close
KampreferatNyheterToppserien

Røa tilbake på vinnersoporet, Amazon mangler troen

Røa – Amazon Grimstad 5-1

I første omgang var det en interessant og jevn kamp med et lite overtak til vertene som utnyttet sjansene sine godt. Det punkterte Amazon Grimstad.

Før kampen var Røa et lag som hadde avsluttet en god vårsesong med å tape en kamp de ledet 2-0 og å tape en treningskamp mot Vålerenga på tross av stor dominans i banespillet. Det ble en knepen seier borte mot et forsterket Grand Bodø. Amazon Grimstad har vært sparsomme med informasjonen, men vi kjenner ikke til noen treningskamper – dermed var siste kamp den stygge hjemmekampen mot Medkila. To lag som lette etter formen, men i hver sin ende av tabellen.

Røa, som startet med Line Holter igjen, måtte greie seg uten en småsyk Synne Skinnes Hansen og Inger Katrine Bjerke som hadde dratt til USA. Derfor startet de begge tvillingene og med et ellers helt omrokkert lag fra vanlig, der Molly Menchel spilte venstre back, Nora Byom høyre back og Elen Botten da altså var på midtbanen sammen med Trine Skjelstad Jensen. Amazon Grimstad, på sin side, startet med både Katelyn Rhodes (sentral midtbane) og Dyanne Anderson (venstre midstopper) , mens på grunn av papirarbeid måtte de greie seg uten Augustine Siliki Ejangu.

 

Spennende sesongstart

Røa begynte tøft. Før det var spilt et minutt, hadde Røa både hatt et angrep og en påfølgende corner. Her var Elen Botten sentral. Deretter var det Amazon Grimstad som kom med Silje Blakstad som lurte offsidefellen, men det ble ikke noe. Det fortsatte å bølge, og Gunhild Herregården skjøt en flott ball opp til Sofie Skjelstad Jensen, som med litt bedre mottak hadde vært alene med keeper og kunne sette ballen inn. Deretter gynget det frem og tilbake mellom lagene før Røa igjen skapte en ny sjanse etter ti minutter. Denne gangen ble Eline Johansen flott fremspilt, men headet utenfor.

Amazon Grimstad var absolutt ikke ufarlige, og enda de fikk et litt pussig frispark, ble dette brukt svært godt til å presse Røa hardt i forsvar. Det endte med at Andreea Liau skjøt rett til side fra mål fra et par meter. To lag som ikke hadde noen interesse av å spille defensivt skapte en par halvfarligheter hver.

Etter 20 minutter smalt det imidlertid fra Eline Johansen på et frispark fra omtrent 18 meter. Ballen, som lå litt til høyre for Amazons mål, fant veien inn i det motsatte hjørne. Keeper var sjanseløs.

 

Ga seg ikke

Det var imidlertid ikke de grønnkledde fra sør. For Amazon brukte dette til å skape svært gode muligheter. Særlig var Silje Blakstad livsfarlig da hun i det 24. minutt fosset frem forbi Røas spillere på høyre side og løp skrått inn mot mål. Hadde Blakstad valgt å skyte der, kunne det raskt ha stått 1-1. I stedet passet hun til en annen spiller som sto omtrent ved 16 meter sammen med flere Røa-spillere. Kort tid etter spilte Amazon seg fram igjen, og Eline Glamsland skjøt et skudd via Røa-forsvarere som kastet seg ned, og dermed var det lite fart i ballen, og en lett jobb for Røas keeper Silje Vesterbekkmo.

Amazons 6 minutters dominans skapte ikke mer, og så var det Røa som kom tilbake med en rekke hodeballer som aldri helt traff. Hodespesialisten Sofie Skjelstad Jensen var godt dekket opp av amerikanerne Kelsey Hood og Dyanne Anderson. Likevel var Røa farligere og vassere, og det var greit at det sto 1-0.

Det krever ikke mer enn et øyeblikks uoppmerksomhet for at det skal gå galt i fotball. I det 36. minutt glapp det for Hood og Anderson, og Sofie Skjelstad Jensen kom seg opp på et strøkent innlegg fra siden signerte Hedda Strand Gardsjord, og ballen gikk rett i mål, igjen utagbart for Sævareid i Amazon-målet.

Med 2-0 skulle man tro at Amazon Grimstad ga seg. Det skjedde ikke. Kampen bølget fortsatt ut første omgang, og Amazon var delvis, i alle fall, med på notene.

 

Rødt stormløp mot flau sørlandsbris

Kine Kvalsvik i ferd med å lobbe inn 5-0 for Røa (Alle bilder: Røa Media)
Kine Kvalsvik i ferd med å lobbe inn 5-0 for Røa (Alle bilder: Røa Media)

Der første omgang framsto som en energiboost fra Amazon, var de merkelig stille i andre omgang. Røa hadde ballen mest, og om man ser bort ifra at Laiu presset Gardsjord til å gjøre en feil som Gardsjord raskt rettet opp, var Amazon Grimstad et langt mindre aggressivt lag i andre omgang.

Røa på sin side kom med flotte innlegg og godt spill, og de yngre, deriblant Nora Byom og Line Hem, sistnevnte hadde kommet in for Botten, var med på å få til godt spill. Det betalte seg til slutt. I det 72. minutt smalt Eline Johansen til fra omtrent 35 meter og beviste at hun har en kanon festet til hofta. Ballen smalt inn i motsatt hjørne, og Røa ledet 3-0. Røa fortsatte imidlertid, blant annet med et farlig frispark som endte i en corner som igjen Line Hem traff tverrleggeren med fra cornerflagget. Nora Byom skapte også en god sjanse.

Sævareid hadde stått godt fram ti det 84. minutt. Deretter skjedde noe som best kan beskrives som klønete. En ball så ut til å gå ut til utspill fra keeper. Sævareid ville heller sparke ut raskt, så hun strakk seg etter ballen for å få tak i den. Hun fikk bare fingertuppene på ballen, som dermed går ut til corner. Corneren blir presist slått inn i boksen, der Sævareid er tidlig ute, men ikke lykkes å få kontroll over ballen. Etter litt frem og tilbake lyktes det for Kine Kvalsvik å score for Røa.

Kvalsvik fikk sitt åttende mål i sesongen og Røas femte for dagen da hun lyktes å få en tå på ballen rett før Sævareid gjorde det, slik at ballen gikk i en lobb over Amazons keeper og inn i mål. Ydmykelsen var komplett.

Det vil si, ikke helt komplett. For Gro Ingvardsen var arkitekten bak det eneste Amazon Grimstad foretok seg de siste 30 minuttene da hun fikk med seg ballen, spilte vegg og ga den til Liau. Liau løp ned til nesten dødlinjen og skjøt flott inn. Der var Dyanne Anderson på rett sted til rett tid og fikk kranglet ballen inn i mål.

 

Topp er topp

Røa beviste at de har begynt å finne scoringsformen med dette, og kan være et vanskelig lag å møte fremover når de kan starte med et lag med tre spillere som ikke er vant til å starte kampen og likevel dominere. For Amazon Grimstads del ser det ut til at mye ligger i hodet. De har vist at de kan levere gode omganger mot topplag, men aldri etter hverandre. Med spillere tilbake fra skade kan kanskje Grimstad-spillerne få til et bedre lag, men mye av hemmeligheten ser ut til å handle om selvtillit. Og da gjennom 2×45.

 

Røa – Amazon Grimstad 5-1
Tilskuere: 83
1-0 Eline Johansen (20)
2-0 Sofie Skjelstad Jensen (36)
3-0 Eline Johansen (72)
4-0 Kine Kvalsvik (85)
5-0 Kine Kvalsvik (90)
5-1 Dyanne Anderson (90)

Røas beste: Eline Johansen. Alltid livsfarlig, og viste hvorfor hun blir vurdert for landslaget.
Amazon Grimstads beste: Dyanne Anderson. Scoret, spilte solid i forsvar og prøvde sitt beste å få spillerne bedre i andre omgang.

 

Røa (4-3-3): Silje Vesterbekkmo – Nora Byom-Nilssen, Hedda Strand Gardsjord, Gunhild Herregården, Molly Menchel – Elen Botten (46. Line Hem), Trine Skjelstad Jensen, Line Holter (63. Nathalie Utvik) – Kine Kvalsvik, Sofie Skjelstad Jensen, Eline Johansen (78. Gloria Douglas)

Amazon Grimstad (4-4-2): Karoline Sævareid – Gro Ingvardsen, Kelsey Hood, Dyanne Anderson, Stina Kleppe – Fride Tessem Mørkeset, Kathleen Rhodes, Shannon Smyth, Andreea Laiu – Silje Blakstad, Eline Glamsland (78. Guro Næss Berge)

Tags : Amazon GrimstadRøa
Andreas

The author Andreas

Leave a Response