close
1. divisjon

Tøft fra A til Å

Det har ikke helt gått alle lagenes vei i 1. divisjon. Amazon Grimstad og Åsane skulle nok håpet på en bedre start, mens Fløya og Øvrevoll Hosle bør være godt fornøyd.

 

Sør og ned

Amazon Grimstad -Øvrevoll Hosle 2-3

I forrige serierunde gikk det svært godt for tromsøværingene da de to grønnkledte fra hver sin kant av landet møttes. Amazon Grimstad fikk det heller ikke lett hjemme, og havnet fort bakpå. Det sto 1-o til Øvrevoll Hosle allerede etter fem minutter signert nysigneringen Lise Janbu Eide. Eide scoret også 2-0 etter 18 minutter på en sørlandsbane med vindkast og ikke ideelle forhold. Amazon Grimstad hadde også sine angrep, men gikk svært ofte i offside. Etter 25 minutter gikk lyktes det dem imidlertid å redusere til 1-2.

Det skapte ikke så mye spenning, for Øvrevoll Hosle var fortsatt best i 1. omgang, og etter 42 minutter satte Kristine Hansen inn 3-1 til bortelaget. Det luktet også av offside, men vi lar den passere. Deretter skjedde ikke så mye fra noen lag i andre omgang før Amazon Grimstad utnyttet en kontring og Eline Glamsland satte inn 2-3. Det sto seg ut kampen. Amazon Grimstad stilte hjemme med Meland og Åvik uten at det helt hjalp. Nå må sørlandsklubben akseptere realitetene. Dette inkluderer å kunne rapportere til FIKS skikkelig og å holde folk informert.

Det ville seg ikke i Bergen

Åsane – Kongsvinger 0-1

Dette var ikke Bergens runde. I Toppserien karret Arna-Bjørnar til seg tre poeng på en dårlig dag, mens Sandviken hadde lite å stille opp med mot Avaldsnes. De oransje fra nord i Bergen hadde heller ingen lett oppgave. Kongsvinger har kommet med ambisjoner om å spille om opprykk, og de gikk hard ut mot Åsane. Allerede etter 10 mintter ga Naomi Griffin svar på undertegnedes tiltale om at mye handlet om Ida Bergersen og satte inn 1-o borte.

Det sto ikke på forsøkene for hjemmelaget. Samtlige tre bytter ble brukt, og det manglet ikke på innsatsvilje hos bergenserne. Det bare holdt ikke mot et hedmarkslag som ser farligere og farligere ut. Åsane har nå spilt mot to av de største opprykksfavorittene, og tapt begge kampene. Begge kampene var i tråd med resultatet i fjor, uten at det hjelper all verden.

Fortuna smilte til Ålesund

Fortuna Ålesund – Fløya 1-1

Fortuna Ålesund hadde ingen stor start på sesongen da de tapte borte for Øvrevoll Hosle, og det gjaldt å ta poeng mot Fløya hjemme. Fløya har riktignok vist seg som Tromsøs beste lag, men utover det er det beskjedent med lovord – i hvert fall helt til de sendte Amazon Grimstad hjem med 4-0.

Kampen mellom de to var ingen storkamp, og det var mye kriging og lite målsjanse å spore for begge lag i første omgang. Andre omgang tar seg etter hvert opp, og det er bortelaget, som var hakket vassere, som tok ledelsen ved Celine Nergård med 17 minutter igjen. På overtid satte Fortunas Cecilie Otterlei inn en utlikning direkte på corner, og dermed ble det poengdeling. Noe flaks for hjemmelaget, som ikke framstår som noe topplag hittil. Samtidig er poeng poeng, og Fortunas første mål og poeng er dermed registrert. Fløya kunne ha fått en perfekt start på sesongen, men det holdt altså akkurat ikke. Uansett framstår Fløya som den positive overraskelsen hittil.

Nok et oslolag på vei opp?

Lyn – Fart 2-1

Lyn tok imot et Fart-lag som har ambisjoner og evner til å høre til midt på tabellen. Lyn selv vil helst spille om opprykk. Med seier mot Byåsen borte, begynte hovedstadslaget bra, mens Fart klønet bort uavgjort på overtid mot Grei. Kampen mellom Lyn og Fart var imidlertid ikke så jevn som resultatet tilsier.

Det sto riktignok 0-0 til pause, men Lyn førte og ga Farts forsvar nok å gripe tak i. Nullen holdt i 60 minutter, Da Frida Maanum kom rundt på venstrekanten og satte inn 1-0. Andrea Willman satte inn 2-0 bare to minutter senere etter å ha driblet seg forbi et passivt Fart-forsvar. Lyn produserte flere sjanser, men det ble ikke flere mål for Oslo-laget. I stedet lyktes det Maja Flengsrud å sette inn et flott skudd fra 15 meter og dermed redusere til 1-2. Det holdt ikke inn for Fart, som skal ha for forsøket. Lyn var best av de to, og framstår som et lag med ambisjoner i toppen. Fart på sin side skal ikke se for negativt på de første kampene, de begynner å ta form.

Seier er fasiten for Byåsen

Raufoss – Byåsen 0-2

Raufoss er fortsatt blant favorittene til nedrykk, og de lyktes heller ikke lørdag med å stikke av med poeng. De var i det minste mer på talefot med motstanderne hjemme enn da de besøkte Kongsvinger i nabofylket. Byåsen begynte best, og et angrep som begynte med Julie Adserø og gikk via Camilla Breistrand på høyresiden fant til slutt Marthe Enlid som satte inn omgangens eneste mål. Deretter kom Raufoss noe tilbake, og skapte noen halvsjanser.

Andre omgang var Raufoss godt med, men ingen av de to skapte noen store sjanser før Byåsen plutselig kontret på overtid, og Line Rye Vikan kom ned og slo inn til en nær umarkert Julie Adserø, som satte ballen inn i mål. Dermed tomålsseier uten at verken Byåsen eller Raufoss kan være mer enn mellomfornøyde.

Målløst for favoritten

Grei – Grand Bodø 0-0

Grand Bodø var både vår og andres favoritt. De fikk bryne seg mot Grei, som ikke har vært helt, unnskyld, grei å plassere. Forrige oppgjør dem imellom, da på Grei Kunstgress, endte med 2-1 til gjestene. Det var også gjestene som startet best, og særlig var Anne Marthe Birkeland farlig, men også Cecilie Falch og Cecilie Nordeng markerte seg. Første omgang var gjestenes, men det store sjansene uteble.

I andre omgang snudde ting, og Grei virket mer komfortable på ny hjemmebane. De leverte flere gode halvsjanser, og var mye mer med. Grand har fortsatt mye ball, men skapte ikke så mye at man helt kunne si noe på at det sto 0-0. Begge lagene kjempet, men det var ingen stor kamp. Uavgjort var et resultat ingen var storfornøyd med, men det reflekterte kampen ganske godt.

 

Andreas

The author Andreas

Leave a Response