close
BloggToppserien

Ståa ved rundt halvveis

Vi er sånn omtrent – pluss minus – halvveis, og vi må gjøre opp litt av hva som skjer i de tre øverste divisjonene. Vi begynner med Toppserien etter 12 runder.

 

Vi er glade i alfabetet, og derfor kommenterer vi like godt lagene i alfabetisk rekkefølge. Dette blir en rask gjennomgang av plassering, mål scoret og sluppet inn, form hjemme og borte, eventuelle resultater som sier noe om topp- og bunnivå og til slutt en konklusjon.

Arna-Bjørnar

 • Arna-Bjørnar har levert godt gikk utgangspunktet.
  Arna-Bjørnar har levert godt gikk utgangspunktet – men trenger en goalgetter.

  Plass: 6 – med hengekamp, men det er mot LSK Kvinner. Vi tror ikke de vinner den, så vi gir ikke noe bonus. For et lag vi egentlig trodde skulle havne litt under, har Arna-Bjørnar fått til noe ganske så bra – men det er veldig tett rundt dem. Ser vi på kamper Arna-Bjørnar har spilt, har de altså unnagjort bortekampene på Avaldsnes og Nadderud. Hjemme mot Avaldsnes har resultatene variert, og de har faktisk gode resultater hjemme mot Stabæk. Kan gå bra. De er imidlertid ikke stabile nok til at vi hopper i taket helt ennå.

 • Mål: 12 på 11 kamper. Dette er trist. Det er blitt målløst for Arna-Bjørnar i fire kamper, så det er altså 12 mål på syv. De har vært sparsommelige, bare hjemme mot Vålerenga og borte mot Trondheims-Ørn og Medkila har de scoret mer enn ett mål. Eikeland, Nautnes og Naalsund er de som står for målene.
 • Baklengsmål: 15 på 11 kamper. Ikke voldsomt bra, men om de ikke rakner (som mot Røa og Avaldsnes borte), er det ikke så verst, 8 på 9 kamper. 6 på 8 kamper om vi dropper bortekampen mot Kolbotn. Tre kamper uten baklengsmål.
 • Hjemmeform:  3-0-1. Altså har de bare fire hjemme- og sju bortekamper. Dette forklarer i og for seg noe av poengfangsten. Pene tall på papiret. Likevel hører det også med til historien at hjemmeseirene har kommet mot Vålerenga, Urædd og Klepp – av disse er vel bare sistnevnte en fjær i hatten – på sett og vis, gitt at Klepp er redd sin egen skygge borte.
 • Borteform: 2-1-4. Seire borte over Medkila og Trondheims-Ørn, uavgjort borte mot Sandviken, tap for Røa, Stabæk, Avaldsnes og Kolbotn.
 • Merkverdige resultater: Egentlig ikke. De slår de som skal slås og taper for de som er bedre enn dem. Typisk for Arna-Bjørnar.
 • Konklusjon: Har gjort det de måtte, men ikke mye mer. Ingen grunn til å klage over et lag som holder en sjetteplass med de spillertapene de har hatt, og de har mange hjemmekamper igjen – om enn flere tøffe. Vi gir fullt godkjent.

Avaldsnes

 • Karmøylaget har levert sin beste sesongstart og det kan holde inn - om de takler presset.
  Karmøylaget har levert sin beste sesongstart og det kan holde inn – om de takler presset.

  Plass: 1 – med en mer spilt enn LSK Kvinner. Vi tror LSK Kvinner slår Arna-Bjørnar hjemme, så de facto andreplass. Det er beintøft mellom dem og LSK Kvinner, og Avaldsnes har ikke rotet bort poeng denne gangen. Det virker som om skuta er styrt bedre nå enn på lenge. De har igjen kamper som kan bli spennende, da, og flere av dem borte. Likevel er uavgjortkampen borte mot LSK Kvinner et tegn på at Avaldsnes har tatt innpå en god del.

 • Mål: 31 på 12 kamper. Dette er et høyt og fint tall. Det er noen kamper de scorer mye, men de har stort sett fordelt seg ganske så jevnt. Godt bak LSK Kvinner, men fortsatt scorer de masse. Bonus med hele 11 forskjellige målscorere, men det er fortsatt i ensom majestet Cecilie Pedersen som scorer mest.
 • Baklengsmål: 9 på 12 kamper. Av disse er det faktisk slik at to tredjedeler kom i to kamper (hjemme mot Røa og borte mot Kolbotn), så vi kan argumentere med 3 mål på 10 kamper. Tar vi bort Sandvikens to mål og Medkilas mål, har de  holdt nullen i 8 kamper.
 • Hjemmeform: 6-0-0. Pent jobbet. De har ikke hatt LSK Kvinner, Stabæk eller Kolbotn på besøk, men likevel er dette riktig så pent.
 • Borteform: 4-1-1. Tap for Kolbotn, uavgjort mot LSK Kvinner, ellers seire. Dette har vært variert, fra seier over Stabæk og Klepp til Urædd og (endelig) Trondheims-Ørn. OK, omtrent det man bør forvente. Minus for Sofiemyr, pluss for Nadderud og delvis pluss for Ranheim Arena.
 • Merkverdige resultater:
  • Positivt: De slo Stabæk borte, og de greide uavgjort borte mot LSK Kvinner. Svært godt jobbet.
  • Negativt: Først og fremst 0-3 mot Kolbotn. Kolbotn er bedre enn på en stund, men likevel skal ikke Avaldsnes bli så rundspilt. Vi er ikke helt overbevist om Avaldsnes helt holdt toppnivå da de slo Røa 4-3, Vålerenga 1-0 og Sandviken 5-2 heller. Det holdt til 3 poeng (såvidt mot Røa), men det kan gå galt om de ikke holder helt inn.
 • Konklusjon: Avaldsnes’ bunnivå er interessant når de går inn i tøffe kamper i cup og serie pluss Champions League. De fikk enkel motstand, men kamper skal spilles, og det skal skje i Finland. Det handler mye om hva som er i hodet og om de greier å holde løpet inn i en uvant situasjon. Greier de det, kan de endelig ta gullet.

Klepp

 • Imponerende gitt at de mistet viktige spillere, men Klepp er fortsatt livredd bortebaner.
  Imponerende gitt at de mistet viktige spillere, men Klepp er fortsatt livredd bortebaner.

  Plass: 8 – minus Maria Thorisdottir. Klepp var et lag det var vanskelig å tippe for oss, og vi hadde vel egentlig mer tro på dem enn de hadde selv. Det er tett opp og ned, men Klepp kan nok heller se opp akkurat nå – femteplassen er to poeng unna.

 • Mål: 18 på 12 kamper. Det er litt bak fjorårets skjema, da de endte på 36 etter 22 kamper, men innenfor feilmarginen. Brukbart, altså, spesielt ettersom de ikke har toppscorer Hege Hansen eller assistdronning Therese Sessy Åsland lenger. Faktisk mer enn brukbart.
 • Baklengsmål: 20. Ikke bra, men i det minste bedre enn fjoråret, som hadde 46 etter 22 kamper. Her er det igjen bortekampen mot LSK Kvinner som ødelegger, med hele 7 baklengsmål. Hjemmekampen mot Røa var den eneste de har holdt nullen hittil.
 • Hjemmeform: 4-0-3. Nja. I hele fjor hadde de bare to hjemmetap, nå har de altså fått ett til. Nytt av året er at de tapte hjemme for Avaldsnes og Kolbotn. Ikke vanskelig å forstå det. Likevel er ikke Klepp Stadion fullt så farlig.
 • Borteform: 1-0-4. En seier, og det etter rapportene et ran mot Sandviken. Borte ser det nitrist ut. Nå er ikke bortetap mot LSK Kvinner eller Stabæk vanskelig å forstå, men borte mot Trondheims-Ørn og Arna-Bjørnar burde de kunne levere litt bedre. Mye kan forandre seg med flere bortekamper de skal kunne ta poeng i, men da må mentaliteten forandre seg.
 • Merkverdige resultater:
  • Positivt: Hjemmeseier mot et Røa i god form. I noen grad seieren borte over Sandviken.
  • Negativt: De nevnte bortetapene mot Ørn og Arna-Bjørnar. Og 1-7 mot LSK igjen.
 • Konklusjon: Avstanden mellom hjemme og borte er langt mer mental enn Klepp vil ha det til, men de kan få det beintøft om de ikke gjør noe med det mentale. Det scores bra gitt situasjonen og de har potensial. Norheim-situasjonen, uavhengig av hvem som har «rett», kunne ha vært løst bedre, men forhåpentligvis smitter ikke dette over på noen.

Kolbotn

 • Kolbotn har levert en flott første halvdel pluss, og de begynner å få en målscorer av rang.
  Kolbotn har levert en flott første halvdel pluss, og Kemppi gir dem håp om videre suksess.

  Plass: 3. Riktignok fire poeng til førsteplassen og muligens fem om LSK Kvinner vinner hjemme mot Arna-Bjørnar, men Kolbotn har definitivt mer enn bevist at de er det store laget å følge med på i år. Det er tre poeng ned til fjerdeplassen, og Kolbotn virker langt mer samkjørte enn i fjor.

 • Mål: 19 på 12 kamper. De smører målene tynt utover. Det holder riktignok til poengfangst hittil, men det er litt færre enn vi hadde forventet. Kemppi har vært den store goalgetteren og muligens løst Follo-klubbens scoringsdillemma.
 • Baklengsmål: 5 på 12 kamper. Bare LSK Kvinner (med en kamp mindre spilt) har færre. dette er et beintøft forsvar. Imponerende rett og slett.
 • Hjemmeform: 5-1-1. Dette er ganske så brukbart om du bare ser på tallene. Det er ikke helt som fortet fra 2014, men likevel langt fra verst. Problemet var det ene tapet, som vi kommer tilbake til. Det er imidlertid grunn til optimisme om man tenker på at tallene inkluderer hjemmekamp mot Avaldsnes, LSK Kvinner og Stabæk.
 • Borteform: 4-0-1. Også pene tall. De gir ikke fra seg mange poengene.
 • Merkverdige resultater:
  • Positivt: 3-0 mot Avaldsnes, 1-1 mot LSK Kvinner og 1-0 mot Stabæk hjemme, 2-0 mot Klepp og 2-1 mot Røa borte er svært godkjent.
  • Negativt: 0-1 mot Vålerenga hjemme og o-1 mot Sandviken borte viser at Kolbotn fortsatt sliter med visse lag, og gjerne når de selv må styre kampene.
 • Konklusjon: Det scores for lite, og to merkelige resultater viser at de har et bunnivå som ikke holder mål. Det slippes nesten ikke inn mål, og sterke seire viser at Kolbotn har et ekstra gir i toppnivå. Kort sagt er dette svært godkjent, og Kolbotn kan holde langt inn med dette. De har tatt poeng både mot Avaldsnes og LSK Kvinner borte før.

LSK Kvinner

 • Storscorere og poengsankere av rang - men kanskje litt for avhengige av Herlovsen?
  Storscorere og poengsankere av rang – men motstanderne blir stadig bedre.

  Plass: 2 – men sannsynligvis 1. plass når de har møtt Arna-Bjørnar Det kan man ikke klage på. Skal man klage på noe, må det være at det er langt tettere enn tidligere mot Avaldsnes, men det er Avaldsnes’ fortjeneste, og ikke LSKs feil. Så mer enn godkjent.

 • Mål: 41 på 11 kamper. I hele fjor var det 56 mål, så det går fremover. Mye av dette handler om nedsablingen hjemme av Urædd – 11-0. Likevel er det jo ikke akkurat dårlig med 30 mål på de gjenværende kampene. Skjønt 14 av dem kom mot Ørn og Klepp.
 • Baklengsmål: 4 på 11 kamper. Det er tett bakover også. LSK har 8 kamper uten baklengsmål.
 • Hjemmeform: 5-1-0. Uavgjort mot Avaldsnes nytt av året, men det er ikke akkurat en svak prestasjon.
 • Borteform: 4-1-0. Uavgjort mot Kolbotn har vist seg ikke å være et særlig dårlig resultat. Holder de formen hjemme og borte, kan de slå Røas rekord fra 2008-sesongen med 61 poeng. Tviler litt.
 • Merkverdige resultater: Egentlig ikke. det blir for blasert å nevne at de spilte uavgjort borte mot Kolbotn og hjemme mot Avaldsnes – to svært gode motstandere.
 • Konklusjon: Ny trener (nygammel, da, Hege Riise), Champions League, cup, serie og et enda vanskeligere Avaldsnes som ikke gir dem pusterom kan bli en utfordring for et lag som ikke har stappfullt av alternativer om det blir skade. De er favoritter, da, og har definitivt levert.

Medkila

 • Greier nok å unngå direkte nedrykk, men det er blant svært få lyspunkter.
  Greier nok å unngå direkte nedrykk, men det er blant svært få lyspunkter.

  Plass: 11. De er bedre enn Urædd. Utover det er det en trist situasjon for harstadværingene.

 • Mål: 11 på 12 kamper. Bare ett mindre enn Arna-Bjørnar, om det er noe. Det er i og for seg greit, men det er fortsatt godt bak fjorårets 28 mål på 22 kamper.
 • Baklengsmål: 30 på 12 kamper. Foran fjorårets 63 på 22 kamper, men ikke med mye. Ingen kamper uten baklengsmål.
 • Hjemmeform: 0-0-5. Forferdelig, men til Medkilas forsvar inkluderer det hjemmetap for Stabæk og LSK Kvinner.
 • Borteform: 1-1-5. Uavgjort mot Røa ser ut til å være det eneste sikre i tilværelsen. Seier mot Urædd ble også viktig. Deretter har det vært bedrøvelig.
 • Merkverdige resultater:
  • Positive: Røa. 3-3 etter en ekstrem opphentning er bra kjempet.
  • Negative: Hjemmetap for Vålerenga sementerte dem som et bunnlag, og 0-3 borte mot Sandviken viste at dette laget ikke holder toppserienivå i år heller.
 • Konklusjon: Urædd er dårligere enn dem, så derfor redder de seg til kvalifisering. Der skal de ikke være for sikre. Dessverre er det lite som peker på at Medkila kan komme seg over kvalifiseringsplassen.

Røa

 • Er i flytsonen, men ikke stabile nok ennå.
  Er i flytsonen, men ikke stabile nok ennå.

  Plass: 5. Mye takket være tre seire på rad i det siste. Det så mørkt ut, men nå ser det i det minste bedre ut. Røa hadde en bronse å forsvare – det toget har nok gått – men de begynner å likne litt mer på et topplag.

 • Mål: 22 på 12 kamper. Godt foran skjemaet fra i fjor (32 på 22 kamper). Selv når de taper (3-4 mot Avaldsnes borte) eller spiller uavgjort (3-3 mot Medkila hjemme) scorer de mål. De har faktisk scoret mer enn alle andre enn de to i ledelsen hittil – noe ikke alle ventet seg med den skadelisten. Jeppesen er toppscorer hittil.
 • Baklengsmål: 17 på 12 kamper. Med det i utgangspunktet toppforsvaret de har, skulle man ikke vente det. Til Røas forsvar (beklager) har Gardsjord manglet i flere kamper. Likevel er det litt mye. Fire av de 17 kom mot Avaldsnes, men de andre 13 er jevnt fordelt. Røa har holdt nullen i fire kamper.
 • Hjemmeform: 3-2-1. Bare Kolbotn har slått dem på Røabanen, men de har ikke møtt noen andre av de fire i toppen. To litt svake uavgjortresultater.
 • Borteform: 2-0-4. Klar seier mot Vålerenga, knepen mot Trondheims-Ørn. Tap på Nadderud, i LSK-Hallen og Avaldsnes er ikke akkurat overraskende. Klepp er i og for seg også vanskelige.
 • Merkverdige resultater:
  • Positive: 4-0 hjemme mot Arna-Bjørnar og borte mot Vålerenga viser at de har målteft.
  • Negative: Begge uavgjortresultatene irriterer nok Røa, spesielt da de rotet bort en tomålsledelse – fortjent.
 • Konklusjon: Røa virker å være i dytten, og kan få til noe av det de gjorde i fjor. De har tapt for mye for å utgjøre en trussel til medaljene, og de har også noe de må få gjort på skadefronten og med å erstatte Andrea Frøshaug og IK Bjerke som drar tilbake til USA. Kan de likevel beholde momentum og starte friskt, kan Røa avslutte hederlig – og det er da noe. Så spørs det om de kan gjøre noe med de hederlige tapene mot topplagene.

Sandviken

 • Klart bedre enn fjoråret, kampen om Bergen er i høyeste grad i live.
  Klart bedre enn fjoråret, kampen om Bergen er i høyeste grad i live.

  Plass: 7. Fullt brukbart for et lag som ikke virket å være så særlig spennende. De fikk en niendeplass i fjor etter Vålerengas høstkollaps, og kan gjøre det vel så bra nå. De har til sammen 15 poeng, i fjor endte de på 22. Så ting ligger bra an der også.

 • Mål: 17 på 12 kamper. Laget scoret bare 23 mål i hele fjor, og de mistet Andrea Thun og Madeleine Giske, som sto for ni av dem. Sofie Skjelstad Jensen står for tre nå, og er knepen toppscorer.
 • Baklengsmål: 16 på 12 kamper. Ikke noe å rope hurra for, men godt foran fjorårets 36 på 22 kamper. Det begynner å bli tettere bakover.
 • Hjemmeform: 2-2-3. Sandviken har hatt besøk av LSK Kvinner og Stabæk. Klepp-kampen ble et ran, men det kan skje den beste. Så ting ser ryddigere ut der.
 • Borteform: 2-1-2. Typisk Sandviken er de omtrent jevne borte og hjemme. Tap borte for Avaldsnes er ingen overraskelse, og enda de spilte svakt mot Røa, er det alt i alt en fullt brukbar statistikk.
 • Merkverdige resultater:
  • Positive: De slo Kolbotn hjemme. Ikke mange som kommer til å skryte av det når sesongen er over. 3-0 mot Medkila var også fullt godkjent.
  • Negative: Hjemmetapet for Klepp – men da spilte de i et minste bra. Kollapsen etter 1-0 mot Røa er kanskje hakket verre. Og førsteomgangen mot Avaldsnes.
 • Konklusjon: Sandviken har flere sånn helt greie resultater som vitner om at alt går brukbart. Uavgjort mot Vålerenga borte, Arna-Bjørnar hjemme, Trondheims-Ørn hjemme. Det holder i metervis til sikker plass, men det er ikke det siste lille ekstra. Toppnivået er høyt, bunnivået er lavt og igjen er mye av poenget å ha med hodet.

Stabæk

 • Ikke levert helt som ønsket, men fortsatt med i kampen om medaljer.
  Ikke levert helt som ønsket, men fortsatt med i kampen om medaljer.

  Plass: 4. En liten skuffelse. Stabæk er ikke helt hektet av gullstriden, men de må gjøre noe drastisk om de skal ta igjen det tapte. Bedre start enn i fjor, i det minste, men nå må det studeres hvorfor om Stabæk skal forbli et topplag.

 • Mål: 20 på 12 kamper. Godt foran fjorårets 32 på 22 kamper, men ikke så sprudlende. I fjor slet de med toppscorere, det gjør de i noen grad fortsatt, om enn Victoria Ludvigsen har levert og Synne Sofie Jensen kan bli spennende fremover.
 • Baklengsmål: 8 på 12 kamper. Noe foran 17 på 22 kamper fra i fjor, men ikke voldsomt mye. Det sier nok mest om at Stabæk er gjerrige bakover. De har for eksempel ett baklengsmål mindre enn Avaldsnes. Fem kamper har Stabæk spilt uten å slippe inn mål.
 • Hjemmeform: 5-0-1. Det ble tap for Avaldsnes, men ellers har Stabæk rettet opp inntrykket fra i fjor hjemme. I det minste resultatmessig.
 • Borteform: 3-1-2.  Denne er litt mer krøkkete. Stabæk er gjennom et svært pussig generasjosskifte med enkelte godt oppe i midten av 30-åra og enkelte svært unge og lovende. Dette forklarer nok delvis et par rare resultater. Noe som gir en sømløs overgang til:
 • Merkverdige resultater:
  • Positive: Ingen egentlig. De halte iland 2-1 mot et Røa som var vel på høyde med dem, men det var vel forventet.
  • Negative. Bortetap mot Kolbotn og  uavgjort mot Trondheims-Ørn var vel ikke fullstendig godkjent. For andre lag ville det vært det, men Stabæk skal jo være et topplag.
 • Konklusjon: Det skal ikke veldig mye til for at Stabæk tar medalje. Kolbotn og LSK hjemme og Avaldsnes borte er ikke umulige oppgaver. Dessverre for undertegnede ser det ikke ut til at Stabæk helt har løst de problemene de slet med da de for første gang ikke tok medalje. Vi får se om dette er ute av systemet til høsten.

Trondheims-Ørn

 • Dette har ikke vært sesongen for Ørn. For få mål og for mange tapte jevne kamper.
  Dette har ikke vært sesongen for Ørn. For få mål og for mange tapte jevne kamper.

  Plass: 9. Ørn har ikke levert i år. Fjoråret startet de flott under Trond Schjølberg, men i år er det betydelig mer beskjedent. Skal de kjempe om øvre halvdel, begynner det å haste. Det er tre poeng opp til Klepp og Sandviken, og Vålerenga er a poeng. De går klar av nedrykksstriden, men skal de ha ambisjoner, gjelder det å få gjort noe med de mange spisstalentene som fortsatt ikke leverer. Apropos:

 • Mål: 9 på 12 kamper. Bare Vålerenga og Urædd har scoret færre. I fjor var det i det minste 27 mål på 22 kamper, så Ørn ligger bak der også. I fjor var det Lisa-Marie Utland som scoret alle målene. Nå heter håpet Elen Melhus. Utland har ikke levert hittil, og står med ett mål. Igjen merkelig med alt talentet som ligger i laget.
 • Baklengsmål: 18 på 12 kamper. Når man har sluppet inn dobbelt så mange mål som man har scoret, har ting ikke helt gått veien. Igjen er det litt urettferdig. En totalkollaps mot LSK Kvinner førte til 0-7. Dermed kan man snakke om 11 på 11 kamper. Det er greit, men ikke mer. To kamper har Ørn spilt uten å slippe inn mål.
 • Hjemmeform: 2-1-3. Greit at de endelig tapte for Avaldsnes. Røa er heller ikke noen dårlig motstander. Arna-Bjørnar er vel et lag de skulle ha hatt sjans mot. Så dette er ikke så verst.
 • Borteform: 1-2-3. Her kniper det for ørnene. Det ble seier over Urædd, uavgjort mot Sandviken og Vålerenga og tap for Stabæk, Kolbotn og LSK Kvinner. Her er nok uavgjortresultatene markant mer irriterende enn tapene.
 • Merkverdige resultater:
  • Positive: Uavgjort hjemme mot Stabæk må sies å være et svært godt resultat. Vi gir også seier over Klepp tommelen opp.
  • Negative: Ørn har problemer i Vallhall, og 1-1 er et resultat ingen er særlig fornøyd med. Tap for LSK er greit, men 0-7 er ikke greit.
 • Konklusjon: Det er for mange tilfeller av tap i jevne kamper. De skal kunne slå Røa og Arna-Bjørnar hjemme og uavgjort mot et svakt Vålerenga er heller ikke egentlig bra. Ørn må finne ut hva de vil og hvordan de skal komme seg dit. Trenerbytter skaper ikke stabilitet, og det virker som om de taper garderoben. De har lekket til Byåsen før, og om de skal være storesøster, må rett og slett Ørn finne ut av de åpenbare problemene som gjør at spissene ikke leverer, trenerne ikke blir og resultatene ikke holder seg.

Urædd

 • Et godt sammensveiset lag kan få til mirakler, men her har dessverre Urædd bevist at de ikke holder nivået.
  Et godt sammensveiset lag kan få til mirakler, men her har dessverre Urædd bevist at de ikke holder nivået.

  Plass: 12. Og der blir de. Urædd har tatt null poeng på 12 kamper, og det har ikke gitt store håpet om at de skal ta stort mer heller. Melissa Wiik har bare scoret ett mål, men hun har ikke fått mye å jobbe med heller. Flere advarte om at de ikke ville bli en kasteball. Nå skal det mye til for at de ikke blir det. Håpet er lysegrønt, og det kan gå, men da må det nye spillere og en annen slagplan til. Og det kan faktisk skje.

 • Mål: 3 på 12 kamper. Det er rett og slett bare trist. Med null poeng og bare Medkila hjemme som de ga kamp til døra, ser det ikke ut til at det skal ordne seg. Det minste et lag har scoret med 12 lag i serien er for øvrig 9 mål (Fart, 2012). Håper for de sortkleddes skyld at de i det minste tar den.
 • Baklengsmål: 46 på 12 kamper. OK, de tryna skikkelig mot LSK Kvinner med 0-11. Vi kan se bort ifra den og dermed være nede på 35 på 11 kamper. Det er i og for seg ikke verst.
 • Hjemmeform: 0-0-5. Nok sagt.
 • Borteform: 0-0-7. Nok sagt.
 • Merkverdige resultater:
  • Positive: Det startet faktisk ganske bra med 0-1 mot Røa og 1-2 mot Trondheims-Ørn. Det var også bra med 0-1 mot Arna-Bjørnar. Vi gir fullt godkjent med 1-2 mot Medkila. Dette er det Urædd må ta med seg. Litt bedre forsvarsspill og mer samkjøring fremover, så kan det bli poeng.
  • Negative: 0-11. Nok sagt.
 • Konklusjon: Ikke alt er håpløst for de sortkledde. De var nære ved flere ganger, og de kan få ting til å skje. Fire poeng opp til Medkila er ikke umulig. Får de ting til å sitte og prøver de heller å ta poeng enn å spille pent og tape, kan de krangle om kvalifiseringsplassen. Veldig mye her ligger i hodet på uerfarne og unge spillere.

Vålerenga

 • Vålerenga er vant til å starte svakt og komme kraftig etterpå. Det får bli trøsten etter en ikke særlig god start.
  Vålerenga er vant til å starte svakt og komme kraftig etterpå. Det får bli trøsten etter en ikke særlig god start.

  Plass: 10. Vålerenga endte på 10. i fjor, men det var en skuffelse. I år virker det som en realitet.

 • Mål: 7 på 12 kamper. Bare Urædd har scoret færre. Redningsdama har vært Anne Lise Olsen, som har slitt med skader. Resten av laget fungerer ikke. Dette er som Trondheims-Ørn – gode spillere som de ikke får til å levere: Christensen, Blakstad, Fridlund, Schryvers og Hood har ikke akkurat skremt motstanderne.
 • Baklengsmål: 23 på 12 kamper. Om Vålerenga sliter med å score, sliter de enda mer med å tette igjen. Vi advarte mot dette før, og vi gjør det gjerne igjen. Nå er ikke dette nødvendigvis krise i seg selv, de er for eksmepel bare seks baklengsmål bak Røa på femte, men det bør likvel tettes igjen. Dessverre for Vålerenga er det en blanding av flere poeng: dårlig oppdekning på offsidefella, dårlig oppmerking på dødball, varierende keeperspill og – verst av alt – laget kollapser i andre omgang. Andre omgang er rett og slett døden for Vålerenga, jamfør begge kampene mot Røa (1-0 til 1-1, 0-1 til 0-4), Arna-Bjørnar (0-0 til 0-3), Klepp (0-1 til 1-3) og Sandviken (1-0 til 1-1). Mot LSK Kvinner og Stabæk var det i det minste over tidlig.
 • Hjemmeform: 1-2-3. Vallhall har i perioder vært en fryktet hall. Det gjelder ikke så mye nå mer. Med 0-5, 0-4 og 0-4 blir  man ikke like skremt som tidligere, da Vålerenga slo de fleste. Hittil er bare Urædd blitt slått.
 • Borteform: 2-1-3. Bedre borte enn hjemme? Medkila og, overraskende nok, Kolbotn, ble slått da Vålerenga kom på besøk.
 • Merkverdige resultater
  • Positive: Å slå Kolbotn på Sofiemyr er svært imponerende. Dette er det laget bør strekke seg etter. Også ryddig å «bare» tape 0-1 mot Avaldsnes.
  • Negative: Tre kamper der de til sammen slapp inn 13 mål hjemme, mot Stabæk, LSK Kvinner og Røa, bør være nok å jobbe med.
 • Konklusjon: Om det er form eller andre grunner som hindrer at Vålerenga holder i hele kampen, blir for flinkere enn oss å mene noe med. Noe må uansett gjøres. Viktist er uansett helt overlegent å se om treneren og kapteinen har garderoben. For mange slurvefeil gjøres av spillere som spiller med hele verden på sine skuldre. Dette holder til fornyet kontrakt, men ikke stort mer, slik det er nå.
Andreas

The author Andreas

Leave a Response