close
Toppserien

Før sjette serierunde

Nok en serierunde står for døren. Sjette serierunde har noen store favoritter og et par åpne oppgjør. Her er våre tanker om dem.

 

Akkurat som i forrige serierunde, blir det også her bare fem kamper. Arna-Bjørnar – LSK Kvinner blir utsatt da hjemmelaget har to spillere, Nautnes og Stenevik, i J17-EM. Gitt Arna-Bjørnars skadesituasjon er det usikkert om de hadde kunnet stille lag uten de to, så det er nok for alles beste at den ble utsatt. Samtidig betyr det at de etter all sannsynlighet får tilbake Naalsund og at Heien Hansen også er spilleklar.

 

Klepp – Røa

Disse to lagene har mye til felles, blant annet at begge har fått nytt dekke på banene sine relativt nylig. Hjemmebanen til Klepp ble kunsgressbane i 2014, og i snitt har de gjort det bedre de to sesongene etter byttet. Samtidig har det ikke gått fullt så bra i år. Tre kamper har resultert i to tap og en seier. Av disse var kanskje tapet for Avaldsnes uungåelig, mens Klepp var noe tamme hjemme mot Kolbotn – enda det langt fra er en enkel oppgave.

Begge lag kom fra tre poeng. Klepp borte mot Sandviken der hjemmelaget dominerte, Røa hjemme mot Arna-Bjørnar der Røa dominerte. Av de to virker Røa å være i litt bedre form. Klepp hadde flaks på sin side i straffesparket til Sandviken, og begge målene de fikk var kløning i bakerste ledd. Det var langt på vei målene mot Vålerenga også. Røas disiplinerte forsvar gjør at det neppe blir så lett å score på den måten.

Skadesituasjonen er uforandret oss bekjent, hvilket betyr at Klepp greier seg uten Maria Thorisdottir og Røa uten Hedda Strand Gardsjord, Line Holter og Kristin Carlsson. Ingen spillere må stå over på grunn av gule kort, men både hjemmelagets Marie Bakke og Røas Gabrielle Lie ligger i faresonen med sine to gule.

For hjemmelaget har Oladottir fått sitt første mål, og de har en Susanne Vistnes i form sammen med Line Smørsgård og en dyktig assist-fot i Gry Tofte Ims. Røa på sin side har et godt forsvar og både Therese Sessy Åsland og Elisabeth Jeppesen foran i tillegg til at Synne Skinnes Hansen tok store steg mot form i forrige kamp. Midtbanen er muligens fordel Klepp. Dette blir nok en spennende kamp, og vi tror den blir jevn. Det ble uavgjort sist, og det kan det fort bli igjen. Sekundært borteseier.

Tilsvarende oppgjør i fjor: 2-2

 

Stabæk – Urædd

Etter 20 finfine minutter ble Stabæk mer og mer statister i LSK-Hallen. Det har de sannsynligvis lyst til å hevne. Pasningene gikk ofte mer bakover enn fremover. De skal møte et Urædd som viste iver og vilje, men også kløning og svakt forsvarsspill, i hjemmekampen mot Medkila. Det skal veldig mye sand i øynene, motlys, motvind og bortedømming til for at Stabæk ikke vinner her.

Nå som vi har hamret inn hvem vi tror vinner, kan vi se litt på andre aspekter. Urædd har fortsatt et noe ungt forsvar, og vi regner med at Margunn Haugenes jobber med at de har bedre kontroll på tilbakespill og pasninger, at de smeller ballen vekk når de er presset og at de ikke prøver å være altfor smarte.

Skadesituasjonen til Stabæk er noe uklar. Enget fikk en strekk og Dekkerhus en ankelskade, uten at vi vet så mye om hvor alvorlig noen av de to er. Om det er antydning til lurt å ta det med ro, tror vi Stabæk hviler begge. Med Ludvigsen og Velta i god form, skal det holde også uten dem.

Urædd, da? De har ikke rapportert skader – eller stort annet – på hjemmeside eller Facebook, og ifølge Porsgrunns Dagblad anmodes spillere om ikke å lese sosiale medier. Vi tror ikke at de har skader heller, så de har i det minste lyktes der. Målet til grenlandslaget er sannsynligvis å unngå et stygt tap. Det handler om å holde hodet kaldt, som da de lå under mot Medkila, og ikke gå på nok en situasjon som mot LSK Kvinner. Husum har to gule kort, men om det blir gult her, er neste kamp hjemme mot Avaldsnes, og det er nok neppe der det blir poeng til de svartkledde heller.

Tilsvarende oppgjør i fjor: Ikke i samme divisjon.

 

Vålerenga – Sandviken

Nok et spennende oppgjør. Sandviken har hatt et par hederlige – les sure – tap hjemme mot Stabæk og Klepp. Vålerenga har ett poeng etter uavgjort mot Trondheims-Ørn. Begge trenger poeng for å få seg ut av nedrykksgjørma. Selv med seier kan ikke Vålerenga ha altfor store forhåpninger om å gå forbi noen, for de ligger tre poeng bak nettopp Sandviken og Medkila, og må ta igjen sju (Medkila)  respektive åtte (Sandviken) mål for å få det til. Likevel vil poeng være kjærkomment for et lag som strever etter å finne form og struktur.

Nysigneringene har ikke utgjort den store forskjellen det var håp om for Vålerenga hittil, og det er et press på dem. Anne Myren Stenstvedt ser ut til å være et godt alternativ i forsvar, men selv der er det utbyttinger ofte. Dette er en kamp der Vålerenga må ta poeng, blir det hjemmetap her, kan usikkerhet og tvil spre seg raskt. Vålerenga har hele to spillere med to gule kort, Tine Schryvers og Kelsey Hood. Vi tror ikke at de sparer på kruttet likevel.

Sandviken har tre poeng mer enn Vålerenga, men det er ikke så mye at de kan senke skuldrene. To tabber hjemme mot Klepp og den nest billigste straffen (etter LSKs mot Medkila) vi har sett i år gjorde at det ikke gikk hele veien, men Sandviken holdt absolutt nivået til sine overkvinner i begge kampene. De gode nyhetene for Sandviken er at Marte Sørø dømmer, og da er sjansene minimale for tullestraffer og oppstykket spill.

På papiret virker det mer sannsynlig med borteseier, fordi Vålerenga framstår som alt annet enn solide for tiden. Likevel kan denne fort bli uavgjort. Vålerenga har fått mye juling i starten, men en klar bedring mot Ørn viste at hjemme og mot ikke-gullkandidater kan de vise seg frem. Likevel greier vi ikke å tro helt på Vålerenga, og tror på en knepen borteseier.

Tilsvarende oppgjør i fjor: 1-2

 

Kolbotn – Trondheims-Ørn

Det er bare å innrømme, det nærmer seg underskriftskampanje og kronerulling for å få gjort noe med Sofiemyr. Det var overvann der på lørdag, og dermed har Kolbotn måttet vente en ekstra uke før det ble kamp. Til gjengjeld kommer det to på kort tid. Vi har sett et Kolbotn som har virket bedre enn på lang tid, og de utfordrer gullkandidatene på nåværende tidspunkt. De har tatt alle utfordringer på stak arm.

Kolbotn har oss bekjent ikke skaffet seg noen nye skader, og stiller derfor med det samme laget som de stort sett har brukt. Trondheims-Ørn har heller ikke rapportert noen skader. Dermed kan de stille med toppet lag.

Det har gått fem runder, og mange lag har hevet seg fra en treg start. Trondheims-Ørn er ikke et av dem. Tapet for Avaldsnes var kanskje forventet, men Ørn skapte ikke nok til at vi kan gi dem helt godkjent. De var i og for seg flinke til å presse, men det ble ikke nok sjanser ut av det. Det at Ørn fortsatt ikke har fått mer ut av Fugelsnes, Enlid, Haugstøyl, Reiten, Storrø, Utland med flere enn de har, vitner om at noe er markant galt i spillerstilen. Dette er gode spillere med mye inne.

Det er ikke umulig at det går et lys opp for ørnene, men det de har vist hittil har ikke vært spesielt imponerende. De burde ha slått Vålerenga og Arna-Bjørnar gitt spilleovertaket, i stedet tok de tilsammen ett poeng. Skal de ta poeng på selveste Sofiemyr, må samspillet sitte mye bedre og angrepsrekka være enda mer giftig. Da tror vi mer på Thun, Andersson, Kemppi med flere. De virker mye mer på hugget.

Tilsvarende oppgjør i fjor: 3-1

 

Avaldsnes – Medkila

Avaldsnes fikk endelig fjernet det berømmelige spøkelset mot Trondheims-Ørn, og de viste endelig en relativt god kamp. Relativt fordi de hadde noe flaks mot slutten av første omgang, men seieren var fortjent. Hjemme på eget gress har de vært det beste laget mot Klepp, Sandviken og Vålerenga, men de har til gode virkelig å imponere der. Samtidig har de også et svært godt tak på Medkila.

Medkila tok med seg tre poeng fra Porsgrunn, og har dermed en klar fordel på Urædd. Dette blir nok, som for Urædd, en kamp der det handler om å vise at de kan spille godt mer enn en kamp der de tror på poeng. Samtidig har Medkila vist seg frem mot Ørn, der de kunne ha tatt poeng, Røa, der de tok poeng og mot LSK Kvinner, der de scoret to mål, noe som gjorde at de tredoblet antall baklengsmål på romeriksklubben. Dette er et fighterlag. Det hjelper nok ikke mot Avaldsnes, men det kan være god trening mot andre lag.

Avaldsnes har fortsatt holdt Elise Thorsnes utenom, og vi tror ikke hun starter hjemme mot Medkila. Det kan bety at Thorun Jonsdottir starter, men det kan gå bra, slik det gjorde mot Ørn. Kanskje også Ryland får sjansen. Medkila er det mer usikkerhet rundt. De byttet keeper mellom omgangene i en viktig kamp uten at det var noen åpenbar grunn, og Nkus situasjon er fortsatt usikker.

Tilsvarende oppgjør i fjor: 2-1

Andreas

The author Andreas

Leave a Response