidater før de har møtt enten LSK Kvinner, Avaldsnes eller Kolbotn.

Etter en første omgang der Røa var hakket bedre, ble det generelle nivået skrudd opp i andre omgang. Det ble Victoria Ludvigsen som satte inn 1-0 på et flott skudd fra omtrent 18 meter allerede i første spilleminutt av andre omgang. Deretter kom 2-0 ved at Pernille Velta gikk langsmed 16-meteren før hun satte et flott mål inn i motsatt hjørne. Litt minus for passivt spill av midtstopperne til Røa. I det 90. minutt fikk Nora Byom Nilssen muligheten rett etter en corner, og smalt ballen kontant og perfekt i mål fra omtrent fem meter til tross for at det var nok av spillere i veien. Tre flotte mål. Både Stabæk og Røa får brukbart som tilbakemelding. Lagene har vist hva som bor i dem. For Røas del må det resultere i flere poeng, og for Stabæks del må det resultere i bedre spill.

Et lite hjertesukk må likevel gå til NRK. Det at Lise Klaveness velges sammen med Carina Olset når Stabæk spiller er i seg selv kontroversielt, og hun legger aldri skjul på sin lojalitet. Likevel er det mer betenkelig at oppsummeringen etter kampen nesten bare handlet om Stabæk og veien fremover. At Klaveness «glemte» å nevne Kolbotn sier dessverre sitt. NRK må etterstrebe mer nøytralitet i sine sportsankere.

Arna-Bjørnar – Urædd

Urædds tredje – av fire – bortekamp ble en relativt traust affære. Arna-Bjørnar var hakket bedre uten egentlig å skremme noen, og ingen av lagene produserte de virkelig store sjansene. Hjemmelaget begynte best de første 20. Bianca Sierra viste i og for seg at hun er flink til å være på rett sted, men midtstopperen har ikke vist seg særlig flink til å konvertere sjansene. Deretter var det Urædd som begynte å ta over de neste 20, og flere halvsjanser dukket opp. I tillegg kom en skade på Lisa Naalsund, som gjorde at Arna-Bjørnars viktige spiller måtte hinke ut. Selv mente hun det var et overtråkk, men det er usikkerhet på om hun er spillerklar.

Andre omgang var også relativt jevn. Arna-Bjørnar hadde ballen, Urædd hadde sjansene og i begynnelsen hadde ingen av dem sjansene. Deretter kom Arna-Bjørnar mer og med etter 20 minutter.  Etter 73 minutter falt ballen ned i bena til Karoline Haugland, som skjøt i keeper. Emilie Nautnes prikket returen inn i mål, og dermed ble det 1-0. Det sto seg ut kampen, til tross for halvhjertede forsøk fra bortelaget.

Tre poeng til Arna-Bjørnar betyr at de har et skritt unna nedrykksstriden. Å slå Urædd er langt fra så enkelt som det kan virke, og det er fint å se at bortelaget ikke lot seg ødelegge av julingen i Romerike. Likevel må begge lag komme seg opp et par hakk.

Medkila – LSK Kvinner

Det het at Medkila ville bli en kasteball. Samtidig er det få, hvis noen, som har gått så respektløst ut fra startblokkene mot LSK Kvinner som harstadlaget. LSK Kvinner tok riktignok ledelsen, men Medkila snudde 0-1 til 2-1 etter flott spill – om 1-1 kanskje var litt flaks. LSK utliknet signert Lene Mykjåland, og fikk en noe billig straffe til 3-2. Det sto til pause, og i andre omgang drepte Isabell Herlovsen spenningen med to mål.

Herlovsen var hovedbeholdningen for bortelaget, og hun var et uvær for et Medkila som spilte langt bedre enn mange hadde forventet. At det ble borteseier er det ingenting å si på, men Medkila har advart om at de holder et høyere nivå og blir et større problem enn mange hadde trodd. At LSK på en middels dag likevel vinner 5-2 sier jo også ganske så mye om dem.

 

 

Tags : Arna-BjørnarAvaldsnesKleppKolbotnLSK KvinnerMedkilaRøaSandvikenStabækTrondheims-ØrnUræddVålerenga
Andreas

The author Andreas

Leave a Response