close
1. divisjonNyheter

Før fjerde serierunde i 1. divisjon

Det spilles nesten full serierunde i 1. divisjon, og nå begynner tendensene å bli klarere.

 

Lyn har tre spillere i J17-EM, og har derfor fått utsatt hjemmekampen mot Åsane. De andre ti lagene spiller lørdag og søndag.

Amazon Grimstad – Kongsvinger

Kongsvinger tapte for Lyn hjemme, og framsto for første gang som litt mer svekket enn tidligere antatt. Deres motstander på lørdag, Amazon Grimstad, har dessverre bare fremstått som svake. Det ble bare 0-1 borte mot Fart, men rapportene vitner om et Fart som var sine gjester overlegnde, og 2-0 var nærmere enn 1-1.

France var tilbake for hjemmelaget, og dermed vet vi ikke om skader der. Kongsvinger har også oss bekjent et fullt lag. Det betyr et revansjesugent Ida Bergersen og Naomi Griffin. Amazon Grimstad har imidlertid hjemmekamp, og da kan det bety at både Meland og Åvik gjør et skippertak. Amazon har fortsatt ikke imponert i serien, men om de finner tilbake til noe av det de greide i cupen, kan det holde inn.

Men vi tror ikke det. Denne lukter borteseier.

Fortuna – Fart

To lag som har skuffet noe, men ellers greid seg helt OK, møtes. Fortuna hadde et hederlig tap for Grand Bodø i Bodø. De har ett poeng etter tap mot Øvrevoll Hosle og uavgjort mot Fløya. Fart på sin side har tre poeng etter seier over Amazon Grimstad og tap for Grei og Lyn. Resultatene sett under ett har vel Fortuna imponert litt mer. Samtidig skal det sies at Fart var vel så gode som Grei, om enn de ikke leverte mot Lyn.

Fortuna er imidlertid et kaoslag, og det tullet de har med trener og unge spillere gjør at man ikke helt vet hvor man har dem. Ingen av de to lagene er spesielt flinke til å score mål, og 0-0 er nok ikke et dumt forslag. Blir det seier, tror vi bittelitt mer på hjemmeseier. Fortuna har hatt en svak oppoverpil, og i motsetning til Fart, har de ikke møtt en nedrykksfavoritt hittil.

Grei – Raufoss

Begge disse lagene fikk deng og juling i forrige serierunde, og begge er nok revansjesugne. Raufoss har imidlertid ikke vist at de holder et høyere nivå, mens Grei har et høyt høyestenivå som det eneste laget som har tatt poeng mot Grand Bodø. Det skal på papiret lukte av hjemmeseier.

Det eneste er det at Grei må score. De har hittil spilt mot på papiret like gode eller bedre lag, og det å satse på kontringer og å være et uromoment er langt lettere enn å dominere kamper. Dette er imidlertid det nærmeste vi greier å skape spenning. Grei kan på en dårlig dag rote bort dette, men vi tror ikke helt på det.

Fløya – Byåsen

Den positive overraskelsen mot trønderne som våknet i tredje runde. Dette kan fort bli et spennende oppgjør. Fløya har bare hatt en hjemmekamp, da de sendte Amazon Grimstad ned med klar beskjed om hvem som var det grønne laget i 1. divisjon. Byåsen på sin side har hatt en bortekamp, da de slo Raufoss 2-0 uten å imponere.

Dette er litt «nå eller aldri» for Byåsen. De møter et lag som har levert godt over forventning, og det blir ikke lett. Samtidig vitnet forrige hjemmekamp om at Byåsen begynner å tenne på alle pluggene. De må være fullt skjerpet for å vinne, og enda uavgjort er fristende enkelt å si, tror vi litt mer på borteseier.

Moro blir det nok uansett. Nergård mot Adserø, to av de fem som deler førsteplassen på toppscorerlisten, blir en av de mange spennende duellene her. Et ekstra moment er også trenerkampen. Dette er to svært gode trenere som må bruke det de har for å få mest mulig ut av laget.

Øvrevoll Hosle – Grand Bodø

Et vanskelig toppoppgjør. Øvrevoll Hosle virket ustoppelige helt til Fløya i det minste bremset dem. Vi tror likevel de raskt kan få tilbake den driven de hadde før de snublet litt. Grand Bodø på sin side har vunnet, men ikke mer, to av sine tre kamper, og de lyktes ikke borte mot Grei.

De har også goalgettere, men verken Janbu Eide eller Birkeland har levert helt. Janbu Eide var veldig god mot Amazon Grimstad, men har ellers ikke scoret, og Birkeland står med ett mål. Begge lag trenger å få igang sine målscorere. Problemet er at dette neppe er kampen det skjer i.

Dette lukter av en uavgjort mellom to lag som er mellomfornøyde med det resultatet.

Andreas

The author Andreas

Leave a Response