close
Nyheter

Før tredje serierunde i 1. divisjon

Tredje runde, og vi er fortsatt nysgjerrige på hvor de forskjellige lagene står. Vi kaster oss likevel ut i en forhåndsanalyse.

 

Åsane – Raufoss

Bergenslaget er en av favorittene til å rykke opp, men har ikke levert i sine to første kamper. Tap for Grand Bodø borte er ikke så ille, og det er ikke katastrofe heller med hjemmetap for Kongsvinger, men det gjør ikke at vi helt får kjempetro på dem. Imidlertid vil vi først nå se hva de har for seg. I forrige runde hadde de med seg June Hammersland, og vi mistenker at hun stiller opp i oransje hjemme, og dermed også mot Raufoss.

Sånn apropos; Raufoss leverte en brukbar, men ikke mer, kamp mot Byåsen. De har ikke markert seg som et lag som unngår nedrykksstriden ennå, og borte mot Åsane blir ingen lett batalje. Holder de nivået som mot Byåsen, kan de ta poeng i år, men vi tror ikke det blir mot Åsane. Raufoss har fått en tøff innføring til nivået i 1. divisjon, og det blir nok ikke lettere her.

Kongsvinger – Lyn

To av de tre lagene som har full pott etter to kamper møtes, og det blir et spennende oppgjør. Lyn har ingen utpregede målscorere hittil, og de fire målene de har scoret er fordelt på fire spillere. De seks målene til Kongsvinger er fordelt på to, både Ida Bergersen og Naomi Griffin (lett 1. divisjons tøffeste navn) har tre mål. Holder de to målteften, blir det tøft for Lyn.

Begge lag har gode skalper på bortebane i Byåsen og Åsane. Lyn var bedre enn Fart, mens Kongsvinger lekte med Raufoss. Hjemmefordelen gjør at vi tror litt mer på Kongsvinger, men samtidig blir dette et spennende oppgjør som kan bli jevnt. Lyn har to baklengsmål mens Kongsvinger har null, så det blir ikke nødvendigvis mange mål heller. Begge lagene liker å styre kampene sine, så det lukter av en krigerkamp.

Byåsen – Grei

Grei har spilt langt bedre enn fjoråret skulle tilsi, og uavgjort hjemme mot Grand Bodø går fint an. De møter et Byåsen som på sin side vil hevne hjemmetapet for Lyn og vise at den helt OK innsatsen mot Raufoss ikke er representativ.

Grei vant som kjent borte mot Fart etter først å ha rotet bort 2-0-ledelse og så å utnytte et svakt frispark på overtid. De får ikke så mye hjelp her. De må også passe seg for Julie Adserø, som ikke fant seg til rette i Trondheims-Ørn, men som ser ut til å våkne i Byåsen. Det overrasker oss om dette blir et målrikt oppgjør, men en ettmålsseier tror vi på – og da kanskje til vertene.

Grand Bodø – Fortuna

Hjemmelaget har to poeng opp til ledelsen etter et målløst oppgjør i Oslo. Hjemme slo de Åsane, og etter alle solemerker skal de ta tre poeng mot Fortuna Ålesund. Grand har hatt tøff motstand  de to første kampene, og dermed bare to mål, men de har et arsenal på laget som kan gjøre mye mot de fleste. Anne Marthe Birkeland, Cecilie Falch og Elisabeth Aasli er alle gode spillere som fra hver sin del av banen kan skape mye for hjemmelaget.

Fortuna har en egen evne til å overprestere, men ettersom hovedtrener er sykemeldt etter internbråk og de ikke har startet optimalt, vil det kreve en styrkedemonstrasjon utover det vi helt har tro på om de skal lykkes å snu det hele. Fortuna kan kjempe seg til uavgjort, men vi tror ikke helt på det – spesielt ikke med det flaue cuptapet for Volda på onsdag. Denne lukter hjemmeseier.

Øvrevoll Hosle – Fløya

Det er bare å si at Øvrevoll Hosle har overbevist. De var klart best i Grimstad, og de dominerte sterkt i cupkampen mot Fart. De var også det beste laget i åpningskampen hjemme mot Fortuna. Lise Janbu Eide har virkelig begynt å finne scoringsformen, og Agnethe Klepp er også på vei. ØHIL var det eneste laget som møtte noen fra samme divisjon, og var klart best, også signert to raske mål av Sigrid Bloch-Hansen. Det gror godt. Når det er sagt, har Fart en lang historie med å ta cupen med en stor klype salt, så vi leser ikke for mye inn i det.

Fløya på sin side har startet godt. De var nære seier borte mot Fortuna, og de var overlegne mot Amazon Grimstad, et resultat som kanskje ikke var så verst tross alt. Fløya holder fint nivået i nitti minutter, og de har flere dyktige og tøffe spillere. Øvrevoll Hosle på sin side er flinke til å spille rundt og å løpe. Med hjemmefordel og litt ekstra flyt får også Øvrevoll Hosle tipset, om enn knepent. Fløya har evnen til å ende over midten, og det blir ikke nødvendigvis enkelt for bærumslaget.

Fart – Amazon Grimstad

Fart fikk juling mot Øvrevoll Hosle, men vi mistenker at de nedprioriterte cupen. Nivået til Fart i Oslo er bedre enn som så, noe vi fikk se mot Lyn, da det ble «bare» 1-2. Fart har fått på plass ett fullt brukbart lag, og om de er smartere nå enn mot Grei, skal det kunne bli tre poeng om de spiller på sitt beste.

Amazon Grimstad tapte med «bare» ett mål mot Øvrevoll Hosle, men spillemessig var det ingenting å si på tapet. I cupen spilte de best mot Snøgg, et lag som storkoser seg i 2. divisjon og bør være en opprykksfavoritt. Dette kan være tegn på at Amazon Grimstad er klart bedre enn hva vi har fått inntrykk av hittil. I så fall er det langt på vei Nick Loftus’ fortjeneste.

Kampen blir nok jevn, men det lukter litt mer hjemmeseier enn borteseier. Fart har en beinhard kultur som stayere, og det er nettopp fordi kamper som denne vinnes.

 

Andreas

The author Andreas

Leave a Response