close
2. divisjonNyheter

Dypdykk i divisjonene

Hvordan står det til i breddefotballen? Vi sjekker så du slipper.

Kampen om kvalifisering til 1. divisjon er i gang, og vi går raskt gjennom 2. divisjon for å se om det er noen tendenser å legge merke til. Kvalifiseringen fra i fjor videreføres, så prekvalifiseringen i nord er fjernet og vinneren av alle avdelingene går direkte til kvalifiseringen. Nummer 2 i avdeling 1 kommer derfor ikke til å spille om opprykk.

2. divisjon avdeling 1

Dersom du husker Liungen, noe flesteparten nok ikke gjør, er 2. divisjon avdeling 1 bevis på at kommunen presset inn mellom Asker og Drammen ikke har glemt gamle kunster. Etter fire andrelag (Vålerenga, LSK, Lyn og Kolbotn), finner vi Lier som det beste førstelaget. De har fire poengs forsprang på Sarpsborg 08 før vi begynner på høstsesongen. Sarpsborg 08 kjemper sammen med Ørn Horten om å ta igjen Lier.

Andrelagene har hatt noe variasjon, men den eneste av førstelagene som har lyktes å ta noen poeng mot andrelagene har vært Lier, som slo Kolbotn 2 borte. Kolbotn 2 stilte da uten Jenny Norem.

I nedrykksstriden er det Fjellhamar, Skedsmo, Stoppen og Eik Tønsberg som kjemper om den ene plassen som betyr sikker plass. Stoppen, fortsettelsen av Liungen, har 2 poeng, de andre har fem. Det er ni poeng opp til Kongsvinger 2 på plassen foran.

2. divisjon avdeling 2

Denne er litt mer kaotisk, særlig på grunn av andrelagene. Røa 2 hadde så mange skader på førstelaget at de måtte trekke seg fra bortekampen mot Lyngdal. Hjemme mot Snøgg ble det hjemmeseier. Så store variasjoner blir det gjerne når man har lange reiser. Stabæk har også flere sterkt varierende resultater, men har ikke hatt veldig store forandringer på laget de stiller med. Grei 2 varierer også noe, men gjør det litt bedre hjemme enn borte, noe som ofte gjelder andrelag.

Dette kaoset medfører at bare Stabæk 2 ligger foran beste førstelag, som er Snøgg, et lag som rykket opp til 2. divisjon i 2014 og som kjempet mot Gimletroll om seier i denne gruppen i fjor. Gimletroll vant den, men tapte for Fløya. Nå blir det tett mellom Gimletroll og Snøgg, som skilles bare med ett poeng. Nanset er i et slags ingenmannsland langt fra bunn og med for langt til toppen.

Det er enda tettere i nedrykksstriden. Lyngdal er på trygg grunn med 11 poeng foran Telemarksbataljonen med Pors (9 poeng), Fossum (8) og Skarphedin (6). Urædd 2 med 12 poeng skal heller ikke føle seg trygge.

2. divisjon avdeling 4

Klepp har et godt førstelag og et godt andrelag. Imidlertid har flere spillere som ikke fant seg tilrette på førstelaget og ikke ville spille på et andrelag kommet over til Hinna. Laget satser, og har også tatt opp i seg seniorspillerne til Viking for å skape et seniorlag fra Stavanger med noe å stille opp med. De ligger nå på andreplass i 2. divisjon avdeling 4 bak Sandviken 2. De har fire poengs forsprang på Fyllingsdalen og Kaupanger, som begge har 20 poeng. Deretter er det et lite hopp ned til Haugar på 14 poeng. Innimellom har vi Klepp 2 og Avaldsnes 2. Haugar har altså ikke overlevd nedrykket til 2. divisjon særlig godt.

Det gode juniorlaget Forus og Gausel har ikke gjort det særlig skarpt i 2. divisjon, og ser ut til å gå ned igjen. I tillegg krangler Staal Jørpeland med tre bergenslag: Vestsiden/Algrøy, Bergen Nord/Hovding og Arna-Bjørnar 2 om å unngå nedrykk. Haugar skal også være forsiktige.

2. divisjon avdeling 6

Husker folk Kyrksæterøra? Vel, de har altså laget KIL/Hemne, og det er faktisk de som leder 2. divisjon avdeling 6. Det er ganske sensasjonelt ikke bare fordi de stort sett bare har ett navn vi kjenner igjen, Maren Snekvik, men også fordi det stort sett har vært gitt at Trondheims-Ørn 2 har vært klart best. Nå ligger Ørns andrelag på femteplass, og er ikke engang beste andrelag (det er Byåsen 2). KIL/Hemnes første utfordrer er Molde, på samme poengsum og med to mål dårligere målforskjell. To poeng bak de to ligger tidligere overraskelseslag Tynset. Denne blir tøff…

Nedrykket ser ut til å være en kamp mellom Træff/Gossen, Nidelv og Hødd. Hødd har bare 2 poeng, og det ser ikke bra ut. Nidelv er på trygg grunn, men bør ta noen poeng til før de kan puste lettet ut. Omtrent midt mellom nedrykk og opprykk ligger Volda og Sunndal. De skal kunne være med i kampen om opprykk, men da må de hente inn fem og tre poeng på de lagene foran.

2. divisjon avdeling 8

I en i utgangspunktet gørrkjedelig avdeling der man ikke rykker ned og der Medkila 2 alltid vinner, har ting virkelig begynt å skje. Mjølner fra Narvik har virkelig begynt å svinge seg. De leder med fem poeng på andrelaget, som er Grand Bodø 2, og ned til neste førstelag, Innstrandens, er det hele åtte poeng. Narvik er en by vi lenge har håpet på at skulle ta seg sammen og konsentrere om ett lag og felles satsning, så dette er bare gode nyheter.

Halsøy og Bossmo og Yttern ligger midt på. Det blir som sagt ikke nedrykk, og det skal Håkvik og Brønnøysund være glade for med ett poeng hver. Håkvik er uansett utkant-Narvik, og vi tror Mjølner forsyner seg av kvalitetsspillerne. For de som savner Sortland, gjør vi det også. De og Harstad Dame er ikke med oss lenger.

2. divisjon avdeling 9

I fjor var Fløya en virvelvind som lekte seg med motstanderne. Nå er det Bossekop fra Alta og Tromsdalen som kjemper om førsteplassen, med Porsanger overraskende på tredjeplass. Stakkevollan, som var ivrige i fjor, er oppløst og gjenoppstått i 3. divisjon. Tromsø, som mange  hadde tiltro til, er midt på tabellen. Bonus får gå til Bardufoss. Laget fikk 0 poeng i fjor, men det var ikke nedrykk grunnet utvidelser. Dermed ble i stedet laget med i 2. divisjon i år, og nå har de 10 poeng og ligger foran nevnte Tromsø.

Vi regner med at det blir nedrykk på det nederste laget ettersom Stakkevollan trakk seg. Dermed er det Kirkenes-laget Hesseng som ligger dårligst an med ett poeng. Det gamle topplaget Alta, som nesten rykket opp til Toppserien i sin tid, ligger på plassen foran med fem.

 

3. divisjon fort gjennomgått

Agder ledes av Lillesand med Randesund rett bak og med en kamp mindre spilt. Toget er i ferd med å gå for Mandalskameratene/Søgne og Flekkefjord. Det er ikke nedrykk, noe som er gode nyheter for Imås/Amazon Grimstad 2, som har null poeng hittil.

Finnmark ledes av Vadsø-laget Polarstjernen, som har Bossekop 2 tre poeng bak med en kamp mindre spilt. Begge lag har én tapt kamp, bortekampen mot hverandre. Blir det opprykk til første for Bossekop kan det bli en rysare, men Polarstjernen har mye bedre målforskjell enn Bossekop 2.

Hordaland har favoritten Fana i ledelsen. Et par eks-toppseriespillere og andre interessante navn ledes av Madeleine Giske, og har tre uavgjort og syv seire. De har ett poengs forsprang på Gneist med en kamp mindre spilt. Bak lurer Voss med en mindre spilt enn Gneist. Dette kan bli spennende fordi Fana skal møte Gneist og Voss borte, og hjemmekampene var tette. Loddefjord, Bønes og Djerv ligger et stykke bak resten i bunnen.

Indre Østland er noe kaotisk i forhold til kamper. Elverum leder med åtte poeng på Brumunddal, men har tre kamper mer spilt. En kamp mindre enn Brumunddal igjen har Lunner, som har tre poeng mindre. Her er det meste mulig. I bunnen har det gått dårlig for det tidligere 2. divisjonslaget Valdres, nå Valdres/Fagernes/Aurdal/Leira, og med Sander/Skarnes. Begge lukter på nedrykk.

Nordmøre/Romsdal er en kamp mellom Molde 2 og Surnadal/Søya/Todalen, begge på 19 poeng, og med ett mål i målforskjell i fordel Molde 2. Nå hjelper det lite i opprykkskampen for Molde 2 om ikke førstelaget rykker opp, da blir Surnadal med mer. Nå kan Dahle finne på noe, fordi Nordmøre/Romsdal spiller dobbelt serie (altså to hjemme- og bortekamper mot samme lag), men vi har mest tro på Molde 2 og Surnadal, de har vist seg sterkest hittil.

Østfold (med Oslo) har dessverre mistet Rapid Athene som trakk seg. Frigg leder klart foran Skeid og Bækkelaget. Eidsvold TF fikk et brutalt møte med 3. divisjon, og har null poeng og går nok ned igjen i fjerde.

Rogaland har et veldig tett kobbel, og Kopervik på første til Bryne på femte skiller det ett poeng. Også Egersunds, Haugar 2 og Djerv 1919 er med der. Dette blir et bikkjeslagsmål.

Sogn og Fjordane er svært spennende. Nesten alle lag er med i kampen om opprykk etter halvspilt serie. Sogndal leder med ett poeng på Breimsbygda/Sandane, som igjen er ett poeng foran Høyang, som igjen er poenget foran Balestrand, som igjen er poenget foran Førde. Tøff kamp her, altså.

Sunnmøre ledes av Fortuna/Aksla, men også her er det tett, og ingenting er avgjort ennå. Herd, Ravn, Sykkylven og Blindheim er nærmest, alle kan ta dem igjen om de taper.

Troms ledes greit av Nordreisa, som sannsynligvis kommer til å vinne gruppen. To andrelag, Tromsdalen og Tromsø, konkurrerer bak, men om Tromsdalen taper for Bossekop, blir det enda mindre spennende. Midt på tabellen finner vi Stakkevollan, som kjemper seg oppover igjen.

Trøndelag – Orkla er tilbake. De leder gruppen, og kan fort ende opp i 2. divisjon. Det er rivalen Orkanger som krangler mest med dem om opprykk.

Vestfold (og Telemark og Buskerud) ledes klart av Hønefoss, og de kommer etter de fleste solemerker til å ta med seg seieren i gruppa. Fem poeng på Hallingdal og med Modum og Åssiden på plassene etter viser at Buskerud endelig tar kvinnefotballen på alvor (med skjeve blikk til Østfold).

 

 

 

 

Andreas

The author Andreas

Leave a Response